Malmö - Rörsjöstaden

Ehrensvärdsgatan 2 B

Visa på karta

Topprenoverad - Originaldetaljer - Balkong

På andra våningen med balkong mot den trevliga innergården ligger denna topprenoverade lägenhet om 75 m² fördelat över 3 rum och kök. Bostaden har genomgått en fullständig förvandling där man gjort en modern planlösning utan att renovera bort originaldetaljerna. Lyxigt och fullutrustat kök på ny placering med bra matplats, helkaklat badrum med snyggt och djupt designerbadkar samt tvättmöjligheter, rymligt vardagsrum samt ett mycket stort Master bedroom och ett mindre barnrum/gästrum. De moderna inslagen matchar de bevarade originaldetaljerna såsom takstuckaturer, höga golvlister och fönsterbänkar i sten. Hiss från markplan underlättar vardagsbestyren.

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 370 kr
Rum 3
Boarea 75 Kvm
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja, mot innergården i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1910
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 500 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

En mycket välrenoverad bostad med där man direkt ser att inget har lämnats åt slumpen vid renoveringen. De gedigna, genomtänkta och högkvalitativa materialvalen är genomgående i hela lägenheten vilket skapar en trevlig helhetskänsla och harmoni.

 

 

 

 

Alla bilder

Entréhall

Direkt innanför entrédörren slå man av den väl tilltagna takhöjden som låter ljusa flöda i lägenheten. Vägg med ett stort flackt valv mot matplatsen skapar en trevlig känsla och avgärnsar dessutom ytorna på ett bra sätt. Fin avställningsbänk i massiv granit som pricken över i. På golvet ligger en underbar fiskbensparkett som löper vidare in i kök och vardagsrum.

Alla bilder

Kök

Ett fantastisk kök där man kan sitta vid köksön för en snabb frukost eller slå sig ned vid matbordet vid den direkt angränsande matplatsen. Köket håller en mycket hög standard och är naturligtvis fullutrustat med diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn och inbyggd kyl/frys. Privatimporterad solid granit som är hela 30 mm tjock.solid granit täcker samtliga arbetsytor och även den stora köksön (85 cm djup). Golvet har en ljus klinker som harmoniserar med övriga köket och bra ljus fås tack vare infällda spotlights i kökstaket.

 

Alla bilder

Matplats

I direkt anslutning till köket, och balkongen, finns utrymme till en rejäl matplats som blir ljus och trevlig. Dessutom så exkluderas inte kocken från att vara med under samkvämet innan middagen vilket ofta blir fallet i lägenheter med separat kök och matsal.

 

Alla bilder

Balkong

Med utgång från matplatsen/köket nås lägenhetens balkong som är belägen mot den lugna och ombonade innergården. Utrymme till cafebord och stolar så att 2-3 personer får plats för kvällsdrinken. Läget är sydväst och under sommarhalvåret strålar solen in ca 13 till 18.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har samma underbara fiskbensmönstrade ekparkett som entré och kök. Vacker pardörr med bröstning i dörrnischen leder in till rummet. Mysigt rum med dubbla fönster som låter dagsljuset stråla in på takstuckaturer och höga golvlister.

Alla bilder

Master bedroom

Lägenhetens Master bedroom ligger innanför köket och har fönster mot innergården. Spännande form på rummet som med sina många hörn faktiskt är en hexagon. Nylagt brädgolv som är lagt diagonalt över rummet eftersom fönstret använts som utgångspunkt för riktningen. Rummets generösa yta gör att ni med lätthet får plats med dubbelsäng kanske en fåtölj för lite läsning innan läggdags. Räcker inte de inbyggda garderoberna till finns ytterligare med utrymme att utöka förvaringen.

Alla bilder

Sovrum 2

Innanför vardagsrummet ligger lägenhetens andra sovrum placerat. Framför oss öppnar sig ett väl tilltaget sovrum med spotlights ovanför huvudgärden. Trevligt sovrum med en liten nisch som ger perfekta platsen för säng eller soffa. Vitlaserat trägolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är riktigt smakfullt inrett med ett djupt badkar där även den långe kan sträcka ut sig utan att frysa om överkroppen. Kakel och klinker i matchande ljusa toner. Ett brett tvättställ med svart konsol och svängda ben ger rummet en accent. Tvättmaskin kombinerad med torktumlare löser tvättfrågan. Ovanför kombimaskinen finns det gott om skåp i samma svarta pianolack som underredet till tvättstället. Toaletten är vägghängd med en kvarn och pump som är kopplad till det tidigare kökets avlopp. Badrummet renoverades samtidigt som övriga lägenheten 2017.

Alla bilder

Innergården

Lugn och skön innergård för att bara njuta eller bjuda över vännerna till grillkväll.

Alla bilder

Förening

Brf Gotthard 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Gotthard 1 bildades 2012. I föreningen finns det 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 lägenheter och 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. En överlåtelseavgift på 1183:- och en pantsättningsavgift på 473:- debiteras köparen.

EKONOMI
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 3%. Föreningen planerar att höja avgiften i januari 2021 pga att de dränerat fastigheten och gjort om innergården. De har dock inte beslutat om hur mycket höjningen blir än.

Föreningen har dolt kapital (en mycket bra ekonomisk tillgång) i form av 6 hyresrätter som kommer ge stort tillskott i kassan till föreningen när de säljs.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a:
2020 dränerades fasaden samt innergården gjordes om. De har även sett över ventilationen samt ändrat porttelefon och taggbrickor.
2016 installerades ny värmeväxlare, vilket sänkt värmekostnaderna.
2015 renoverades tvättstugan.
2014 spolades avloppsstammarna och tappvatten.
2013 sattes nya tvättmaskiner och torkskåp in.

Kommande renoveringar: Tak, balkong, fasad och fönster planeras att renoveras och inom det närmsta.

TV & INTERNET
Kabel-tv via Canal Digital, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Tele 2, fiber 100/100, finns men ingår inte i avgiften.

TVÄTT
Tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare finns på första våningen. Maskinerna är från 2013 och tvättstugan renoverad 2015.

GEMENSAMT
Föreningen har en trevlig innergård med grill och utemöbler på sommaren. Cykelrum finns samt cykelparkering på gården. Även soprum med sopsortering finns. Förråd i källaren.

PARKERING
Boendeparkering råder i området.

Alla bilder

Område

Rörsjöstaden är vackert, ligger nära stan och har fina Rörsjöparken som sin lunga. Mysiga krogar och bagerier kantar gatorna, här finns det mesta! Rörsjöparken med sin gröna miljö och lekplats för barnen ligger alldeles runt hörnet. Här kan man också promenera längs Kungsgatans grönskande allé och titta på de vackra husen från 1870-1939. Livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral, gym, och annan service finns bara hundra meter bort vid Värnhemstorget. Värnhemstorget är en knutpunkt för både lokal och regional busstrafik. Centralstationen med Pågatågen samt tågen till Köpenhamn är inte heller långt borta och det går snabbt att komma dit både med buss eller cykel. Motorvägen utgår två kvarter härifrån så man kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka mot både Helsingborg och Trelleborg. Centrala Köpenhamn nås på ca 40 minuter via buss och tåg och till Malmö city promenerar man på 15 minuter. 

 

 

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 370 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Ehrensvärdsgatan 2 B
Kommun Malmö
Område Rörsjöstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 75 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja, mot innergården i sydvästläge
Byggår 1910
Förening Brf Gotthard 1
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Canal Digital, Fiber Bredbandsbolaget
Driftskostnad 4 080 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 080 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 224 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 500 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 500 000 kr Budgivare 1 2020-09-14 10:58