Malmö - Husie / Ulricedal / Videdal

Enbärsgatan 27

Visa på karta

Barnvänligt område - Fjärrvärme - Bra planlösning

Välkommen till ett trevligt hus med friköpt tomt som är beläget på ett lugnt och barnvänligt område. Tomten ligger vackert belägen i bästa söder, här har man sol i princip från morgon till kväll. Här finns också ett äldre uterum. Huset är både ljust och välplanerat. På nedanvåningen finns idag kök, matrum, vardagsrum, ett extra allrum som enkelt kan bli bra sovrum, toalett, tvättstuga och ett stort isolerat förråd. På ovanvåningen finns tre rymliga sovrum där alla rummen har mycket bra förvaringsmöjligheter. Här finns också en rymlig klädkammare och ett stort badrum med både dusch och badkar. Huset har ett modernt och energieffektivt värmesystem, fjärrvärme. Fjärrvärmecentralen är från 2019. Entrédörren är utrustad med ett modernt och praktiskt låssystem. I samfälligheten ingår Garage. Naturligtvis finns fiber. På vinden finns mycket bra förvaringsmöjligheter.

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Rum 5
Boarea 138 Kvm
Biarea 11 Kvm
Tomtarea 284 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1979
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med dagsljus från två väderstreck. Parkettgolv. Här finns även utgång till trädgården och uteplatsen. Rummet har stora fönsterpartier som ger bra med dagsljus och en trevlig utsikt mot trädgården.

Alla bilder

Kök

Trevligt kök som har bra med förvaringsmöjligheter och arbetsytor. De stora fönsterpartierna ger rikligt med dagsljus och en trevlig vy. Maskinparken består av kyl & frys (2017), diskmaskin (2015), fläkt (äldre) samt ugn och spis från 2017.

Alla bilder

Matplats

Rymlig matplats med stort fönsterparti på ena sidan och vardagsrummet på andra sidan. Det gör matplatsen trivsam men gör även att matplatsen upplevs som än mer rymlig.  

Alla bilder

Allrum/Sovrum

Bredvid vardagsrummet ligger ett ljust allrum. Rummet har stora fönsterpartier mot trädgården. Man kan enkelt göra detta till ett extra sovrum genom att sätta upp en vägg. Parkettgolv.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och bra upphängningsmöjligheter. Entrédörren har ett modernt låssystem. Denna låssats öppnar och låser du enkelt med kod eller nyckelbricka eller varför inte både och? En förlorad nyckelbricka kan enkelt spärras för att återställa säkerheten. Du kan aktivera funktionen "automatisk låsning" för att försäkra dig om att dörren är låst.   

Alla bilder

Toalett

Helkaklad (gäst) toalett. WC (2011) och vask (2019).

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga med grovvask och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin (ca 10 år) och torktumlare (ca 7 år).

Alla bilder

Badrum

På ovanvåningen ligger tre bra sovrum, en hall, en rymlig klädkammare och ett stort badrum (2008) med både badkar och separat dusch. Badrummet har halvkaklade väggar och klinker på golvet. Takfönstret ger bra med dagsljus och en möjlighet att se stjärnorna på himmelen på kvällen. Säljaren vill upplysa om att bubbelfunktionen för badkaret ej är inkopplad men funkar (med andra ord fungerar bubbelbadkaret istället som ett vanligt rymligt badkar). Duschhandtaget är trasigt.          

Alla bilder

Sovrum 2

Bra, rymligt och insynsfritt sovrum med tre inbyggda garderober och parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 3

Inbjudande sovrum med stort fönsterparti och en klädkammare. Insynsfritt. Parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 4

Bra sovrum/kontor. Två inbyggda garderober, insynsfritt. Parkettgolv

Alla bilder

Uteplats

Stenlagd uteplats i bästa söderläge med sol från tidig förmiddag till kvällen.

Alla bilder

Uterum

Det finns även ett äldre uterum som förlänger sommaren med flera månader. Säljaren vill upplysa om att glasdörrarna är tröga att öppna och stänga och att golvet eventuellt behöver läggas om.   

Alla bilder

Husie - Videdal

Lugnt och barnvänligt område. Kommunikationerna härifrån är bra. Det tar endast några minuter att komma ut på Inre Ringvägen som tar dig vidare. Det är också lätt att ta sig in till centrum med både buss och fina cykelvägar. Handlar gör man enkelt på Coop eller Ica Maxi Toftanäs. Inte långt därifrån finns även hela affärsutbudet på Jägersro centrum. 

Husie kallas för den gröna stadsdelen. Detta för att andelen grönområde och jordbruksmark är stor i förhållande till övriga Malmö.Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde som anlades efter att Bullttofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med rikt djur- och växtliv. Här finns bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På vintrarna finns här skidspår och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke. På somrarna är det populärt med minigolf, tennis eller att grilla på de anvisade grillplatserna. 

Här finns ca 20 000 invånare. Barnfamiljer och pensionärer utgör majoriteten av befolkningen och här finns ett stort antal med förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi. Det är en växande stadsdel med planer både på bostadsbyggande, handel och industri, t. ex Stora Bernstorp och Gyllins trädgård, men här förespråkas också en viss försiktighet och stadsdelen vill ta hänsyn till den unika miljön som råder.

Stadsdelen består av Almgården, Jägersro villastad, Höja, Ellenbrog, Stenkällan, Riseberga, Videdal, Virentofta, Kvarnby, Södra Sallerup och Östra Skrävlinge. 

Bra kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ HUSIE GA:44
GA1

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 611 000 kr
Mark, värde: 713 000 kr
Summavärde: 2 324 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1979
Värdeår: 1979

Alla bilder

Ovanvåningen

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 695 000 kr
Adress Enbärsgatan 27
Kommun Malmö
Område Husie / Ulricedal / Videdal
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 138 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 11 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 284 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1979
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel/trä
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag och mekanisk hjälpfläkt i badrummet.
Uppvärmning Fjärrvärme (Fjärrvärmecentralen är från 2019).
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
TV/Internet Telia öppen fiber
Driftskostnad 40 271 kr/år varav:
Värme: 18 900 kr
El: 6 390 kr
Vatten/Avlopp: 4 284 kr
Samfällighet: 2 500 kr
Renhållning: 2 680 kr
Försäkring: 5 517 kr
I Samfälligheten ingår en Garageplats och parkeringsplats(till boende och gäster)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 324 000 kr
Summa pantbrev 2 690 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ HUSIE GA:44

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning