Malmö - Ribersborg

Sergels väg 5a

Visa på karta

Västerbalkong - Nyare badrum - Nära havet

Välkommen till en inbjudande 50-talare som ligger på ett A-läge med närhet till havet och Malmös finaste parker. Detta boende har många kvalitéer såsom; gavellägenhet med fönsterpartier i tre väderstreck ,balkong i bästa västerläge, lugnt läge, två av sovrummen vetter mot den lugna och gröna innergården, nyare och fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkers på golvet som renoverats av fackmän samt har en planlösning som gör att lägenheten är rundgående, vilket uppskattas av många och älskas av barnen. Här finns också en praktisk gästtoalett och två rymliga klädkammare. Originalgolven finns kvar men är delvis i behov av uppgradering. Lägenheten har två ingångar och man kan med enkelhet göra om lägenhet till två separat lägenheten en 3:a och en 1:a där den ena lägenheten kan hyras ut. Föreningen har både garage och parkeringsplatser (kösystem). Avloppsstammarna är renoverade.

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 5 690 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Våning 2/4
Hiss Nej
Balkong Ja, rymlig balkong i bästa västerläge.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
 • Söndag 20 september 12:30 - 14:00
Visa alla

Vardagsrum

Stort vardagsrum med genomgående parkettgolv och vita väggar. Härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck.

Alla bilder

Balkong

Balkong i bästa västerläge med en tidstypisk design med järnfront i dova toner.

Alla bilder

Badrum

Stilrent och helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. WC, dusch, handfat och ett praktiskt spegelskåp.

Alla bilder

Hall

En välkomnande hall som knyter samman bostaden. Härifrån nås samtliga rum inklusive en praktisk klädkammare.

Alla bilder

Kök

Funktionellt originalkök med vitt kakel ovanför bänkytan. Köket öppnar upp till en yta med utrymme för matplats.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

Två rymliga sovrum. Fönster mot den trevliga innergården, parkettgolv och vita väggar. Från ett av rummen nås en praktisk klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 3

Stort allrum som kan användas för olika ändamål. Fungerar fint som ett tredje sovrum med ljusinsläpp från väster. För den som vill göra om lägenheten till två kan detta rum spegla den stora ytan i en nybliven enrumslägenhet.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med WC, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Förening

Brf Hanaholm 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades i mars 2009. Föreningen består av tre fastigheter, byggår 1952, uppdelade på 120 lägenheter och 8 st lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt.

En överlåtelseavgift om 1 183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant debiteras köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1994 - Fönster kläddes med aluminium.
2009 - Provtryckning och spolning av V/A-stammar i kök och bad
2010 - Balkongräcken och balkongväggar målades, säkerhetsdörrar sattes in
2010/2011 - Samtliga badrum renoverades (Badrummen är förberedda för stambyte)
2011 – Elstambyte, målning av källargångar och trapphus, brister i fasad och tak åtgärdades
2012 och framåt - Byte av fläktar och injustering av dessa pågår i byggnaderna.
2013/2014 - Relining av avloppsstammar Kilian Zollsgatan och Sergels väg.
2014 - Ventilationsåtgärder där samtliga ventiler och frånluftsdon kontrolleras. Godkänd OVK. Bredbandsbolaget installerade fiber i fastigheten med uttag i varje lägenhet.
2015 - Relining av avloppsstammar Tessins väg
2016 - Byte av tappvattenstammar.
2017 - Relining av avloppsstammarna.
2018 - Renovering av taket.
2019 - Renovering av tätskikt på garaget.

Föreningen planerar att renovera samtliga fönster hösten 2020/våren 2021. Föreningen planerar att införskaffa gemensam el hösten 2020/ våren 2021. Föreningen följer en underhållsplan.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Bredband finns via höghastighetsfiber genom Bredbandsbolaget eller ComHem. Ingår ej i avgift.

GEMENSAMT
I föreningen finns fem gemensamma tvättstugor, utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns tillgång till mangel och torkrum.

Det finns en samlingslokal i källaren på Sergels väg som hyrs ut till boende i föreningen för 300 kr/dygn. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmar kan hyra för 350-400 kr/natt. I källaren finns utrymme för att ställa cyklar och barnvagnar.

PARKERING
I föreningen finns 75 garageplatser och 6 parkeringsplatser. Garageplats för bil hyrs till en kostnad om 250 - 500 kr/månad, för motorcykel 220 kr/månad och parkeringsplats  till en kostnad om 500 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.hanaholm1.se

Alla bilder

Område

Ribersborg är detsamma som Malmös verkliga Riviera. Malmös stolthet och gräddhylla. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Väster om Ribersborg breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 5 690 kr
Ingår i avgift Värme och Vatten. För kabel-tv och bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/månad
Adress Sergels väg 5a
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/4
Hiss Nej
Balkong Ja, rymlig balkong i bästa västerläge.
Byggår 1952
Förening Brf Hanaholm 1
Pantsatt Nej
Förråd Ja förråd finns i källaren och på vinden.
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Vackra originalfönster av kärnvirke
TV/Internet Fiber finns
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 20 september 12:30 - 14:00
  • Vänligen boka tid för visningen!
  • 12:30 FULLBOKAD!
  • 12:45 FULLBOKAD!
  • 13:00 FULLBOKAD!
  • 13:15 FULLBOKAD!
  • 13:30 Boka den här tiden
  • 13:45 FULLBOKAD!