Vellinge - Vellinge

Ängavägen 72

Visa på karta

Drömvilla - Härlig utsikt - Pool - Separat kontor/gästavdelning

Ett fantastiskt boende med mycket hög komfort och påkostad stil och design. Villan är i toppklass med exklusiva materialval, mästerlig fönstersättning och härliga ljusinsläpp - det vackra läget kan avnjutas både ute och inne. Magnifikt poolområde med solterrass på den insynsskyddade baksidan och en elegant, uppvärmd pool i amerikansk stil på ca 11x5 m. Dessutom finns ekonomibyggnad med stort dubbelgarage och separat gästrum/kontor i etage som ger möjlighet till generationsboende, gästavdelning eller plats för verksamhet! Ljus, luftig och stilren boendemiljö, vardagsrummet har öppet till taknock och en takhöjd på mer än 5 meter, stora vackra fönsterpartier som ger en härlig "penthouse-känsla" och hänförande utsikt. Stilrent, modernt kök i högglans med rostfri maskinpark och bra arbetsytor. 4 sovrum, 3 helkaklade och fräscha badrum. Välkommen till en riktig drömvilla med generösa utrymmen och underbar utsikt, ett stenkast från Vellinge och inte mer än dryga 10 min från Malmö.

I korthet

Utgångspris 8 995 000 kr
Rum 6
Boarea 201 Kvm
Biarea 16 Kvm
Tomtarea 2261 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Här erbjuds en boendemiljö utöver det vanliga! Den eleganta villan med specialritad planlösning uppfördes 2006 i hög kvalitet både vad gäller materialval och utförande och alla detaljer är väl genomtänkta. Genomgående fokus har varit dels kvalitet, stilren design och estetik där det mycket vackra läget med den underbara utsikten tas tillvara men också maximal funktionalitet och bekvämlighet.

Påkostat med många extra detaljer såsom nytt larmsystem med påkostad videoövervakning, dolda kabeldragningar, skyddade vattenrör till poolen osv. Muren och det vackra staketet i smide har avancerad grund i betong. Terrassen runt poolen har nygjuten betonggrund och exklusiv skiffer runt hela området- Genomtänkt utomhusbelysning runt huset. Alla 140 spotlights i huset och all belysning utomhus är installerade med energisnåla ledspotlights - miljövänligt och ger lång livslängd på lamporna. AC installerad 2019 som täcker hela huset och kan styras från mobilen.

Fasaden på huvudbyggnaden är från 2017, ventilerad tvåstegsputs med 10 års garanti. 

Alla bilder

Covid 19

Alla bilder

Pool

Ja, så här ska det naturligtvis vara - vilket poolområde! Generösa ytor för sol och bad, smakfull design och makalös utsikt. 

Påkostad uppvärmd pool med effektfull belysning om 11m x 5m i amerikansk stil. Djup mellan 1,2m -1,9m, ca 60.000 liter, bred trappa. Ny gjutning kring poolen, ny pool-liner och överdrag 2020, filter och pump servade 2020.


Alla bilder

Terrass

Hela poolområdet är en gigantisk terrass med befriande vacker utsikt och påkostad exklusiv halksäker svart skiffer. Här finns sol hela dagen och slösande utrymmen med gott om plats både för solstolar och många nöjda och glada gäster vid utegrupperna. Både terrass och poolområde är påkostat utfört med gjuten och tjock betongplatta. Effektfull utomhusbelysning ger härlig stämning under kvällstid.

Alla bilder

Trädgård

Helt inhägnad trädgårdstomt runt hela huset med många olika platser av vara på. Längs entrésidan av huset löper ett vackert smidesstaket med automatisk grind. Tomten har en snygg och välkomnande entré med en trivsam, lättskött och väl planerad arkitektritad trädgård och utemiljö. Stenlagd garageuppfart med plats för flera bilar.

På baksidan finner ni det härliga poolområdet med den stora stenlagda solterrassen som är fri från insyn. Här kan man också njuta av en ljuvlig och milsvid utsikt.

Den exklusiva utomhusbelysningen med rörelse – och skymningssensorer ger en trygg och vacker miljö även kvällstid. I övrigt hittar man både plommon-, äpple- och päronträd. Borrad brunn för bevattning 2020. Plattorna i granit som leder till entrén har till och med underliggande gjutning. 

Alla bilder

Läge

Läget är verkligen mycket bra med befriande vacker utsikt över ett naturskönt landskap, vyerna är fantastiska och samtigt har man superbekvämt promenadavstånd till all samhällsservice, vårdcentral, affärer, kommunikationer, simhall och förskola och skola 1-9! Perfekt pendelavstånd till Malmö, tar inte mer än 10 min med bil och det finns även utmärkta bussförbindelser till Malmö, Höllviken, Skanör och Falsterbo, Trelleborg samt Svågertorp med ett flertal avgångar dagligen. Det finns även bussförbindelser till Östra Grevie och Västra Ingelstad.
Välkommen till Vellinge kommun och till Sveriges finaste stränder och fåglarnas paradis. Det är med glädje vi hälsar dig välkommen till Sveriges sydvästligaste hörn. Vellinge kommun omfattar Falsterbonäset med tvillingstäderna Skanör och Falsterbo och de större orterna Höllviken och Ljunghusen, Vellinge samt Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Vellinge kommun är berömd för de attraktiva vita sandstränderna och det underbara badvattnet. De fyra största strandsträckorna i kommunen finns i Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör.

De små badhytterna med historiska anor är vackra att beskåda, målade i allehanda färger och placerade längs de vita sanddynerna.

Från Vellinge har man bekväm närhet både till Malmö och Öresundsbron, och orten erbjuder en möjlighet att bo i en naturskön och lugn miljö samtidigt som storstaden och kontinenten nås lätt. Goda kommunikationer med buss gör det enkelt att smidigt ta sig till och från Malmö. I anslutning till byn ligger Söderslätts Golfklubb, en etablerad 18-hålsbana sedan 1990. Förutom golf finns flera alternativ till fritidssysselsättningar såsom fiske, tennis och ridning. Dessutom finns Söderslätts flygklubb som erbjuder möjligheten att lära sig flyga. På somrarna njuter man av milslånga vita stränder på grannorterna Höllviken, Skanör och Falsterbo.

I Vellinge erbjuds flera möjligheter till skola och barnomsorg. Förskolor ligger strategiskt utplacerade så att det alltid erbjuds gångavstånd till dessa. För de lite äldre barnen finns även grundskolor inom gångavstånd. Dessa erbjuder såväl kommunal som privat skolgång. I Vellinge ligger även Sundsgymnasiet, en populär gymnasieskola som erbjuder flera olika program och inriktningar. Här finns såväl ett estetiskt program som ett naturvetenskapligt program.

Läs mer på Vellinge kommuns webplats: www.vellinge.se/

Alla bilder

Byggnader

Förutom huvudbyggnaden så finns på fastigheten en friliggande ekonomibyggnad som inrymmer både ett påkostat och rymligt dubbelgarage, förråd och pump/reningsverk till poolen samt en separat fullutrustad lägenhet med gästrum/kontor i etage på ca 65 kvm med både pentry och helkaklat wc med dusch.

På tomten finns också en friliggande förrådsbyggnad med tre separata förråd varav det ena är isolerat.

Alla bilder

Biluppställningsplats

Innanför den automatiska grinden i det vackra smidesstaketet på framsidan finns förutom det stora dubbelgaraget även en vidbyggd carport med gjuten betongplatta med plats för två bilar samt en stor garageuppfart med granit som är gjuten under för att få extra stabilitet. Extra parkeringsplatser för gäster finns också på särskild plats utanför staketet.

Alla bilder

Dubbelgarage

Påkostat och rymligt dubbelgarage om ca 70 kvm med fjärrstyrda garageportar samt vidbyggd carport med plats för två bilar.

Inte heller i garaget har man sparat några kostnader, hela byggnaden är fullisolererad, även i plattan, klinkergolv på golvet. Tryckluftsystem installerat. Garaget är uppvärmt och inrett med bänk och skåp för alla händiga.

Alla bilder

Entré

Nybyggd och stor överbyggd veranda med vackra dubbeldörrar välkomnar in till ljus och välkomnande hall med 2,5 m i takhöjd, ljusa väggar och vackert italiensk klinker- och marmorgolv med vattenburen golvvärme med separat termostat. Inbyggda spotlight i taket.

Hallen ger ett imponerande första intryck och erbjuder gott om plats att ta på, både stora som små.

Trappa i massiv ek till ovanvåningen med dekorativ och funktionell infälld belysning.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet mitt i huset är verkligen något extra! Hela väggen mot trädgård, poolområde och den vidsträckta utsikten är glasad från golv till taknock och ryggåstaket på nästan fem meter ger en fantastisk rymd som förstärks av den öppna planlösningen mot kök och matsal samt att det också är öppet mellan våningsplanen.

Hela den stora glasade väggen mot söder med panoramautsikten flyttar in trädgården och den vidsträckta utsikten i rummet. Det här ett rum som man utan tvekan kan slappna av och umgås i!. En luftig och ljus sällskapsdel med exklusiva färger och material utöver det vanliga. Här finns även AC/Värme inkopplat. Golvet är täckt av italienskt högglans klinkergolv samt bra belysning från inbyggda spotlights i taket. Dolda TV uttag för att slippa missprydande sladdtrassel. Lamellgardinsystem i fönstren ger solskydd.

Alla bilder

Kök

Elegant och modernt högglans Noblessakök med många snygga och praktiska detaljer. Blanco Silgranit diskho i hög kvalitet, två vitrinskåp samt kombinerad köksö med bardisk. Gott om förvaringsutrymme bakom de röda luckorna med silverhandtag. Öppet mot matsal och vardagsrum och tre fönster gör köket ljust och luftigt. Fönsterbänkar i marmor.

Rostfria vitvaror, bra arbetsytor och lyxiga tillval av maskiner. Inbyggd fullhöjds kyl och frys från AEG Electrolux samt inbyggd varmluftsugn, micro och induktionshäll (2019), Miele diskmaskin (ny 2020), Celgarnit diskho, Best spisfläkt med extra stark motor. Vinkyl ingår ej.

En dröm för gourmékocken!

Det eleganta klinkergolvet från hallen löper vidare in i kök och matsalsdelen. Hyllplan och överskåp med inbyggda spotlights och inbyggda dimbara takspotlights ger effektfull belysning. Under trappan till ovanvåningen finns en klädkammare med plats för hela familjens sko-förvaring samt klädhängare, samma exklusiva klinkergolv även här - snyggt!

Alla bilder

Matsal

Matplatsen har öppen planlösning mot köket och vardagsrummet samt dubbeldörr utgång till poolområdet och terrass. Vid matbordet i matsalen har man både kontakt med det stora ljusa och luftiga vardagsrummet och köket och kan njuta av den vackra utsikten. Golvet i talienskt högglans klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fondväggen i dekorsten som harmonierar med klinkergolvet och bryter av på ett elegant sätt.

Alla bilder

Badrum 1

Elegant, helkaklad gäst-dusch/WC i fräscha färger och material med access från entréhallen. Vitt porslin med tvättställ i glas och mörkt trä. Duschplats med vikbara glasdörrar och massagedusch. Bra belysning från spotlight i taket och i badrumsspegeln. Plats för förvaring i väggskåpet. Mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Sovrum 1

Underbart, rymligt sovrum som är beläget på entréplanet och har en egen utgång med glasad dubbeldörr mot trädgård och poolområde så i det här luftiga och harminsika rummet kan man njuta av de vidsträckta vyerna direkt när man vaknar!
Mörkfärgat pergogolv med vattenburen golvvärme, spotlight i taket samt TV-uttag.

Det här sovrummet bildar tillsammans med en inre hall och badrum 2 och grovkök en avskiljd del. Grovköket har separat utgång till trädgården så detta sovrum med access till egen utgång och badrum kan passa bra som tonårsrum.

Alla bilder

Badrum 2

Helkaklat dusch/WC i ljusa färger, nås från den inre hallen. Stilren inredning med vitt porslin, tvättställ i glas och mörkt trä. Duschplats med vikbara glasdörrar och massagedusch samt bra belysning från spotlight i taket och i spegeln. Två badrumsskåp erbjuder gott om förvaringsutrymme. Ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Grovkök

Grovkök med separat utgång till och fönster mot trädgården. Bra planerad tvättstuga med nya tvättmaskiner och torktumlare från Miele 2019 med Wifi samt torkskåp från Cylinda. Praktisk arbetsbänk med tvättho, gott om förvaringsutrymmen i över, under samt ett högt förvaringsskåp. Silvergått klinkergolv med vattenburen golvvärme.

I grovköket finns även inomhusdelen till huset värmesystem placerad (Nibe 2019). 

Ett bekvämt och mycket bra uppvärmningssystem och som ger både värme och varmvatten på ett energieffektivt,  bekvämt och klimatvänligt sätt. Mekanisk ventilation sörjer för frisk och sund inomhusluft.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappan från entréhallen på nedanvåningen leder upp till hallen på övre plan, här är öppet till nedanvåningen och härlig utsikt genom vardagsrumets stora glasparti! Fin rödfärgad vägg samt räcke i massivt trä, dekorsten mot vardagsrummet samt elegant tvåfärgat ek/lönn-laminatgolv, spotlights i taket.

På övervåningen finns den mer privata delen med 3 sovrum och ett härligt badrum. Två sovrum är nästan identiska och passar lika bra för hemmakontoret som för barnkammaren med stora fönster som släpper in rikligt med ljus. Ljust målade väggar och vackert, slitstarkt tvåfärgat ek/lönn-laminatgolv samt stora skjutdörrsgarderober. Den lilla lutningen på taket ger en extra spänning till rummet. TV-uttag i ett av sovrummen.

På ovanvåningen är det vattenburna värmesystemet anslutet till radiatorer.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med ljusa väggar och vackert, slitstarkt tvåfärgat ek/lönn-laminatgolv samt stor skjutdörrsgarderob.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 med ljusa väggar och vackert, slitstarkt tvåfärgat ek/lönn-laminatgolv samt stor skjutdörrsgarderob. 

Alla bilder

Sovrum 4

Härligt masterbedroom med dubbla fönster med fantastiskt utsikt som bjuder på både härlig grönska och en skymt av havet. Ljusa väggar samt tvåfärgat ek/lönn-laminatgolv och TV-uttag. I båda ändarna av rummet finns utmärkta förvaringsmöjligheter för kläderna och i taket finns det behaglig spotlights. .

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Exklusivt helkaklat badrum i smakfull design med härliga utrymmen. Bra med förvaring i skåp från Novel. Den stora spegeln reflekterar härligt med ljus från dubbla takfönster och får även hjälp av många inbyggda spotlighters i taket. Här finns både duschplats med vikbara glasdörrar och massagedusch samt ett härligt massagebadkar från Casper Whirlpools trio Clean med radio och fjärrkontroll. Ljust klinkergolv. Till badrummet finns två ingångar, från hallen och direkt från masterbedroom. 

Alla bilder

Annex

I den friliggande ekonomibyggnaden finns förutom dubbelgaraget även en gästavdelning/kontor.

På nedre plan när man kommer in finns pentry med glaskeramikhäll, diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Här finns även en helkaklad WC med dusch i fräscha färger och material. Vitt porslin och kommod i mörkt trä samt bra belysning från den inbyggda spotlightens i taket. På övre plan finns sedan ett luftigt allrum med ekmönstrat laminatgolv och underbar utsikt över Öresund.

Perfekt för den som behöver kontorsutrymme i anslutning till hemmet för någon verksamhet alternativt generationsboende, tonårsboende, gästrum eller uthyrning.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vellinge VELLINGE 59:45

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)

Byggnad, värde: 3 511 000 kr
Mark, värde: 1 236 000 kr
Summavärde: 4 747 000 kr

Taxeringsår: 2018

Byggår: 2006
Värdeår: 2006

Vattenskyddsområde
Akt: 1233-P76
Beslutsdatum: 1988-03-01
Senaste ändring: 2020-08-19

Uttagna pantbrev:

5 695 000 kr

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 8 995 000 kr
Adress Ängavägen 72
Kommun Vellinge
Område Vellinge
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 201 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 16 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 2261 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2006
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Putsad fasad, ny tvåstegsfasad med ventilation.
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluftsventilation, AC på övre plan som täcker hela huset.
Uppvärmning Nibe luft/vatten-värmepump 2018
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Borrad brunn för bevattning. Kommunalt avlopp.
Fönster 3- glasfönster med spröjs o fast mittpost.
TV/Internet Dubbla fiberbredband är installerat i fastigheten, bostad och kontorsdel.
Driftskostnad 42 000 kr/år varav:
El: 32 000 kr
Vatten/Avlopp: 8 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Fastighetsskatt på 8 349:-/år tillkommer samt försäkring och fiber.
Beräknat på 5 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 747 000 kr
Summa pantbrev 5 695 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!