Kävlinge - Hofterup

Grand prix vägen 45-0

Visa på karta

Hästgård - Välskött - Dubbelgarage

Mysig och mycket välskött hästgård med boningshus i fint skick, mycket välbeläget med fantastiska ridvägar och vackra omgivningar. 1½-plans villa om ca 200 kvm och mycket fint stall innehållande 6 boxar och separat sadelkammare. Inhägnad och lummig trädgård och gårdsplan. Flera stora hästhagar med vattenkoppar samt dubbelgarage. Kävlinge kommuns avslutar senaste inspektionen med följande mening: "Sammanfattningsvis kan man säga att hästhållningen är väldigt bra, det är roligt att se sådana stall!" Obs! Bo- och biarea kommer att mätas upp på måndag, den 13/9. Välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 5 850 000 kr
Rum 6
Boarea 188 Kvm
Biarea 31 Kvm
Tomtarea 4269 Kvm
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Både hus och stall är mycket välskötta och här bor du med kort ridavstånd - genom skogen - till Dagstorps ridhus. Boningshuset är rymligt och här välkomnas du in i en stor, separat groventré med mycket goda avhängningsmöjligheter, vilket är praktiskt när man behöver hänga av sig både kläder till stall och vanliga ytterkläder/-skor. Men självklart finns här även en "finentré" med rymlig, möblerbar hall. Ljust, hemtrevligt kök med matplats vid fönstret, stort vardagsrum med vacker ekparkettgolv och 3-4 sovrum samt separat kontor. Både badrum och gästtoalett är helkaklade och självklart finns det även separat tvättstuga/pannrum. Har du/ni hund är det bra att veta att både trädgård och gårdsplan är inghägnad. 

Alla bilder

Groventré

Rymlig groventré med klinkergolv och riktigt bra avhängningsytor för såväl ridkläder/-stövlar som vardagskläder. Här finns också fönster som släpper in gott om ljus. 

Alla bilder

Hall

Stor, möblerbar hall rakt fram från entrén med parkettgolv och trappa till ovanvåning. Hallen till höger mot kök/vardagsrum har vackert, italienskt marmorgolv. 
På ovanvåningen finns 2 mindre hallar, båda med laminatgolv. Ena med 3 garderober och den andra med garderobsvägg och sidovind. 

Alla bilder

Kök

Hemtrevligt, helrenoverat kök (Ballingslöv 2013) med ljusa luckor och matplats för 4-5 personer vid fönstren som ger ett fint ljusinsläpp. Utrustning: Spis med häll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med vackert ekparkettgolv. Här finns gott om plats för både soff- och matsalsgrupp. Trappa till ovanvåning. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 5.850.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 5.801 kr/månad efter ränteavdraget på 30 % (och exklusive amortering). Lägg därtill fastighetens driftskostnad (ca 3.230 kr/mån) och fastighetsavgiften (696 kr/mån) så får ni fram er nettoboendekostnad per månad: 9.727 kr. 

Alla bilder

Sovrum - Nedre plan

På bottenvåningen finns ett riktigt stort sovrum med parkettgolv och 2 hela garderobsväggar. 

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

På ovanvåningen finns sovrum 2 och 3, ett stort och ett mindre. Båda med laminatgolv. Vid behov av ytterligare sovrum finns möjlighet att bygga en vägg med dörr till allrummet - se alternativ planskiss ovanvåning. 

Alla bilder

Allrum

Stort allrum som idag används som ett stort kontor med sidovind. Vid behov av ytterligare ett sovrum är det relativt enkelt att bygga en vägg med dörr - se alternativ planskiss ovanvåning. 

Alla bilder

Kontor

Kontor med laminatgolv samt 2 stora takkupor som släpper in det härliga dagsljuset på ett bra sätt. Kontoret är ett genomgångsrum från hall till sovrum 3. 

Alla bilder

Badrum

Rymligt, helkaklat badrum med golvvärme och fönster. Utrustning: Dusch med duschväggar, WC, handfat med kommod och överskåp, högskåp samt en nisch med belysning. 

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklad gästtoalett med fönster, WC och handfat med kommod och överskåp. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga med fönster och pannrum med klinkergolv. Utrustning tvättstuga: Tvättmaskin, vask, överskåp, högskåp samt panna (Nibe). 

Alla bilder

Gård

Stor, grusad och inhägnad gårdsplan med grind. Här finns plats för flera bilar och hästtransport. 

Alla bilder

Trädgård

Lummig och insynsskyddad trädgård med stenlagd uteplats. Trädgården (och även gårdsplanen) är inhägnad så att en ev. hund/hundar kan springa fritt. 

Alla bilder

Stall

Mycket fräscht och välskött stall med både varm- och kallvatten från egen brunn. 6 boxar, varav 5 med vattenkoppar, och separat sadelkammare med 6 dubbelskåp, en till varje box. På baksidan av stallet finns utgången till hagarna och här har ägarna tänkt till - de kallar gången direkt utanför stallet för "in- och utsläpp". I stallet finns trappan, med lucka, till höloftet som har en golvyta på 160 kvm. Förutom stall har vi även dubbelgarage och verkstad/förråd. Stallet är uppbyggt av siporex och lecablock samt garage av lecablock. Plåttak med undertak av trä och papp. Gjuten gödselplatta. 

 

Alla bilder

Hagar

Det finns 2 stora hagar med träd och vattenkoppar samt viss belysning. I ena hagen finns en rundkorall med belysning.

Alla bilder

Säljarens bilder

Säljarens försommarbildar säger mer än 1.000 ord. 

Alla bilder

Större renoveringar

2013: Helrenoverat kök, Ballingslöv
ca 2008: Genomgående ny el
1994: Helkaklat badrum med golvvärme
1994: Helkaklad gästtoalett.
XXXX: Inredning av ovanvåningen (via trapp i hall) - återkommer med årtal

Alla bilder

Hofterup

Allmänt
I Hofterup ligger husen inbäddade i grönska med stora härliga tomter och naturområden runt knuten. I närheten finns Järavallens vackra strövområde och en kort cykeltur bort ligger havet. I Löddeköpinge finns badhus och för den golfintresserade finns två golfbanor samt lite utanför ligger Barsebäcks Golf & Country Club i vacker miljö. I utkanten av Hofterup finns flera hästgårdar och bra ridstigar i området.

Kommunikation
Till Hofterup tar man sig lättast med bil men även med Skånetrafikens buss, linje 126 och 138. 
Ca 5km från Hofterup ligger Dösjebro där det finns tågstation. Man når bl.a. Helsingborg via Landskrona och Malmö via Lund.

Närservice
I området finns en jourbutik med pizzeria och bensinstation samt ett mysigt bageri som erbjuder färskt bröd men även lite pålägg och mejerivaror.
Bibliotek, folktandvård och vårdcentral med barnavård finns ett stenkast bort i Löddeköpinge. På vägen dit passerar man även Center Syd handelsområde med all tänkbar service såsom stormarknader, apotek, systembolag och köpcentrum.

Övrigt
Hofterup har två förskolor, Henkelstorps och Skönadals förskola, och Skönadalsskolan som är en F-6 skola. För mer information om de olika förskolorna och skolan, vänligen se kommunens hemsida, www.kavlinge.se

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Grand prix vägen 45-0 - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Grand prix vägen 45-0 - ov

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss Grand prix vägen 45-0 - ov OK

Med reservation för avvikelser

Planskiss Grand prix vägen 45-0 stall och garage

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 850 000 kr
Adress Grand prix vägen 45-0
Kommun Kävlinge
Område Hofterup
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 188 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea 31 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 4269 Kvm (Fastighetsregistret)
Obs! Boarea enligt fastighetsregistret är 158 kvm. Uppmätning av boarea har genomförts 2020-09-14 av Eminenta. Se mätbevis.
Byggår 1929
Grundläggning Huvudbyggnad: Platta på mark. Tillbyggnad: Torpargrund.
Stomme Betong
Fasad Puts
Tak Takpannor
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Jordvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Eget vatten till stall och hagar.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 38 758 kr/år varav:
El: 32 346 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
Renhållning: 2 212 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 196 000 kr
Summa pantbrev 495 500 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning