Malmö - Riseberga - Husie

Solbergagatan 19

Visa på karta

Trädgård i soligt söderläge - Gediget stenhus nära grönområde - Inredningsbart garage & friköpt tomt

På en trivsam villagata - bara ett stenkast från det grönskande Bulltofta rekreationsområde - ligger ett charmigt och välbyggt stenhus i praktisk enplansdesign. Här finns ett stort och luftigt vardagsrum med utsikt över trädgården, charmigt originalkök med tillhörande matrum. Badrum med dusch, praktiskt skafferi och rymlig tvättavdelning/groventré. Ett vidbyggt garage med direkt access inifrån huset - i många liknande hus i området har man valt att inreda detta utrymme till boarea och på så sätt fått ännu ett sovrum. Trädgården ligger i optimalt, soligt söderläge där man kan njuta av solen hela dagen lång med stor terrass i anslutning till huset, fina planteringar och bra lekytor för barnen. Fina ytor och utmärkta möjligheter: här kan du flytta in och trivas precis som det är, men det finns även potential för den med renoveringsdrömmar att skapa ett hem helt efter egen smak. Lugnt läge nära både Risebergaskolan och natursköna Bulltofta Rekreationsområde. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 795 000 kr
Rum 4
Boarea 96 Kvm
Biarea 19 Kvm
Tomtarea 477 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Solbergagatan 19 - Lugnt beläget på en mindre återvändsgata med närhet till både skolor och fina grönområden.

Alla bilder

Terrass

En stor stenlagd terrass ansluter till huset - skyddad lähörna i optimalt söderläge där solen skiner hela dagen och och det givna stället att spendera lediga dagar och kvällar. Här finns gott om plats för både matbord och stolar, solbäddar eller loungegrupp med soffa. Utgång hit från allrummet, vackra planteringar och en imponerande trappa som leder ner till trädgården.

Alla bilder

Trädgård

På husets baksida ligger en inbjudande trädgård med grön gräsmatta, perfekt för barnlek och spring. I centrum står en prydnadsfontän, omgiven av formklippta buskar och under tre susande tallar i den bortre änden av trädgården finns ytterligare en stenlagd uteplats - perfekt för de dagar när solen skiner för hett och man söker svalka i skuggan av trädens kronor. En liten förrådsbyggnad erbjuder plats för trädgårdsredskap och annat smått och gott. Hela trädgården omges av lummiga häckar som sveper in hela ytan i grönska och skyddar mot insyn.

 

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med vacker fiskbensparkett i original samt ett stort fönsterparti som släpper in dagsljuset och har utsikt över trädgården. Fina ytor som ger gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang, ljusa tapetserade väggar och nytt innertak.
Vardagsrummet ligger dessutom vägg i vägg med köket, vilket öppnar upp för möjligheten att skapa en mer öppen planlösning

Alla bilder

Kök

Charmigt originalkök med inredning i vitt på tre sidor av rummet, vilket ger fina arbets/avställningsytor och gott om skåpsutrymme. Rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat och vitt kakel ovanför som stänkskydd. Spis med ugn, spisfläkt och kylskåp. Ytterligare en kyl/frys är placerad några steg längre in i huset, i anslutning till tvättrummet. Vita väggar, fönster mot husets framsida och parkettgolv som följer oss vidare in i matrummet.

Alla bilder

Matrum

Ett inbjudande matrum ligger i bekväm anslutning till köket och har fönster mot husets framsida. Här ryms ett matbord för hela familjen och längs kortsidan finns inbyggd extra skåpsinredning med praktisk förvaring. Parkettgolv, vita väggar och öppet mot hall och vardagsrum.

För den som önskar ett större kök kan möjligheten finnas att öppna upp väggen mellan rummen och därmed skapa riktigt stora ytor. Alternativt sätta upp vägg mot hallen för att få ytterligare ett sovrum/arbetsrum.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger på vänster hand efter entréhallen. Bra storlek med plats för både sängen och ytterligare möblering som skrivbord för hemarbetsplatsen, garderober eller byrå samt varför inte läsfåtöljen i en hörna vid fönstret? Laminatgolv och nymålade vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med det första sovrummet och med ingång från vardagsrummet ligger sovrum nummer två. Samma väl tilltagna storlek som det första rummet, fönster som vetter mot trädgården i söder, laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Allrum

Allrummet, som också kan fungera utmärkt som ett tredje sovrum, är lugnt och privat beläget med stora fönster i söder mot trädgården utanför. Den här delen av huset fanns inte från början utan har byggts till, vilket har gett ett fint tillskott till boarean. Laminatgolv, teglade väggar, panelklätt tak och utgång till terrassen.

Alla bilder

Badrum

Badrum med klinkergolv och helkaklad duschdel som har en frostad vägg med skjutdörr. I övrigt delvis kaklade vita väggar med målade partier i blått, wc och handfat.

Alla bilder

Hall

Från husets framsida välkomnas man in i praktisk entréhall med plats för avhängning av ytterkläderna.

I husets andra del finns ytterligare en hall där man även når tvättrum och garage.

Alla bilder

Skafferi

Vägg i vägg med badrummet finns ett skafferi med hyllor och plats för allehanda förvaring.

Alla bilder

Tvättrum

Tvättrummet ligger mellan hallen och garaget och fungerar även som groventré från garaget. Det består av två utrymmen: ett som rymmer tvättmaskin och tillbehör, och ett något större där en extra kyl och frys har placerats.

Exempel finns i området där man valt att inreda garaget till boyta.

Alla bilder

Framsida

Stenlagd uppfart med parkeringsplats för bilen och bredvid denna en lättskött, stenlagd yta med ett uppvuxet träd och planteringar där det även finns plats för ytterligare utemöblemang.

Alla bilder

Säljarens bilder

Sommarbilder tagna av säljaren själv.

Alla bilder

Övrigt

Nytt innertak i vardagsrum och nymålade väggar i vissa rum.

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig och idyllisk miljö på lugnt läge alldeles intill natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Den populära Risebergaskolan ligger 4 minuters promenad bort, bara ca. 270 meters väg. Det finns även flera förskolor i närheten och många fina lekplatser. Busshållplatsen med 6:ans linje ligger ca 450 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, ÖoB, Dollarstore och tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 795 000 kr
Adress Solbergagatan 19
Kommun Malmö
Område Riseberga - Husie
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 96 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 19 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 477 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1960
Grundläggning Betongplatta samt uppreglad tillbyggnad
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel
Tak Betongpannor och papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Krypgrund
Uppvärmning Elpanna med vattenburen värme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Driftskostnad 18 320 kr/år varav:
El: 4 635 kr
Vatten/Avlopp: 4 735 kr
Renhållning: 2 750 kr
Försäkring: 6 200 kr
Fastigheten har inte varit bebodd under några år, vilket innebär att man kan förvänta sig högre driftkostnader än ovan angivna. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 0 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 784 000 kr
Summa pantbrev 67 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.