Kävlinge - Kävlinge centrum

Skomakaregatan 2

Visa på karta

EXKLUSIVT 1 1/2 PLANS GATUHUS MED GENERÖSA YTOR, SALTVATTENPOOL OCH HELT INREDD SUTERRÄNGVÅNING

Välbeläget på insynsskyddad hörntomt mitt i centrala Kävlinge. Huset med anor från sekelskiftet i den "Nya staden" byggdes ut efter arkitektritning och totalrenoverades år 2006-2007. Det har därefter löpande renoverats till en mycket hög standard och kvalitet i inredning och materialval. Stilrent, smakfullt med en fantastisk känsla av atmosfär och karaktär. Den öppna sociala planlösningen ger exceptionella sällskapsytor. Möjlighet till ett stort antal sovrum samt två badrum och ett gäst WC rymmer både den större familjen och många gäster. Det helt inredda suterrängplanet med komplett utrustat kök och badrum passar såväl för generationsboende eller uthyrning som för kontor och distansarbete. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 7 995 000 kr
Rum 7
Tomtarea 599 Kvm
Total inredd bruksyta 279 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Visas efter överenskommelse. Var god kontakta mäklaren. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett unikt drömboende som förenar gammaldags charm med modern arkitektritad design och funktionell driftsekonomisk utrustning. En välfungerande äldre återuppbyggd kakelugn och en täljstenskamin i Master bedroom bidrar också till både värme och ombonad känsla.

Här erbjuds ett större gatuhus med många möjligheter samt en insynsskyddad inhägnad och ytterst lättskött trädgård som med sitt poolområde ger möjlighet till avkoppling, samvaro och ökad livskvalitet. Detta skapar en idealbostad för familjen med höga krav och behov av större boyta och många sovrum.

Alla bilder

Beskrivning

Ljus och volym karakteriserar hela interiören. De stora fönsterpartierna ger optimalt ljusinsläpp. Takhöjden på 7 m i det öppna trapphuset skapar härlig rymd i hela huset. Genomgående gräddvita målade väggar förutom i badrummen som är helkaklade. Infällda spotlights i tak. Rikligt med eluttag. Bang & Olufsen link system.

Alla bilder

Entré

Antracitgrå stor klinker på golv. Hörngarderob i ek. Öppet trapphus ned till källarvåning samt upp till mellanplan respektive ovanvåning.

Alla bilder

Hall

Ingångar till köksdel samt till vardagsrum/allrum och till gäst WC. Junker skeppsgolv, genomgående i hall och vardagsrum.

Alla bilder

Vardagsrum

Det luftiga vardagsrummet, som tidigare var avdelat med ett ytterligare rum, täcker nu hela den genomgående bottenvåningen som går i vinkel . Man kan således enkelt återskapa ett ytterligare sovrum alternativt TV rum/hörna. Nyuppbyggda tegelväggar som tillsammans med den vackra gamla kakelugnen ger en extra trivsam känsla. Här ryms såväl en större matgrupp med plats för många middagsgäster som större soffgrupper. En mellandel används idag som "musikrum". Detta är den perfekta sällskapsavdelningen.

Alla bilder

Kök

I öppen planlösning med Italiensk inredning i vitt och mycket goda förvaringsmöjligheter. Antracitgrå klinker på golv samt kakel över diskbänk. Rostfria maskiner av märket Miele: induktionshäll, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn samt kaffemaskin. Förutom spishällen finns här i köksön även lavastens grill och gashäll som kan tillgodose den matlagningsintresserades alla önskemål. Vinkyl i fullhöjd av märket Bosch. Bänkskivor i svart granit som även låter köksön bilda en bardisk. Extra bred (90 cm) kombinerad kyl och frys av märket Samsung med ismaskin och vatten. Befintlig rökgång ger möjlighet att installera en ytterligare kamin där vinkylen står idag.

Alla bilder

Gästtoalett

Frostat fönster. Gråbrun klinker på golv. Tvättställ med väggspegel samt WC.

Alla bilder

Hall - övre plan

Dubbla höga garderobsskåp i ek. Ingångar till samtliga sovrum samt till badrum 1. Stavparkett i ek i hall och samtliga sovrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Beläget mot trädgården. Öppet i nock med synliga takbjälkar. Inredning i vitt med hyllor, lådor och upphängning. Täljstenskamin. Plats för stor dubbelsäng.

Alla bilder

Sovrum 2

Beläget mot gatan med utgång till balkong. Används idag som walk in closet

Alla bilder

Sovrum 3

Mindre sovrum med en snedvägg. Ett större och ett mindre fönster

Alla bilder

Sovrum 4

Identiskt spegelvänt sovrum 3.

Alla bilder

Badrum 1

Vita helkaklade väggar och stor gråblå klinker på golv. Golvvärme. Kvalitetsinredning i vitt av märket Aspen med dubbla handfat samt dubbla badrumsskåp med infälld belysning och spegeldörrar. Vägghängt högskåp. Exklusivt bubbelbad (Hafa) med både vatten och luftmassage. Uppvärmd handdukstork (vattenburen).

Alla bilder

Suterrängvåning

HALL: Terrakotta färgad klinker på golv förutom i badrummet samt genomgående golvvärme. Ingång till tvättstuga samt till lägenhet/kontor. 

TAMBUR: Plats för hatthylla. Ingång till badrum samt till de båda (sov-) rummen. 

RUM 1: Plats för dubbelsäng alternativt kontorsinredning. Walk in closet/förråd. Fönster av glasblock.

RUM 2: Fönster av glasblock. Ingång till klädkammare/förrådsrum. Ingång till kök.

KÖK: Inredning i ek (SweNova). "Vitvaror" i rostfritt. Kyl/frys i fullhöjd (Electrolux). Diskmaskin och spis med varmluftsugn (Gram). Fläkt (Futurum). Klarglasfönster. Plats för matgrupp.

Här finns även ett badrum samt tvättstuga.

 

Alla bilder

Badrum 2

Tvättställ med kommod. Badrumsskåp med spegeldörrar. Rejält tilltagen dusch med glasdörr, handdukstork (el) samt WC.

Alla bilder

Tvättstuga

Klarglasfönster. Tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt äldre torkskåp. Vask med underskåp. Gott om plats för strykstation, torkställning och tvättförvaring.

Alla bilder

Trädgård

Hörntomt med insynsskyddad lättskött trädgård i sydväst som omgärdas av mur mot gatan, stängsel respektive husvägg mot granne. Trädäck, stenläggning samt gräsmatta.

Alla bilder

Uteplatser

Poolområde med stort nytt trädäck. Förberett för utekök. Gräsmatta, bambu samt stenlagda partier.

Alla bilder

Pool

Inbjudande gjuten saltvattenpool 8x4 med extra barnvänlig romersk trappa.

Alla bilder

Garage

Garage med fjärrstyrd port för 1 bil samt uppställningsplats för 2 bilar.

Alla bilder

Renoveringar

Genomgripande renoverad 2006 - 2007 med nytt tak, ny el, nytt värmesystem (luft/vatten värmepump), ny övrig VVS, nya fönster och dörrar, anlagd pool och poolområde, byggd mur samt murad skorsten.

Från 2010 och framåt fortlöpande renovering och underhåll:
Inredning av helt nytt kök i källarplanet.
Ny tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt äldre torkskåp.
Ny badrumsinredning (Aspen) samt nytt exklusivt bubbelbadkar (Hafa) med både vatten- och luftmassage samt belysning och värme.
Nytt papptak på garage.
Installation av friköpt larmsystem.
Ny rördragning för värmesystem och pool.
Installation av poolstyrning till värmepumpen samt spetsberedare till varmvatten.
Plåtning och målning av mur och sockel. Plåtning trapphus.
Målning av garage och förrådsbyggnad.
Ny golvbeklädnad i garage.
Nytt räcke i smidesjärn samt renovering av balkong.
Installation av öppningsbart skorstensskydd samt löstagbart fågelskydd (kajgaller).
Ny fjärrstyrd garageport (Hörmann).
Kodlås (Yale Doorman) till ytterdörr samt dörr till trädgård.
Nytt trädäck med belysning, poolsarg, trähölje till gasoltub samt trappa till trädgård och mindre nytt trästaket till granne (2020). Kiselbehandling av trädäck, poolsarg och stenläggning på uppfart samt i trädgård, för flerårigt underhållsskydd.
Ny värmepump IVT (2021).

Alla bilder

Område

ALLMÄNT: Kävlinge är idag inne i ett starkt expansivt skede med stor nyproduktion av bostäder och ytterligare utökad service. Orten erbjuder ett attraktivt boendealternativ inte minst för barnfamiljer från de större städerna. Kommunen har en av Skånes lägsta skattesatser (skattetabell 29).

KOMMUNIKATION: Tågstation på gångavstånd med täta förbindelser till Lund (7 min) , Malmö (20 min), Kastrup i söder samt Landskrona och Helsingborg i norr med Pågatåg och Öresundståg. Busstrafik till bl a Lund och Löddeköpinge. Restid med bil ca 20 min till Lund och 30 min till Malmö. Pendlingsmöjligheterna är således mycket goda.

NÄRSERVICE: Omedelbar närhet till all service: 3 direkt närliggande dagligvarubutiker (ICA och Coop), vårdcentral, bibliotek, apotek mm. Dagis, förskolor samt skolor.

PARKERING: Avgiftsfri parkering på allmän platsmark.

ÖVRIGT: Mycket fina närliggande ströv- och rekreationsområden såsom bl a Järavallen, flera golfbanor, badhus samt ett flertal Fitness anläggningar (Nordic Wellness mfl). Goda fiskemöjligheter i Kävlingeån.

 

Alla bilder

Planritning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planritning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 995 000 kr
Adress Skomakaregatan 2
Kommun Kävlinge
Område Kävlinge centrum
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Tomtarea 599 Kvm (Fastighetsregistret)
Total inredd bruksyta 279 Kvm (Säljarens information)
Areauppgifter : Boarea 189m² samt biarea 130m² (varav ca 90m² inredd bruksyta i källarplanet) enligt taxeringsinformationen samt säljarens information om bruksyta. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta.
Byggår 1909
Grundläggning Källare
Stomme Tegel
Fasad Tegel, puts
Tak Betongpannor
Plåtarbete Aluzink
Uppvärmning Vattenburen golvvärme KV samt i badrum på OV, radiatorvärme BV + OV
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Vändbara 3-glas isoler med spröjts.
TV/Internet Takantenn. Adsl. Fiber finns framdraget i gatan.
Driftskostnad 60 436 kr/år varav:
Värme: 51 576 kr
Vatten/Avlopp: 6 585 kr
Renhållning: 2 275 kr
Total driftskostnad 2023: 60.436kr inkl värme, hushållsel, vatten och renhållning. Elförbrukning ca 28.000kWh/år. Säljaren har verksamhet hemma. Fastighetsskatt på 9525:-/år och larm samt försäkring tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 125 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 286 000 kr
Summa pantbrev 3 442 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Visas efter överenskommelse. Var god kontakta mäklaren.