Malmö - Södervärn

Uppsalagatan 9A

Visa på karta

Funkis - Balkong - Genomgående

Välkommen till en vacker 30-talare. Denna funkislägenhet är både genomgående och har balkong i bästa västerläge. Lägenheten ligger högt upp i huset och har fönster åt både öster och väster, vilket ger ett jämnt ljusflöde i lägenheten. Köksinredning är platsbyggd och i original. Ett tidlöst kök som aldrig blir omodernt. Lägenheten har många andra kvalitéer såsom; högt i tak, handgjorda spegeldörrar välvda tak, stora fönsterpartier, massiv fiskbenasmönstrad ekparkett, fönsterbänkar av sten, totalrenoverat badrum från 2020 och inbyggd klädkammare. Den s.k. halvan blir perfekt som matsal. Området är omtyckt och härifrån har man närhet till Mobila, Triangeln, Pildammsparken, Södervärns busstation och tågstationen. Området är också känt för alla dess restauranger.

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 3 449 kr
Rum 2
Boarea 58 Kvm
Våning 3
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1937
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 345 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Generöst fönsterparti som ger rikt med ljusinflöde. Detaljer i funkisstil så som höga profilerade golvlister, högt i tak och golv i massiv fiskbensmönstrad ekparkett. Väggarna går i vitt och från rummet nås en praktisk klädkammare.

Alla bilder

Detalj

Bostaden har genom flera decennier vårdats väl och man har prioriterat kvalitén i stället för det tillfälliga modet som snabbt blir omodernt. Det handlar om ekologiskt och sunt tänkande och om motsatsen till ”slit-och-släng” - att med varsamhet bevara i möjligaste mån. Genom att satsa på kvalitet investerar man sina pengar på ett sätt som i längden gynnar både plånboken, hälsan och trivseln. Detaljer som höjer denna lägenhet är bl.a. det välvda taket, höga fotlister som är bevarade, de massiva fönsterbräderna av sten, den platsbyggda köksstommen, de handgjorda dörrarna, det påkostade fiskbensmönstrade ekparkettgolvet osv.

Alla bilder

Sovrum

Rymligt sovrum med högt i tak, höga profilerade golvlister samt två garderober med överskåp. Här finns enkelt plats för en dubbelsäng och ytterligare förvaring. Från sovrummet nås bostadens balkong. 

Alla bilder

Balkong

Från bostadens sovrum nås balkongen. Balkongen är belägen i fint västerläge med utsikt över den gröna innergården.

Alla bilder

Kök

Smakfullt upprustat originalkök. Luckor i behaglig ljusgrå nyans, vitmålade väggar och vitt kakel ovan arbetsbänk. Här finns spishäll, ugn, kyl/frys.  

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med ekparkett och väggar som går i vitt. Härifrån nås smidigt så gott som alla rum i bostaden.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat modernt badrum. Här finns WC, handfat, kommod, dusch och spegel.

Alla bilder

Förening

BRF Uppland 4 Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2017. Föreningen består av 23 lägenheter, av vilka 6 är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt.

EKONOMI
Avgiften planeras att höjas med ca 345 kr 2021-01-01. Ökningen beror dels på att avgiften sattes väldigt lågt vid ombildandet (föreningen har inte gjort någon höjning tidigare) och dels för att täcka gjorda och kommande renoveringar. Framöver planeras ingen större höjning. Från och med 2021 kommer en avgift om 200 kr/månad att debiteras för tv och bredband.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
I samband med förvärvet upprättade föreningen en utförlig underhållsplan (se ekonomisk plan) och gjorde upp en prioritering av kommande underhåll.

Renoverat sedan tidigare är bl a:
2000: Nya balkonger
2010: Fönsterbyte
2015: Ny ytterbelysning, målning av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar till lägenheter
2017: Nytt miljöhus
2019: Ny värmeväxlare och expansionskärl samt termostatbyte på samtliga radiatorer, nytt torkskåp till tvättstugan samt utfört en godkänd OVK
2020: Utfört relining och stambyte i hela fastigheten samt bytt port i trappa A.

Under 2020 kommer föreningen även att dra nya elstigar i trapphusen.

Föreningen håller just nu också på att förhandla med olika aktörer som skall inreda råvinden med s.k. attefallslägenheter. Dessa kommer att vara klara år 2022 vilket innebär mer intäkter till föreningen. Föreningen kommer inte att vara involverade i själva bygget utan kommer att få in avgifter för dessa när de är färdigbyggda detta för att slippa de risker som inredning av råvind kan innebära.

I början av 2022 planeras takomläggning. Även fasaden planeras att renoveras. Beslut är inte tagit om när men detta kommer eventuellt också att ske 2022.
Uppvärmning via fjärrvärme.

PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

TV & INTERNET
Kabel-TV och bredband via Telenor ingår i avgiften.

TVÄTT
Den gemensamma tvättstugan nås från innergården och är utrustad med tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tvättid bokas enkelt via tavla med låskolvar.

GEMENSAMT
Föreningen har en gemensam gård med med grill och utemöbler. Här finns även cykelställ under tak samt det gemensamma miljöhuset för sopsortering. Från innergården nås en mindre lokal med tillhörande toalett. Denna är tänkt att kunna användas för t.ex. styrelsemöten men kan också användas för att ha tillgång till vatten och toalett vid eventuella tillställningar på innergården. I källaren finns förrådsutrymmen.

Alla bilder

Område

I södra innerstaden ligger de anrika kvarteren Dalaplan och Södervärn. Områden som attraherar främst den yngre generationen, vilket också har satt sin tydliga prägel på området och dess utbud. Här växer fram trendiga kaféer, restauranger, friskvård, gym och dylikt som en följd av den unga generationens behov. Området ligger mellan Triangeln och Mobilia, vilket innebär att man har två av Malmös största köpcentrum som grannar. Att man sedan har Möllan i närheten kan bara vara positivt.

Med närhet till Malmös vackraste park, Pildammsparken, och dess grönområden, promenad- och joggingstråk, öppna ytor för sol och lek samt utomhusgym är det ett område som lockar många. Härifrån finns såväl havet som city på cykelavstånd. Lorensborgsskolan och Lorensborgs förskola finns på gångavstånd.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta eftersom Malmös största bussknutpunkt ligger i området. På nära avstånd finns även Triangeln med frekventa tågavgångar. Här finns fina cykelvägar och bilen parkerar du företrädesvis på gatorna i området där boendeparkering råder.

Restauranger, pizzeria, livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, tandläkare och sjukhuset finns i närområdet. Sjukhuset finner vi på andra sidan Pildammsparken och Triangeln utgör en stor oas av diverse butiker. För den som inte vill nyttja utomhusgymmet finns det även vanliga gym i området. Med cykel eller buss går det även enkelt att ta sig till Mobilia Shoppingcenter. Mobilia erbjuder mängder av butiker och caféer.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 3 449 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Uppsalagatan 9A
Kommun Malmö
Område Södervärn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 58 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Byggår 1937
Förening Brf Uppland 4 Malmö
Pantsatt Ja
Förråd Finns ett tillhörande förråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
Energiprestanda 164 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 345 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 345 000 kr Budgivare 1 2020-10-29 18:12
1 335 000 kr Budgivare 2 2020-10-29 13:32
1 330 000 kr Budgivare 1 2020-10-28 11:51
1 320 000 kr Budgivare 2 2020-10-28 11:45
1 315 000 kr Budgivare 1 2020-10-28 11:21
1 300 000 kr Budgivare 2 2020-10-26 17:20
1 295 000 kr Budgivare 1 2020-10-25 14:45