Malmö - Kirseberg

Solgatan 28J

Visa på karta

Funkis - Genomgående - Renoverad

Välkommen till en ljus och fin funkislägenhet i bra skick, belägen i omtyckta Kirseberg. Lägenheten har många kvalitéer såsom; genomgående med fönster i två väderstreck, högt i tak, infällda spotlights, stora fönsterpartier som ger lägenheten rikligt med dagsljus, renoverat helkaklat badrum samt renoverat ljust fräscht kök. Rymligt sovrum med två inbyggda klädkammare. Vardagsrummet har fönster mot gröningen och köket och sovrummet vetter mot föreningens gård. Föreningen har mycket god ekonomi. Avgiften är låg och har endast höjts två gånger på 22 år. Föreningen äger också marken. Närhet till gym, parker, affär, restauranger och grönområde. Gångavstånd till Värnhem med bl a. Entré och mycket goda kommunikationsförbindelser.

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 2 483 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med ljust golv och väggar som går i vitt. Här finns plats för soffgrupp och annat möblemang så som matsalsbord. Stora fönsterpartier som vetter ut mot den lugna gröningen och bidrar till ett vackert ljusinsläpp.

Alla bilder

Kök

Vit köksinredning och grått kakel ovan arbetsbänken. Ljust golv och väggar målade i vitt. Köket uppdaterades senast 2018 med nya köksluckor, bänkskiva och induktionshäll. Här finns även köksfläkt, inbyggd ugn och kyl/frys. Infällda spotlights i taket (2012). Köket mynnar ut i en matplats med fönster ut mot föreningens gård.

Alla bilder

Sovrum

Bostadens sovrum har ljust golv och vita väggar. Här finns plats för dubbelsäng samt annat möblemang. Gott om förvaring tack vare två inbyggda garderober. Fönster som vetter ut mot föreningens gård.

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med direktaccess till samtliga rum. Ljust golv och vita väggar med infällda spotlights i taket (2012).

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med WC, handfat med kommod (2015), spegel och dusch. Infällda spotlights i taket (2012).

Alla bilder

Förening

Brf Sandbacken i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Sandbacken, som bildades 1946, består av 117 bostadsrätter varav två lokaler som innehåller en frisörsalong och ett vävkollektiv. Husen byggdes i etapper mellan 1946 och 1950. Marken är friköpt. Föreningen är medlem i HSB och är en äkta förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. En överlåtelseavgift om 1183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr debiteras köparen.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Avgiften planeras att höjas med 2% 2021-01-01, vilket motsvarar cirka 50kr/mån. Senaste avgiftshöjning var 2016-03-01 då avgiften höjdes med 3%.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som sträcker sig 2012-2022.
Renoveringar som är gjorda de senaste åren är bl.a. fasadarbeten som avslutades 2016, byte av maskiner och bokningssystem i tvättstugorna 2010, Lan datanät 2001, elstamsbyte 1999, vattenstammar samt byte av radiatorer 1995, taket, fönster, elomläggning, omläggning av tak och fönsterbyte 1989. Planerat underhåll längre fram är takbyte på 17-huset samt renovering med relining av avloppsledingar.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-tv via com hem ingår i avgiften. Bredband finns genom Ownit (100mbit för 79kr/månad), eget fibernät.

PARKERING
Föreningen har 55 parkeringsplatser. Från och med 2021-01-01 kostar en plats 160 kr/månad, kösystem tillämpas. Finns även fri parkering på gatorna i området.

Mer information finns på föreningens hemsida. www.brf.sandbacken.se.

 

Alla bilder

Område

På en höjd ligger Kirsebergsstaden som en egen liten stad i staden, området kallas också för "Backarna" i folkmun. I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Här ligger höghus från 60-talet granne med gamla gatuhus och helt nya flerbostadshus. Speciella byggnader, som det gamla vattentornet, Kirsebergsmöllan, tillsammans med livsmedelsbutiker och restauranger bidrar ytterligare till att ge området mångfald och kontrastrikedom. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt samtidigt som motorvägen nås snabbt för den bilburne.

Angränsande Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 2 483 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Solgatan 28J
Kommun Malmö
Område Kirseberg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Byggår 1946
Förening Brf Sandbacken i Malmö
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Renoverades 1989
TV/Internet Kabel-tv via com hem ingår i avgiften. Bredband finns genom Ownit (100mbit för 79kr/månad), eget fibernät.
Energiprestanda 98 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning