Malmö - Almåsa Fritidsby, D-området

Dianthusgatan 1 - Lott nr 526

Visa på karta

Hörntomt - Stort trädäck i sydväst - Gäststuga

På insynsskyddad hörntomt, belägen på ett av Almåsas mest attraktiva lägen på D-området, finner ni denna mycket fräscha och välhållna stuga med bl.a. nylagt tak och nyinstallerad luftvärmepump. Invändigt håller stugan mycket gott skick och är bra planerad med ett stort vardagsrum, separat kök, sovrum med plats för dubbelsäng samt ett ordentligt stort badrum. Utöver detta finner ni också en inglasa veranda med stora glaspartier mot det nya och stora trädäcket!

I korthet

Utgångspris 650 000 kr
Rum 3
Boarea 40 Kvm
Biarea 37 Kvm
Tomtarea 348 Kvm
Typ Kolonistuga
Ägandeform Arrende - Fritidshus
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Här njuter du av ett kvalitativt boende med alla bekvämligheter på stor och uppvuxen hörntomt i ypperligt sydvästläge, belägen i ytterkanten av det populära D-området. 

Alla bilder

Trädäck

Mycket generöst tilltaget trädäck i perfekt väderstreck, sydväst, vilket ger sol från morgon till kväll. Den perfekta platsen för alla grillkvällar med familjen och vännerna. Trädäcket har inbyggd belysning som går på automatik.

Alla bilder

Trädgård

Härlig uppväxt och insynsskyddad trädgård om 348 kvm på hörnläge vilket ger mer extra frihetskänsla.

Alla bilder

Inglasad veranda

Den inglasade verandan om ca 12 kvm fungerar bra som ett extra vardagsrum eller matrum när vädrets makter ej samarbetar. De generösa glaspartierna ger ett mycket ljust rum att trivas i.

Alla bilder

Allrum

Allrummet/vardagsrummet är väl tilltaget till ytan och här ryms med lätthet både rejäls soffgrupp och matplats om så önskas. Fönster i dubbla väderstreck låter ljuset stråla in i rummet.

Alla bilder

Kök

L-format arbetskök med gott om förvaring och arbetsytor. Utrustat med spis och kyl/frys samt ett litet fönster, vilket låter dagsljuset leta sig in.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet rymmer dubbelsäng och två garderober till förvaring. Rummet har fönster på husets gavel. Samma nylagda laminatgolv som i resten av stugan vilket ger ett enhetligt och snyggt intryck.

Alla bilder

Badrum

Generöst tilltaget badrum som är helkaklat i duschutrymmet som ryms bakom skjutdörrar. Övriga badrummet har klinkergolv och ljusa väggar. Inbyggt i badrummets garderob hittar ni både varmvattenberedaren samt tvättmaskin smart placerat. Vas med underskåp, väggspegel med belysning samt ett väggfast högskåp till handdukar m.m.

Alla bilder

Gäststuga

Nybyggd gäststuga om ca 15 kvm som är isolerad och har element för uppvärmning de kallare dagarna i början och slutet av kolonisäsongen. 

Alla bilder

Övrigt

Årliga avgiften till Almåsa Fritidsby fördelas enligt nedan:

Arrendeavgift: 1987 kr.
Vattenavgift: 340 kr.
Medlemsavgift: 2500 kr.
Bevakningsavgift: 98 kr.
Skatt taxering tomten: 345 kr.

Kommunalt vatten och avlopp är installerat i området och påkoppling kan ske när föreningen ger klartecken. Kostnaden för anslutning till kommunalt vatten och avlopp kommer att täckas via en höjning av arrendeavgiften. Höjningen beräknas uppgå till ca 3 000 kr/år. Efter anslutning skall nuvarande lösning med septitank upphöra. För ytterligare information om anslutning av kommunalt avlopp/vatten se info på föreningens hemsida: almasa-fritidsby.com 

Alla bilder

Område

Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler m.m. www.almasa-fritidsby.com

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm ( inglasning kräver bygglov ).
Friggebod 15kvm.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där. För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid helgria måndagar mellan kl 18-19 på tel nr 0709546302.

Till Almåsa kommer ni antingen med bil, buss eller promenad. Buss nr 55 går till Almåsa. Alla kolonister har en egen p-plats med samma nummer som tomten. Gästparkering finns också att tillgå.

Alla bilder

Finansiering kolonistugeköp

Vid kolonistugeköp är det viktigt att tänka på att alla banker inte alltid lånar ut pengar med själva stugan som säkerhet. Därför krävs ofta att man har någon annan säkerhet, såsom bostadsrätt eller hus. Annars får man vara beredd att betala lite mer för lånet. Därför stämmer inte alltid de kalkyler som kan göras på internet. Tänk också på att bankerna vanligtvis ställer krav på en snabbare avbetalning av lånet vid lån till kolonistuga.

Alla bilder

Undersökningsplikt

Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

Alla bilder

Planritning Dianthusgatan 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 650 000 kr
Adress Dianthusgatan 1 - Lott nr 526
Kommun Malmö
Område Almåsa Fritidsby, D-området
Typ Kolonistuga
Ägandeform Arrende - Fritidshus
Rum 3
Boarea 40 Kvm (Säljarens information)
Biarea 37 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 348 Kvm (Föreningens information)
Biarea omfattar den inglasade verandan, gäststugan och stugans källare. Bo- och biarea är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Spekulanter uppmanas att genomföra en egen uppmätning om exakta mått är av intresse.
Byggår 1970
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Grundläggning Torpargrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Omlagt med ny papp, läkt och takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump 2019
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 11 470 kr/år varav:
El: 4 500 kr
Samfällighet: 5 270 kr
Försäkring: 1 700 kr
Samfällighet är totala arrendeavgiften. Kostnaden kommer att öka med ca 3000kr/år i samband med inkopplingen till kommunalt VA.
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.