Malmö - Blekingsborg

Blekingsborgsgatan 13

Visa på karta

Lägsta månadskostnad i Malmö - Perfekt övernattningslägenhet/studentlägenhet

Välkommen till en totalrenoverad lägenhet på ett lugnt läge i omtyckt område med närhet till köpcentrum, restranger, gym och bio. Denna lägenhet har den lägsta boendekostnaden av alla bostadsrätter i Malmö (2021-03-06). Renoverat och helkaklat badrum som renoverats av fackmän. Modernt kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Nytt golv. Fönster mot den privata och gröna innergården. Det ingår ett bra förråd som ligger ca 20 meter från lägenheten. Boendekostnad med 15% insatts, inkl skattereduktion och exklusive eventuell amortering ligger på 2067 kr (SBAB -2021-03-06). Här har man mycket goda kommunikations möjligheter, med närhet till motorvägen, Södervärn (knutpunkten för Malmös bussar) och tågstationen vid Triangeln. Föreningen har god ekonom med en låg belåningsgrad på under 5000 kr per kvadratmeter. Föreningen äger marken.

I korthet

Utgångspris 625 000 kr
Månadsavg. 1 522 kr
Rum 1
Boarea 22.5 Kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1957
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Allrum

Ett inbjudande allrum med fönster ut mot den lugna innergården. Nytt golv (2021). Rummet är lättmöblerat. Man kan ha en mindre soffa, en större säng samt en bokhylla mellan soffan och sängen för att ge sovutrymmet en mer privat karaktär. Eller kanske man väljer att ha en bäddsoffa. Här finns också plats för tv-bänk och ett mindre matbord.    

Alla bilder

Kök

Nyare och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. 

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkers på golvet. Renoveringen är gjord av av hantverkare genom föreningen. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med säkerhetsdörr, tåligt och lättskött golv från 2021, garderober och hatthylla.

Alla bilder

Utsikt

Från lägenheten har man trevlig utsikt mot den privata och lugna innergården. 

Alla bilder

Detalj

Golvet från 2021 är ett slitstarkt, laminatgolv av hög kvalité. Påkostad fönsterbräda i granit ger en lyxig känsla.  

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Brf Blekingsborg i Malmö är certfierad enligt HSB certifieringsregler. Föreningens hus byggdes 1957-58 och består av 279 st lägenheter och 7 st lokaler. Marken är friköpt. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1190 kr samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant debiteras köparen. Föreningen är medlem i HSB så köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Föreningen har genomfört en avgiftshöjning med 2% årligen 2018-2020 för att följa inflationen. I januari 2021 höjdes avgiften med 1%. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen är tecknat av föreningen. Även kollektivt elabonnemang är tecknat, vilket är både enkelt och sparar pengar för de boende. Elen läses av en gång per kvartal för att få fram faktisk förbrukning för varje lägenhet och faktureras tillsammans med månadsavgiften.

RENORVERINGAR/UNDERHÅLL
Under åren 2003 - 2006 har omfattande renoveringar genomförts i föreningens fastigheter med bland annat nya vattenstammar, nya badrum i alla lägenheter, ny el, säkerhetsdörr till samtliga lägenheter, nya 3-glasfönster, utbyggnad och inglasning av balkongerna, upprustning av utemiljö och gård, elektroniskt låssystem med magnetnyckel till alla utrymmen, inkl cykelförråd och miljöhus, nya hissar i höghusen. Taken är renoverade, garagen är totalrenoverade och 2010 renoverades tvättstugorna som nu har elektroniska bokningssystem.
2013 installerade föreningen värmepumpar och solfångare.
2014-2016 relinades samtliga avloppsstammar.
2016 monterades även grindar och staket runt föreningens område, ny utomhusbelysning installerades, fritidslokalen fräschades upp samt övernattningslägenheten iordningställdes. OVK-besiktning har utförts i höghusen 2016.
2017 utfördes OVK-besiktning i låghusen hösten 2017.
2018 uppfördes miljöhus och garageporten byttes.
2019 målades källargolven, de gula fristående småhusen samt hissdörrarna i höghusen, staket sattes upp runt gården, armaturer i garaget byttes samt nya elmätare installerades.
2020 renoverades samtliga entréer i höghusen, hissarna sågs över och uppdaterades de närliggande lokalerna målades samt installerades digitala informationstavlor i respektive entré för att förbättra informationen till boende.

Under våren 2021 så planeras och påbörjas uppdatering av butiksgavlarna i höghusen. 2024 planeras byte av värmeledningar och radiatorer samt slipning av trappor.

TV / INTERNET
Kabel-TV finns via ComHem och grundutbudet ingår i avgiften. Internet via Ownit, 500/500 Mbit/s ingår också i avgiften.

PARKERING
Föreningen har ca 72 garageplatser för bil till en kostnad om 310 kr/månad, 3 garageplatser för MC till en kostnad om 130 kr/månad och 87 parkeringsplatser till en kostnad om 124 kr/månad. Kösystem råder, i nuläget (2021-03-05) är väntetiden ca 6-12 månader beroende på om man vill ha ute eller inne. I övrigt råder fri parkering i området.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har flera gemensamma tvättstugor vilka har elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor är utrustade med självdoserande tvättmaskiner för allergi- och miljömärkt tvättmedel, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel.

GEMENSAMT
I ett av låghusen finns en helt nyinredd övernattningslägenhet med ett rum samt köksplats med tillgång till kök samt badrum och dusch som medlemmar kan hyra för 250 kr/dygn. Dessutom har föreningen en fritidslokal och ett hobbyrum som medlemmar får nyttja.

Ett nytt sopsystem har gjort att man kunnat behålla sopluckorna i trapporna för de boendes bekvämlighet. Tre återvinningsstationer finns på området. Cykelhus och cykelparkering finns på gården samt cykelrum i källaren. Föreningen har en mycket fin och välskött innergård med grill- och sittmöjligheter samt lekplats.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.hsb.se/malmo/blekingsborg

Alla bilder

Blekingsborg

Bostäderna i Blekingsborgs kvarter är ritade 1956 för HSB på Malmös arkitektkontor av Sven Grönqvist, Thorsten Roos och Bror Thornberg. HSB:s bostadsrättsföreningar Blekingsborg och Eriksfält var byggherrar. På andra sidan Stadiongatan finns däremot köpcentret Mobilia med ett flertal affärer. Mobilia har funnits där sedan 1970-talet och 2010 - 2012 utförs en utbyggnad med bostäder som tidigare inte funnit i södra delen av kvarteret och utökat antal butiker.
Med ett bilfritt inre är Blekingsborg ett utifrånmatat område. Parkering sker dels i anslutning till Blekingsborgsgatan, som leder runt området i söder och öster, dels i en parkeringsgata längs Per Albin Hanssons väg och i 2 underjordiska garage mellan tolvvåningshusen. Längs Per Albin Hanssons väg finns det allmänna kommunikationer till Malmö centrum.

Blekingsborg är ett höghusområde i norr gränsande till det egentliga Kulladal. Kulladals vidare utsträckning innefattar villa- och radhusområdet Bergdala i söder och villa-/radhus- och höghusområdena Gröndal och Södertorp, inklusive det stora äldreboendet Södertorpsgården, i nordväst.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Blekingborgsgatan 13 2

Med reservation för avvikelser

Blekingborgsgatan 13 - 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 625 000 kr
Månadsavg. 1 522 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och Bostadsrättstillägg
Adress Blekingsborgsgatan 13
Kommun Malmö
Område Blekingsborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 22.5 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1957
Förening HSB:s Brf Blekingsborg
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 1 800 kr/år varav:
El: 1 800 kr
Energiprestanda 155 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.