Malmö - Limhamn Sjöstad

Kolsyregatan 16

Visa på karta

Havsnära! - Generös balkong - Byggår 2018-2020

Välplanerad 2:a på första våningen i nybyggd fastighet (2018-2020) med havsnära läge och gemensam takterrass. Bostaden bjuder på kvalitéer som generös balkong på hela 11kvm! Stilrent helkaklat badrum med gott om yta och praktisk tvätthörna, välutrustat kök i smakfullt utförande, öppen planlösning mot vardagsrum samt lättmöblerat sovrum med bra förvaring. Här njuts alla fördelar som ett nybyggt boende har att erbjuda. Bara att flytta rakt in! Limhamns sjöstad är ett växande område med havet och vackra naturområden endast ett stenkast bort. Närhet till flertalet livsmedelsbutiker och Limhamns centrum med sina trevliga restauranger och butiker. Längs med Limhamnsvägen leder cykelstråken in till Malmö city på en kvart och flertalet bussar avgår var tionde minut. Varmt välkommen hem.

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 3 130 kr
Rum 2
Boarea 50 Kvm
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018-2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot kök vilket skapar utmärkta sociala ytor och utrymme för trevlig matplats. Generösa fönsterpartier skänker ett behagligt ljusflöde i rummet och härifrån når vi den härliga balkongen. Genomgående fint parkettgolv och väggar i trivsam ljusgrå nyans.

Alla bilder

Matplats

Trevlig matplats där vi gärna avnjuter långa middagar i glada vänners sällskap!

Alla bilder

Kök

Modernt och välutrustat kök av märket Vedum. Köksinredningen går i vitt och matchas smakfullt med vitt kakel ovanför svart bänkskiva. Maskinparken består av kyl, frys, fläkt, spishäll, ugn, diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn. Öppen planlösning mot vardagsrum som skapar en underbar miljö för socialt umgänge. Perfekt att kunna mingla med gästerna samtidigt som vi förbereder kvällens middag!

Alla bilder

Sovrum

Hemtrevligt sovrum med gott om förvaring i generös garderob och fint ljusinsläpp från fönster. Läcker planlösning med dubbla ingångar bakom skjutdörr som enkelt dras för och skapar en privat plats att sova gott på.

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong om hela 11 kvadratmeter som nås från vardagsrummet! På ljuvligt läge med sol under stora delar av dagen njuter vi gärna våra måltider här under vår- och sommarhalvåret. Plats för möblering med såväl matgrupp som grill. 

Alla bilder

Badrum

Stilrent och stort badrum med helkaklade väggar i vitt som passar fint ihop med grått klinkergolv med behaglig golvvärme. Wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch samt en praktisk tvätthörna som rymmer både tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Bra med förvaring i vita väggfasta skåp samt i skåp ovanför handfat med praktisk spegel.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med praktiskt grått klinkergolv precis innanför dörr och gott om förvaring i rymlig garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Område

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.

Limhamns sjöstad är ett nytt och växande område i stadsdelen. Här bor man omgiven av vacker natur och runt husknuten finner vi vårdcentralen, BVC och en stor Coop butik. Här finns även Glasbruksparken och Glasbruksskolan. 2020 slog portarna upp till Limhamnsskolan som erbjuder plats för ca. 750 elever.

En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll.

Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med föreningen.

Brf Oljeslagarens hus 1, som består av 94 lägenheter och 2 lokaler, bildades 2018 när fastigheten byggdes. Föreningen innehar tomten med äganderätt. En överlåtelseavgift om 1 183 kr tas ut av samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån tillkommer för Kabel-TV, bredband och telefoni.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Eftersom föreningens byggnader är nyproducerade har inga renoveringar utförts. Föreningen planerar inga renoveringar under de närmsta 11 åren. Föreningen planerar att avsätta 196 000 kr/år för framtida underhåll.

TV & INTERNET:
Kabel-TV finns via ComHem och bredband finns via ComHem (fiber). Debiteras utöver månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 160kr/mån.

PARKERING
Föreningen har 72st parkeringsplatser i garaget under fastigheten som kan hyras till en kostnad av 680kr ex moms. 8 av dessa parkeringsplatser är utrustade med laddare för elbil och kan hyras till en kostnad av 880kr ex moms.Laddplatserna tecknas via separat serviceavtal med annan firma som sköter service och administration av dessa.
Föreningen är ansluten till en bilpool.

GEMENSAMT:
Föreningen har två övernattningslokaler med dusch och WC som går att hyra för en kostnad av 200kr/dygn. Det finns en gemensam takterrass som föreningens medlemmar får nyttja.
Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 3 130 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Kabel-TV, IP-telefoni, Internet
Adress Kolsyregatan 16
Kommun Malmö
Område Limhamn Sjöstad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 50 Kvm (Föreningens information)
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2018-2020
Förening Brf Oljeslagarens hus 1
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 4 704 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 104 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning