Lund - Nilstorp

Kastanjegatan 25C

Visa på karta

Utsikt över staden - hiss från markplan - välskött förening

Med hiss direkt från markplan tar ni er upp till högsta våningen i huset. Läget på högsta våningen gör att ni har trevlig utsikt över staden. Lägenheten har genomgående planlösning med fönster i två väderstreck vilket gör att den känns ljus och luftig. Fördelat på 89 kvm har ni tre sovrum, vardagsrum, kök, toalett, badrum och klädkammare. Balkongen är belägen i härligt sydvästläge. Lägenheten är i behov av renovering. Här bor ni i en stabil förening och har nära till centrum. Ni har promenadavstånd till matbutik, busshållplats, skolor och förskolor. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 500 000 kr
Månadsavg. 4 982 kr
Rum 4
Boarea 89 Kvm
Våning 6 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydväst
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 625 000 kr – Visa budhistorik

Hall

I byggnaden kommer ni in i en rymlig trappuppgång och kan smidigt ta hissen direkt från markplan. Väl inne hallen finns det gott om plats till att hänga av ytterplagg och garderobsförvaring. Hallen har tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Från hallen har ni tillgång till en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Toalett

Direkt till vänster i hallen finner ni toaletten. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med klinker. Här finns WC och handfat. Det är möjligt att använda utrymmet från garderoberna för att skapa en större toalett.

Alla bilder

Badrum

Från hallen har ni tillgång till badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp, förvaringshyllor och dusch. Väggarna är kaklade och på golvet ligger det en plastmatta i grön nyans.

När golvbrunn och anslutningsrör byts i samband med badrumsrenovering erhåller man 10 000 kr för kostnaden av föreningen.

Alla bilder

Kök

Välplanerat kök med både bra förvaringsutrymme och arbetsytor. Skåpsinredningen är i original och har luckor som är målade i mintgrön kulör. Väggarna är vita och golvet är klätt med plastmatta. Ni har utrymme till matplats vid fönstret och har trevlig utsikt över Lund.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum där ni har plats att möblera med soffgrupp och matmöbler. Väggarna är vita och på golvet ligger det fin originalparkett. Från vardagsrummet har ni utgång till balkongen.

Alla bilder

Balkong

Balkongen är belägen i härligt västerläge med utsikt över föreningens trevliga innergård. Tack vare läget högst upp i huset så har ni även utsikt över flera delar av Lund.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni lägenhetens största sovrum med utrymme att möblera med större säng och förvaringsmöbel. Väggarna är vita och golvet har fin originalparkett.

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Från hallen når ni två av sovrummen. Dom passar bra som barnrum/kontor alternativt kan man skapa ett större sovrum. Båda sovrummen har tapetserade väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Område

Historia

Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i området Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Närservice & kommunikationer

Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, nöje mm. 

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten som har långa öppettider.

Från Nilstorp har ni nära motorvägspåfart till E22.

Från området går buss buss nr 5 (riktning Gastelyckan och Nova Lund). Ni har en kortare promenad till Bankgatan och Botulfsplatsen där flera av Lunds bussar avgår.

Skolor & förskolor

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Nilstorp har bland annat förskolorna Plommonet, Föräldrakooperativet Äpplet och Blomman.

Alla bilder

Förening

Föreningen

Huset är byggt 1962 och innehåller 42 lägenheter som är fördelade på sex våningsplan. Huset har tre entréer med hissar från markplan. Föreningen registrerades 2003.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för bostadsrättshavarna.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen som även har hand om fastighetsunderhåll.

I markplanet finns bl.a. tvättstuga, lägenhetsförråd, cykelkällare och barnvagnsrum.

Till huset finns det en stor, grönskande innergård. Här växer det bland annat valnötsträd och prydnadskörsbärsträd.

Parkering

Föreningen har 66 parkeringsplatser som medlemmar kan hyra för 200 kr/mån. Föreningen hyr även ut till utomstående för 325 kr/mån i mån av tillgång.

TV & Internet

Det finns fiber-bredband i alla lägenheter som levereras av Telia. Hastighet 1000/1000.

TV levereras av ComHem där baskanalerna ingår.

Ekonomi

Avgifterna höjdes med 2% januari 2021.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras köparen.

Individuell mätning av el- och vatten

Lägenheterna har individuell mätning av el, varmvatten och kallvatten. Kostnaden för förbrukningen finns med månadsvis på avgiftsavin.

Renoveringar & underhåll

För att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig mellan 2014–2035. Underhållsplanen används också för att beräkna storleken på det belopp som årligen ska avsättas till underhållsfonden.

Senaste renoveringen som genomfördes var nya tappvattenledningar och relining av dagvatten- och avloppsledningar.

Ni finner en lång lista på genomfört underhåll och renoveringar i årsredovisningen.

Övrigt

Styrelsen satsar på ett tryggt och trivsamt boende. De flesta lägenhetsdörrarna har bytts till säkerhetsdörrar. För en ökad säkerhet har fastigheten ett elektroniskt passagesystem där alla gemensamma dörrar öppnas med s.k. "tagg" (beröringsfri bricka). För att underlätta passage t.ex. till tvättstugan och in och ut ur huset finns dörrar med dörrautomatik.

Ni finner mer information i årsredovisningen och på föreningens informativa hemsida: https://vagnmakaren.bostadsratterna.se/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 500 000 kr
Månadsavg. 4 982 kr
Ingår i avgift Kabel-TV & Internet
Adress Kastanjegatan 25C
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 89 Kvm (Föreningens information)
Våning 6 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydväst
Förening Brf Vagnmakaren i Lund
Pantsatt Nej
Förråd 1st förråd (vid entrén)
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - ComHem / Fiber-bredband - Telia
Driftskostnad 6 360 kr/år varav:
El: 2 160 kr
Vatten/Avlopp: 1 800 kr
Försäkring: 2 400 kr
Driftkostnad är exempel för el, vatten (varmvatten 86 kr & kallvatten 64 kr) och försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 116 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 625 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 625 000 kr Budgivare 2 2021-01-21 15:14
2 610 000 kr Budgivare 3 2021-01-21 13:11
2 600 000 kr Budgivare 2 2021-01-21 12:25
2 580 000 kr Budgivare 3 2021-01-21 11:18
2 565 000 kr Budgivare 2 2021-01-21 08:35
2 540 000 kr Budgivare 3 2021-01-20 20:03
2 525 000 kr Budgivare 2 2021-01-20 15:15
2 500 000 kr Budgivare 1 2021-01-18 15:30