Malmö - Solängen - Toftängen - Husie

Klågerupsvägen 307F

Visa på karta

Ljus och luftig planlösning - Ursprungligen en 4:a, kan lätt återställas - Garage ingår i avgiften

Stor, ljus och riktigt trevlig gavellägenhet om hela 92 kvm med utmärkt läge i området med utsikt mot grönområde. Den här välplanerade bostaden är ursprungligen en fyra och kan enkelt ändras tillbaka igen om man så önskar. Underbart vardagsrum och stor västerbalkong utmed hela långsidan med utgång både från vardagsrummet och det stora sovrummet. Uteplats även i öster med morgon- och förmiddagssol på loftgången vid entrésidan. Renoverat kök, gäst-wc och helkaklat badrum. Här bor man barnvänligt i välskött och populär förening, lugnt och bra område med grönskande innergårdar. Nära till skolor, affärer och kommunikationer. I avgiften ingår förutom värme, vatten, kabel-TV och Internet även egen garageplats samt bostadsrättstillägg. Varmt välkommen, vi ses på visningen!

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 5 695 kr
Rum 3
Boarea 92.5 Kvm
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1977
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Välkommen

Solängen är känt för att vara ett lugnt och fint område med närhet till all service och många av Malmös mer attraktiva skolor. Bebyggelsen är blandad med både villakvarter och flerbostadshus. Området bjuder på vackra omgivningar och flera härliga grönområden, bl.a. Husie Mosse och en cykelstig till Bokskogen. För den golfintresserade finns även Kvarnby Golfklubb nära till hands. I närområdet finns goda kommunikationer och man kommer snabbt ut till både yttre och inre ringvägen. 

Den här stora, ljusa och luftiga lägenheten om hela 92,5 kvm (ursprungligen en 4:a, kan enkelt återställas om ytterligare sovrum önskas) är riktigt bra belägen i området, med egen entré längst in på loftgången på husets första gavel och med fri utsikt mot grönområde.

Planlösningen är mycket lyckad med väl tilltagna sällskapsytor och behagligt och generöst ljusinsläpp från två håll och stora fönsterpartier, Stor västerbalkong med utgång både från vardagsrummet och det stora sovrummet med fin utsikt mot grönområdet framför och mysig uteplats vid entrén på loftgången i öster. Det är verkligen ett stort plus att bo så att man har tillgång till uteplatser där man kan njuta av både morgon- och eftermiddag/kvällssol!

Engagerad och familjär förening som är mycket omtyckt med lugnt läge i grönskande omgivningar. I månadsavgiften ingår garageplats i gemensam länga nära huset. 

Alla bilder

Entré

Längst ned i loftgången på andra våningen leder en egen dörr in till en välkomnande hall med klinkergolv. Plats för avhängning, garderob med skjutdörrar. Hallen känns ljus och luftig med fönster i väggen in mot intilliggande kök och matplats. Till höger finns sovrumsavdelningen med wc och badrum och det stora vardagsrummet rakt fram. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust, generöst och luftigt! Vardagsrummet som ursprungligen varit uppdelat på två rum är rymligt och trivsamt med vita väggar och parkettgolv. Enkelt att ändra tillbaka och dela av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Här har man väl tilltagna sällskapsytor och rummet utgör en naturlig plats för socialt umgänge i en ljus och mycket trivsam atmosfär. Det stora fönsterpartiet och utgången till balkongen släpper in massor av ljus i det här härliga vardagsrummet där man gärna kopplar av och njuter av den rogivande utsikten mot grönområdet utanför. Elegant väggmonterad etanolkamin. 

 

 

Alla bilder

Balkong

Den stora balkongen i väster med eftermiddag- och kvällssol och med utsikt över föreningens lugna grönområde har utgång både från det stora sovrummet och vardagsrummet. Balkongen löper längs hela lägenhetens långsida och här sitter man gärna och njuter av solstrålarna, det finns gott om plats både loungegrupp och matplats. På morgonen och förmiddagen kan man med fördel avnjuta frukosten i solen på uteplatsen på framsidan.

Från balkongen finns access till separat förrådsutrymme.

 

Alla bilder

Kök

Trevligt kök med klinkergolv som erbjuder bra förvaringsutrymmen och bekväma arbetsytor. Snygg ljus köksinredning från 2014 med vita luckor, klinkergolv och vitt kakel som stänkskydd. 

Utrustning:

Komplett och uppdaterad maskinpark med rostfria vitvaror: Fullhöjdskyl i rostfritt (Samsung 2016), Fullhöjdsfrys i rostfritt (Samsung 2016), Diskmaskin (Whirlpool 2014), Spisfläkt i rostfritt (2016), glaskeramikhäll och ugn (Electrolux 2014).

Alla bilder

Matplats

Matplatsen i köket erbjuder gott om utrymme även för ett större sällskap. Två fönster, i köket och vid matplatsen ut mot loftgången och två fönster ut mot hallen ger en ljus och luftig känsla - perfekt!

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 med parkettgolv och två fönster, ett större och ett mindre mot loftgången. Stor skjutdörrsgarderob för effektiv klädförvaring. 

Alla bilder

Sovrum 2

Stort, trivsamt sovrum med parkettgolv, fönster och egen glasad dörr ut mot balkongen i väster. Stor skjutdörrsgarderob med gott om plats. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2008 med inredning från 2015. Klinkergolv med behaglig golvvärme och spotlights i taket.

Utrustning:

Badkar, wc, badrumskommod, badrumsskåp med spegel samt tvättmaskin (Electrolux Timecare 2018).

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklad gästtoalett från 2008 med klinkergolv.

Utrustning:

Wc, tvättställ.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Riksbyggens Brf Solängen 1 består av 156 lägenheter och tre lokaler. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. En överlåtelseavgift om 1163 kr debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras pantsättaren. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget. Marken upplåts med tomträtt som har omförhandlats, 2017-01-01, vilket inte påverkat avgiften. Nästa omförhandling sker 2027-01-01.

AVGIFT:
Avgiften höjdes med 2% 2019-10-01. Föreningen brukar har en årlig höjning på ca 2%. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, fiber, garage och bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR:
Renoverat sedan innan är bl a att taket gjorts vid och fasaderna målats på de gamla soprummen. 2016 installerades nya eldrivna garageportar samt två miljöhus uppfördes. 2015 renoverades tvättstugorna. 2018 installerade fiber 1000/1000 Mbit/s och 2019 byttes trappor på loftgångshusen samt plattorna på gångstråken mot husen justerades för att förhindra vattenpölar. 2020 byttes ytterdörrarna och fönsterna som även har nya persienner. 

PARKERING/GARAGE:
Ett garage tillhör varje lägenhet och för den som har två bilar kan det finnas möjlighet att hyra en parkeringsplats, kösystem tillämpas. Mopeder var förut hänvisade till garagen men nu finns separat rum att hyra för dessa.

TV & BREDBAND:
Kabel-tv och fiber 1000/1000 Mbits/s via Sydantenn ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA:
Det finns två tvättstugor med 2 maskiner i vardera. En tvättstuga med en hushållstvätt och en mattvättmaskin. Även mangelrum. Då det finns två sådana servicehus finns på området är det lätt att få tid.

GEMENSAMT:
Det finns fritidslokal och bastu vilka medlemmarna har möjlighet att utnyttja. Grillplats finns för medlemmarna. Föreningens anordnar olika aktiviteter såsom b.la Tysklandsresa och fester av olika slag.

 

Alla bilder

Område

Här bor man på ett lugnt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 1 km till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t.
ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo
tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljnings­information

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. På Bülow & Lind tillämpar vi öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga spekulanter. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. De spekulanter som lämnar bud godkänner också per automatik att vi efter avslutad budgivning (på förfrågan från den slutlige köparen) lämnar ut namn och nummer till budgivare två och tre. Mer information om budgivning finns att hämta på www.fastighetsmaklarnamnden.se.

LÅNELÖFTE: För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT: Köparen uppmanas att noga undersöka bostadens skick. Informationen i objektsbeskrivningen är till största delen hämtad från säljaren. Ansvarig fastighetsmäklare kontrollerar säljarens uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.

MÄTINFORMATION: Information om bostadens boarea har hämtats från bostadsrättsföreningens förvaltare. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/upload/632107901998187500.pdf

KOSTNADSFRI VÄRDERING: Information till Er som även ska sälja bostad. Vår mäklare lämnar gärna goda råd om hur Ni på bästa sätt genomför både bostadsköp och försäljning. Vi vet hur Ni kan minska tiden med dubbla boendekostnader och samtidigt öka kvalitén och tryggheten i den kommande försäljningen. Av oss får ni kostnadsfria råd som kan visa sig ha ett högt värde. Ring 040-30 27 00 så berättar vi mer.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Planskiss alternativ

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 5 695 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Garageplats och Bostadsrättstillägg
Adress Klågerupsvägen 307F
Kommun Malmö
Område Solängen - Toftängen - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 92.5 Kvm (Föreningens information)
Balkong Ja
Byggår 1977
Förening Riksbyggens Brf Solängen 1
Pantsatt Ja
Förråd Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 8 200 kr/år varav:
El: 6 600 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!