Malmö - Nobeltorget

Vitemöllegatan 4B

Visa på karta

Rymlig balkong - Genomgående - Välplanerad

Välkommen till denna genomgående 2:a belägen högst upp i huset! Här bjuds på rymlig balkong i soligt västerläge, modernt kök med utrymme för trevlig matplats, sovrum med fönster mot lugn innergård och ett luftigt och lättmöblerat vardagsrum. Gott om förvaring i garderob och väggfasta skåp. Med Nobeltorget och dess trendiga caféer och restauranger endast ett stenkast bort och Malmö city på cykelavstånd. Goda busskommunikationer runt husknuten och närhet till grönområden. Ett hem att trivas i!

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 210 kr
Rum 2
Boarea 43 Kvm
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1944
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Genom den välvda dörrposten kliver vi in i det luftiga vardagsrummet med utgång till stor balkong i västerläge. Här kan enkelt möbleras med både soffhörna och matplats. Väggarna är handmålade med häftiga geometriska figurer i koppar, turkos, orange, gult och rosa med vitt som bas vilket ackompanjeras av mörkt laminatgolv.

Alla bilder

Balkong

Mycket rymlig balkong i västerläge med härlig utsikt över slingrande gator kantade med grönt och i fjärran skymtas södervärnstornet. 

Alla bilder

Hall

Öppen och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en rymlig garderob och en städskrubb. Härifrån nås bostadens samtliga rum. Fint mörkt laminatgolv som matchats med fräckt handmålat mönster på väggar i rosa, vitt och gult.

Alla bilder

Kök

Ljust och fint kök med möjlighet till möblering med mindre matplats. Vit köksinredning som matchats med kakel målat i vitt ovanför ljus bänkskiva. Köket är utrustad med stor diskmaskin (2019), spis och induktionshäll (2020) samt fläkt och kyl/frys. Ljust vinylgolv och väggar med handmålat mönster i orange, gult och vitt. Här njuter vi gärna av en god kopp te!

Alla bilder

Sovrum

Från hallen når vi sovrummet som ligger med fönster vänt mot den lugna och välskötta innergården. Här finns praktisk förvaring i väggfasta skåp ovanför dörrpost och rummet kan med lätthet möbleras med dubbelsäng och garderobsförvaring. Mörkt laminatgolv och väggar med handmålat mönster i rosa, vitt, gult och turkos. Ett mycket hemtrevligt rum med fint ljusinsläpp, här sover man gott!

Alla bilder

Badrum

Badrum kaklat i ljusa toner utrustat med wc, dusch med glasvägg och kommod med praktisk förvaring.

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt.  

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Föreningsinformation HSB:s Brf Granen

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 72 lägenheter. Marken innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2028-12-31. Fastigheten byggdes 1944. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant tas ut.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2020-01-01 då höjdes den med 7%. Föreningen planerar en årlig avgiftshöjning om ca 1%. I dagsläget är inga beslut tagna.I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2013 Yttre inhägnad och port till markparkeringen färdigställdes.
2013-2014 Första fasen av relining (renovering av avloppsrör): stammarna och avloppssticken som leder från lägenheterna
2015 Färdigställande av relining: de två stora VA-rören som går under huset (s.k.bottenplattan) och som leder allt avloppsvatten ut till det kommunala VA-nätet.
2017 Brandskyddsutrustning och skyltning installerad i hela huset i enlighet med systematiskt brandskyddsarbete.
2017-2018 Fasadrenovering i två etapper med omfogning av fastigheten samtliga fasader. Utbyggnad av styrelserum.
2019 Renovering av tvättstugorna.

TV & BREDBAND
Kabel-TV finns via Comhem och bredband via Ownit.

GEMENSAMT
I föreningen finns tre tvättstugor belägna i källaren som är utrustade med vardera totalt 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum. Det finns gemensam grillplats med utemöbler.

Till lägenheten finns två förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd.

PARKERING
I föreningen finns 30 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 300kr/mån. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

 

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 210 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Vitemöllegatan 4B
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 43 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1944
Förening HSB:s Brf Granen
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
TV/Internet Com Hem/Ownit
Driftskostnad 4 704 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 104 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 179 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.