Malmö - Sorgenfri - Nobel - Nobeltorget

Östra Farmvägen 46a

Visa på karta

Renoverad 2016 - Stort kök - Fin

Mycket fin och prisvärd lägenhet som renoverades 2016. Välplanerat boende med snyggt kök och stor inbjudande matplats, helkaklat badrum -00, fina golv samt bredspacklade och målade väggar i vitt. Fina gröna omgivningar. Välkommen på visning.

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 938 kr
Rum 2
Boarea 60 Kvm
Våning 1/4
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955-56
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Love Fält
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Snyggt kök från 2016 med inredning i stilrent vitt samt bänkskiva i ek och fin kakel ovanför diskbänken. Spishäll, fläkt, rostfri ugn, rostfri mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys.

Luftig och mycket inbjudande matplats där ett stort matbord enkelt ryms. Här väntar många glada middagar. Två fönsterpartier åt väster som ger behagligt ljusinsläpp, ekparkett samt bredspacklade och vitmålade väggar.

Alla bilder

Vardagsrum

Dubbla glasdörrar öppnar upp mot det ljusa och trivsamma vardagsrummet med två fönsterpartier åt väster. Ekparkett samt bredspacklade och vitmålade väggar.

Alla bilder

Sovrum

Rejält sovrum med fönster mot gården. Ekparkett samt bredspacklade och nymålade väggar i vitt.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum som renoverades i föreningens regi 2000. Helkaklade väggar och klinker på golvet. Dusch, wc, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med garderober med skjutdörrar för avhängning. Ekparkett samt bredspacklade och vitmålade väggar.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Ganbo har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som består av 240 lägenheter och 4 lokaler, bildades 1955. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande avtal löper till 2025. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1190:- samt en pantsättningsavgift om 476:-/pant debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Senaste höjningen av månadsavgiften skedde den 1/1 2020. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna så det behöver inte den enskilde medlemmen göra.

TV & INTERNET
Kabel-TV finns via Com-Hem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband finns via Ownit och ingår också i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1989 byttes fönsterna.
2000 byggdes balkongerna och samt glasades in, vattenstammarna byttes och samtliga badrum renoverades.
2003 uppfördes miljöhus.
2005 renoverades och målades trapphusen, husgrunden på huskropparna på Branteviksgatan 4 och 6 tätades samt OVK-besiktning utfördes.
2011 installerades två nya tvättmaskiner.
2013 lades nya tak.
2015 utfördes OVK-besiktning.
2018 relinades avloppsstammarna.
2019 dränerades de delar av fastigheten där behov fanns.

Enligt underhållsplanen planeras bl a följande:
Påbörja renovering/omfogning av fasaderna, dränering och asfaltering vid tvättstugan Ö Farmvägen 42a, byte av fönster, inköp av nya maskiner till spontantvättstugan samt grovtvättmaskin.

PARKERING
Det finns 41 parkeringsplatser för medlemmar att hyra. En plats kostar 150:-/mån, kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAMT
I föreningen har man bl a tillgång till festlokal, övernattningslägenhet, bastu, hobbyrum, pingisrum, träningslokal, boulebana och vävstuga.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/malmo/brf/ganbo/

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 938 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV, internet och bostadsrättstillägg.
Adress Östra Farmvägen 46a
Kommun Malmö
Område Sorgenfri - Nobel - Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 60 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/4
Hiss Nej
Byggår 1955-56
Förening HSB:s Brf Ganbo
Pantsatt Nej
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 127 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!