Lund - Arenaparken

Finalgatan 17B

Visa på karta

Modernt boende - Luftig planlösning - Stor balkong

På första våningen i Lunds högsta bostadshus finner vi denna ljusa och välplanerade trerummare med härligt spatiös balkong. Bostaden bjuder på luftig planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats som öppnar upp för trevliga sällskapsytor och möbleringsmöjligheter. Två bra sovrum med förvaring i inbyggd garderob, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare samt genomgående moderna materialval. Ett bekvämt och välplanerat boende med hiss från markplan, möjlighet att hyra garageplats i källaren och goda kommunikationsmöjligheter runt husknuten. Gym finns i byggnaden och härliga grönområden som Stadsparken och Höje å finner vi endast ett stenkast bort. Varmt välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 4 158 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2015
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med bra ljus från fönsterpartier i två väderstreck och utgång till stor balkong angränsande till grönt sedumtak. Trevlig planlösning mellan vardagsrum och matplats som skapar härliga öppna sällskapsytor. Här bjuder vi gärna hem kompisarna på middag eller slappnar av i soffan efter en lång arbetsdag. 

Alla bilder

Matplats

Perfekt med utrymme för trevlig matplats under fönster i anslutning till kök och vardagsrum!

Alla bilder

Kök

Stilrent kök av märket Marbodal med inredning i vitt som matchats med vitt kakel ovanför ljus bänkskiva, gott om förvaring i skåp samt arbetsyta. Utmärkt med luftig planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum som skapar optimala sällskapsytor och utrymme för trevlig matplats under fönster. Perfekt att kunna socialisera sig med middagssällskapet samtidigt som maten förbereds. Maskinparken består av kyl, frys, ugn, mikrovågsugn samt spishäll av märket Husqvarna.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med praktisk förvaring i inbyggda garderober som enkelt möbleras med dubbelsäng och tillhörande möblemang. 

Alla bilder

Sovrum 2

Bra sovrum med förvaring i inbyggd garderob, utrymme för möblering med säng och tillhörande möblemang. 

Alla bilder

Badrum

Mycket rymligt och helkaklat badrum med väggar kaklade i vitt och stilrent grått klinkergolv. Här finns egen tvätt hörna med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkskiva, bra med förvaring i skåp ovan. Smidigt att kunna sköta alla tvätt bestyr i lägenheten! Wc, handdukstork, dusch, kommod med förvaring samt praktiskt belyst skåp med spegelfront. 

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren möts vi av en rymlig hall med bra utrymme för förvaringsmöbler och avhängning av ytterkläder. Vita väggar och praktiskt grått klinkergolv i entrédelen som övergår till fint parkettgolv. Hallen leder oss förbi såväl badrum som dubbla sovrum och vidare ut mot kök och vardagsrum och erbjuder bra förvaring i inbyggda garderober.

Alla bilder

Balkong

Stor och härlig balkong som nås från vardagsrummet. Möbleras med fördel med större loungemöblemang eller matplats, ljuvligt att kunna njuta av frukost eller middag i solen. Här bjuds fin utsikt över välskött innergård och angränsande sedumtak som får balkongen att kännas större.

Alla bilder

Område

Arenaparken är ett område i ropet, som kommer att rymma drygt 400 nybyggda bostäder. Här kan man välja mellan att ta del av alla sportaktiviteter som området erbjuder, eller att strosa genom Stadsparken till centrala Lund för en fika med nära och kära.

För barnfamiljerna finns välutrustade lekplatser, caféer för alla åldrar och för den mer våghalsige en nyinvigd parkourbana. Högevallsbadet, beacharenan med sand från Falsterbo och soldäck, utegym och löparspår finns i närheten. Precis som kollektivtrafik, affärer, restauranger, skolor och förskolor, allt finns inom bekvämt räckhåll. Det här området passar verkligen alla åldrar.

 Arenaparken är en  Sparbanken Skåne Arena och Klostervallens grönskande omgivningar. Här har du nära till Stadsparken och Lund C.

Gym, ishall och Högevallsbadet är bara ett par minuter bort. Bra kommunikationsvägar med cykel, bil, buss eller tåg. Ny pågatågsstation planeras även till Klostergården vilket kommer ge ytterligare en möjlighet.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Arenatoppen, som består av 76 lägenheter och två lokaler, bildades 2013, fastigheten färdigställdes 2015. Föreningen innehar tomten med äganderätt. En överlåtelseavgift om 1 183 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Inga planerade avgiftshöjningar. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, Kabel-TV och bredband.Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning och debitering.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2019 - inga större underhåll genomförda.
Det finns inga större underhåll planerade, det finns garanti på fastigheten t.o.m. december 2020.

TV & INTERNET:
Tv-och bredbandsleverantör är Com Hem, 50/10 mb ingår samt DTV-DGU (grundutbud) för kabel-tv.

PARKERING:
Det finns 42 parkeringsplatser i källargarage som drivs av LKP AB, dessa kan hyras för en kostnad om 800kr/mån. Av dessa 42 platser finns det 4 platser avsedda för elbilar, och en handikapps plats.
På Finalgatan finns ett antal avgiftsbelagda parkeringsplatser samt Arena Park parkeringsgarage alldeles i närheten

GEMENSAMT:
Det finns en fin gemensam innergård, mindre hobbyrum som får nyttjas av medlemmarna och i entrén finns ett barnvagns- och rullstolsförråd.

Se gärna föreningens hemsida för mer information https://arenatoppen.bostadsratterna.se/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 4 158 kr
Ingår i avgift Kabel-TV, Värme, Vatten, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Finalgatan 17B
Kommun Lund
Område Arenaparken
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2015
Förening Brf Arenatoppen
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 74 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning