Malmö - Söderkulla

Tornfalksgatan 10b

Visa på karta

Stor inglasad balkong - Högst upp i fastigheten - Magisk utsikt

Fenomenal hörnlägenhet, belägen högst upp i fastigheten med magisk utsikt från stor inglasad balkong! En välplanerad bostad med härliga sociala ytor och underbart ljusinsläpp. Här finner vi två väl tilltagna sovrum samt inredd klädkammare, helkaklat och rymligt badrum, välutrustat kök med utrymme för matplats samt luftigt vardagsrum. Bra med förvaring i inbyggda garderober och lyxigt med direkt access ut på balkongen från kök, vardagsrum samt master bedroom. Här bor man i familjevänligt och grönt område med dagligvaruhandel och skola på kort promenadavstånd. Goda kommunikationer med buss och nära att ta sig ut på Inre Ringvägen mot Emporia, Svågertorp samt Hyllie med vidare kommunikationer mot Lund och Köpenhamn. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 334 kr
Rum 3
Boarea 83 Kvm
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Inglasad Balkong

Stor inglasad balkong med magisk utsikt över staden från våning åtta. Lätt att möblera med såväl matgrupp som loungemöblemang och inglasningen gör att utrymmet med fördel kan nyttjas året om. Perfekt att mysa ner sig under en filt med en kopp kaffe och bara njuta av utsikten. 

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och ljust vardagsrum med härliga sociala ytor samt utgång till stor inglasad balkong. Rummet belyses av inbyggda spotlights i tak och fräck fondtapet på två väggar som bryter av snyggt mot de annars vita väggarna. Här möbleras enkelt med såväl soffmöblemang som matplats.

Alla bilder

Kök

Praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsyta samt utrymme för mysig matplats. Köksinredningen går i vitt och matchas snyggt med grått kakel ovanför bänkskiva i laminat. Maskinparken består av kyl/frys, ugn, spishäll, mikrovågsugn, diskmaskin och fläkt. Direkt access ut till den stora inglasade balkongen som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet och skapar en känsla av rymd. Perfekt med inbyggda spotlights i tak och fint grått klinkergolv. Här glädjes man åt att skapa rätter som hela familjen kan njuta av kring matbordet!

Alla bilder

Sovrum 1

Bra sovrum som nås från hallen och rymmer såväl sovrumsmöblemang som tillhörande förvaringsmöbler. Ljust och luftigt med vita väggar och fint ljusinsläpp från fönsterparti. 

Alla bilder

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum är även detta rymligt och bjuder på bra möbleringsmöjligheter och underbart ljusinsläpp från fönster. Härifrån nås bostadens stora inglasade balkong, lyxigt att bara kunna kliva rakt ut och njuta av morgonkaffet i solen!

Alla bilder

Klädkammare

Mycket generös walk-in-closet som inretts med säng och skrivbordshörna. Smidigt att kunna nyttja utrymmet till såväl garderob som sänghörna, hobbyrum eller hemmakontor. 

Alla bilder

Hall

När vi stiger in innanför dörren möts vi av en ljus och rymlig hall som belyses av spotlights i tak med gott om förvaring i inbyggda garderober. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå nyans som går fint ihop med det grå klinkergolvet.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat och rymligt badrum med wc, dusch, kommod och spegel. Stilren kombination av grått klinkergolv och väggar kaklade i vitt och grått. Renoverat 2013, kvalitetsdokument finns.

Alla bilder

Område

Populära Söderkulla har närhet till trevliga grönområden, utomhusbad, livsmedelsbutiker, dagis, grundskola med klass 1-9, butiker, apotek, vårdcentral samt goda busskommunikationer. Söder om området löper Inre Ringvägen som på ca 5 minuter tar dig till Hyllie med Emporia, Malmö Arena och Citytunneln som snabbt tar dig vidare till övriga Skåne och Köpenhamn. Perfekt läge för pendlaren! 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Artisten, som består av 186 lägenheter och 1 lokal bildades 1964. Marken innehas med äganderätt. En överlåtelseavgift om 1 183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Föreningenplanerar en årlig avgiftshöjning på 2% för kommande år. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, Kabel-TV och bredband. Individuell mätning och debitering sker av el.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Planerat underhåll:
2023/2024: Mark (lekutrustning), invändigt (dörrar), VVS (värmeledningar & radiatorer).
2022/2023: Invändigt (ytskikt i tvättutrymme), torkrumsutrustning.
2021/2022: Mark (asfaltsytor), fasader.
2020/2021: Invändigt (dörrar invändigt), el (passagesystem).
2019/2020: Mark (lekplatser, betongplattor), invändig målning, VVS (luftbehandling/OVK), soprumsutrustning.

TV & INTERNET:
Bredband och Kabel-TV finns via Ownit/ComHem och ingår i månadsavgiften.

PARKERING
I föreningen finns 119 parkeringsplatser att hyra till en kostnad av 100kr/mån. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMT:
Gemensamma tvättstugor finns belägna i källaren, även barnvagnsrum och cykelförråd.
Föreningen har även en motionslokal och en festlokal.

Se även föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/artisten/

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 334 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Tornfalksgatan 10b
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 83 Kvm (Föreningens information)
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad
Byggår 1964
Förening HSB:s Brf Artisten
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
TV/Internet ComHem/Ownit
Driftskostnad 4 360 kr/år varav:
El: 3 360 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.