Malmö - Västra Hamnen

Kostergränd 5A

Visa på karta

Högst upp - Genomgående - 2 balkonger

Högst upp på tredje våningen ligger denna 3:a på hörnläge i huset. Inbjudande planlösning med kök, matplats och vardagsrum utgörande bostadens hjärta och med en balkong på vardera sida av lägenheten. Närhet till såväl hav, promenadstråk, restauranger som livsmedelsbutik. Svanenmärkt hem!

I korthet

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 4 385 kr
Rum 3
Boarea 72.5 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Balkong + Loftgångsbalkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2015
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Daniel Hansson

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Daniel Hansson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Kök

Avlångt kök med separat matplats och öppet mot vardagsrum ger en bra social yta. Samtidigt bjuder köket på goda förvaringsutrymmen där kastruller m.m. enkelt kan gömmas undan. Fullutrustat med induktionshäll, inbyggd ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Vit köksinredning från Marbodal som kontrasterar mot handtag i metall och den mörka bänkskivan. Rejält tilltagen matplats med plats för det större matrumsmöblemanget samt fönster i två väderstreck ger ett fint ljus och utsikt över föreningens gemensamma trädgård. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet, med sin öppna planlösning mot köket, är det centrala rummet i lägenheten. Tv och soffa får sin naturliga plats och balkongen ligger i direkt anslutning till rummet. 

Alla bilder

Balkong

Här är det livat! Med utsikt över Stapelbäddsparken har man nästintill alltid något att titta på. God plats för bord och två stolar och med plats över för blommor och grönt.

Alla bilder

Balkong 2

En rejäl loftgångsbalkong som härlig extra yta vilken kan användas fullt ut i sitt ändläge på loftgången. Gott om plats för sittmöblemang m.m. Fin utsikt över föreningens gemensamma trädgård.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med god plats för avhängning samt utomordentlig förvaring med 3 garderober samt städskrubb. Ekparketten löper vidare från hallen genom hela lägenheten och ger således ett snyggt och enhetligt intryck. Från hallen nås samtliga de övriga rummen och det finns ytterligare en stor klädkammare att tillgå. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 lämpar sig kanske allra bäst som Master bedroom då det är större till ytan och har inte mindre än 4 platsbyggda garderober till förvaring. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ett mindre rum som även fungerar väl som kontor eller läsrum om det inte behövs som sovrum. Utsikt över den egna loftgångsbalkongen och föreningens trädgård.

Alla bilder

Badrum

Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare i bredd med arbetsbänk och förvaring ovanför så att tvätten enkelt kan hanteras. Klassisk färgskala med stora vita kakelplattor som kontrasterar mot det svarta klinkergolvet. Duschhörnan är avgränsad med snygga och välvda vikdörrar i glas. Vit vask med kommod och överhängande väggspegel samt toalett och förberett för handdukstork står också att finna i detta kompletta badrum.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har gemensam el och varmvatten med individuell mätning. Det innebär att föreningen står för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Medlemmen debiteras faktisk förbrukning via månadsavin, utöver månadsavgiften.

Ett obligatoriskt tillägg om 280 kr/månad ingår i presenterad månadsavgift för Telia Triple Play vilket innefattar bredband 10/10, kabel-tv och ip-telefoni.

Källarförråd tillhör lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Barcelona bildades år 2013 och är en äkta bostadsrättsförening. Husen färdigställdes år 2015. Föreningen omfattas av 72 stycken bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Adresserna i föreningen omfattar: Östra Varvsgatan 16 A-F, Klippergatan 6 samt Kostergränd 3, 5 A-G. Föreningens tomt är friköpt.

Den ekonomiska förvaltaren är HSB. Teknisk förvaltare är Riksbyggen.

Inom föreningen finns 2 övernattningsrum att tillgå för en kostnad om 200 kr/natt.
Föreningens p-bolag förvaltar 42 st garageplatser som går att hyra för 950 kr/mån

Cykel- & Barnvagnsförråd.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 4 385 kr
Ingår i avgift Värme, Kalllvatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Kostergränd 5A
Kommun Malmö
Område Västra Hamnen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 72.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Balkong + Loftgångsbalkong
Byggår 2015
Förening BRF Barcelona
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Centralvärme
TV/Internet Telia
Driftskostnad 309 kr/år varav:
El: 309 kr
Föreningen har individuell avläsning av hushållsel samt varmvatten. Detta debiteras månadsvis. I månadsavgiften ingår ett obligatoriskt tillägg om 280 kr/månad för Telia Triple Play vilket innefattar bredband, kabel-tv och telefoni.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 106 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning