Malmö - Nobeltorget

Vitemöllegatan 16A

Visa på karta

Stor inglasad balkong - Fantastiska sällskapsytor - Närhet till city

På första våningen finner vi denna underbara 2:a med stor inglasad balkong och fantastiska sällskapsytor, extra lyxigt med tillgång till föreningens bastu i källaren! Bostaden bjuder på stort kök med fina fönsterpartier mot lummig innergård och utrymme för härlig matplats, luftigt sovrum med bra förvaring, fräscht helkaklat badrum samt väl tilltaget vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter. Här bor man med kort cykelavstånd till city och goda busskommunikationer och livsmedelsbutik runt husknuten. Skönt med gångavstånd till Nobeltorget och dess trendiga restauranger och caféer. Vill man handla färsk frukt eller attenda dagens kulturella evenemang befinner sig Möllevångstorget och Folketspark endast ett stenkast bort. Varmt välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 120 kr
Rum 2
Boarea 60 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, stor inglasad balkong.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong som nästan blir som en förlängning av vardagsrummet och tillför en extra sällskapsyta. Utrymmet kan med fördel nyttjas året runt och möbleras enkelt med loungemöblemang eller mindre matplats. Vem vill inte krypa upp med en filt och en bra bok här?

Alla bilder

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum som med fördel möbleras med såväl matplats som soffmöblemang. Här bjuds perfekta sällskapsytor och utgång mot stor inglasad balkong som utgör som en förlängning av rummet. Som gjort för att bjuda hem vännerna på middag och mingel! 

Alla bilder

Sovrum

Ljust och luftigt sovrum med fönster mot lugn och grönskande innergård. Här möbleras enkelt med dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöblemang, bra med förvaring i inbyggda garderober. 

Alla bilder

Kök

Modernt kök med köksinredning i vitt som passar fint ihop med vitt kakel ovanför grå bänkskiva i laminat. Maskinparken består av spis, ugn, fläkt samt kyl/frys. Här finns gott om utrymme för möblering med matplats under vackra fönsterpartier som blickar ut över den grönskande innergården. Perfekt att kunna njuta av morgonkaffet i lugn och ro.

Alla bilder

Badrum

Trevligt helkaklat badrum med kakel i härlig ljusblå nyans. Här ryms badkar, wc, handfat och förvaring i skåp med praktisk spegelfront. 

Alla bilder

Hall

Välkommen in i ljus och lättmöblerad hall som bjuder på gott om utrymme för avhängning av ytterkläder samt förvaring. 

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt.  

Alla bilder

Föreningsinformation Brf Jämlikheten

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Jämlikheten, som består av 158 lägenheter samt 3 lokaler bildades 1955 när fastigheten byggdes. Föreningen innehar tomten med tomträtt som senast omförhandlades 2014, nuvarande avtal löper ut 2024. En överlåtelseavgift om 1 183 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 2016 då den höjdes med 2%, inga planerade avgiftshöjningar i nuläget.Föreningen syn på ekonomin är att den är god. I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2003 byte av avloppsstammar och renovering av samtliga badrum.

2008 byte av fönster,

2010 avloppsstammar i kök relinades,

2016 byte av tak och omfogning av fasad

2017 Målning och golvslipning i trapphusen.

2018 Upprivning av asfalten på gården och ny plattäggning

2019 Relining bottenstammar Vitemölleg 14 samt Baskemölleg

Planerat och pågående: pågående renovering av avloppsstammar, inga större renoveringar planerade.

TV & INTERNET:
Kabel-TV finns via Comhem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband finns via Bolina 2, den boende väljer själv leverantör, bredband ingår inte i månadsavgiften. Fr.o.m 1/1 2021 kommer föreningen att ha ett gruppavtal gällande Kabel-Tv och bredband med leverantör Ownit. Kostnaden för Kabel-TV och bredband kommer då att vara 210kr/mån som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

PARKERING:
Parkeringsplats finns att hyra för 200kr/mån och garageplats för 400kr/mån. Föreningen har totalt 30 parkeringsplatser och 55 garageplatser. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMT:
Festlokal finns att hyra för 200kr/tillfälle, bastu finns att nyttja till en kostnad av 50kr/mån. Tvättstuga och torkrum finns i källaren.

Se gärna föreningens hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/jamlikheten/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 120 kr
Ingår i avgift Kabel-TV, Värme, Vatten
Adress Vitemöllegatan 16A
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 60 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja, stor inglasad balkong.
Byggår 1955
Förening HSB:s brf Jämlikheten
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
TV/Internet Comhem/Bolina 2
Driftskostnad 4 608 kr/år varav:
El: 3 504 kr
Försäkring: 1 104 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 219 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning