Lund - Lund - Centrum

Östra Vallgatan 49

Visa på karta

Underbart läge med utsikt mot Botaniska trädgården - Helrenoverad 2020 - Två stora balkonger

På underbart cityläge med grönskande utsikt mot Botaniska trädgården finns denna mycket fina lägenhet som helrenoverats 2020 på ett mycket smakfullt sätt. Stort vardagsrum med fungerande öppen spis, nyrenoverat badrum med både tvättmaskin och torktumlare, snyggt kök i stilrent vitt, två sovrum och två rymliga balkonger. Belägen på 3:e våningen med hiss. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 4 371 kr
Rum 3
Boarea 76 Kvm
Våning 3/5
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1945
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Helt underbart vardagsrum som man bara älskar direkt. Vardagsrummet är generöst tilltaget och har härlig rymd. Möbleras enkelt med både stor soffgrupp och stort matsalsbord. Vacker ekparkett, väggar i vitt med en smakfull och sober fondvägg samt fungerande öppen spis. De strategiskt utplacerade spotlightsen i taket ger fin effekt på kvällarna. Stora fönsterpartier med fantastisk utsikt mot Botaniska trädgården. Från vardagsrummet har man access till rymlig balkong. 

Alla bilder

Balkong 1

Rymlig balkong där man gärna kopplar av och bara njuter av den grönskande utsikten mot Botaniska trädgården. 

Alla bilder

Kök

Snyggt kök från 2020 med inredning i klassiskt och stilrent vitt. Enhetligt parkettgolv och väggar i vitt. Utrustat med kyl i fullhöjd, frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn - maskinerna är rostfria och från 2020. Bilder på väg...

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum som renoverats 2020. Helkaklad dusch, klinker på golvet, wc, handfat, spegelskåp och handfat med kommod. Badrummet är dessutom utrustat med tvättmaskin och torktumlare. 

Alla bilder

Sovrum 1

Fint sovrum med vacker ekparkett, bredspacklade och nymålade väggar i vitt samt nya garderober. Från sovrummet har man access till rymlig balkong. 

Alla bilder

Balkong 2

Även denna balkongen är stor och här har man fin utsikt mot grönskande gårdar. 

Alla bilder

Sovrum 2

Trivsamt sovrum med enhetligt ekparkett, bredspacklade och nymålade väggar i vitt samt fin fondvägg. Fönster mot lugn gård. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt möts av den sköna känslan av att allt är så nytt och fint och dessutom är renoveringen gjord med det lilla extra där den slutliga finishingen känns helt perfekt. På golvet vilar vackert parkettgolv som flyter vidare enhetligt i hela lägenheten och väggarna är bredspacklade och nymålade i vitt. Plats för avhängning direkt innanför dörren och gott om garderober som löser det mesta av förvaringen. 

Alla bilder

Område

Här bor ni granne med Botaniska trädgården i ett område där historia och det gamla möts med det nya moderna runt hörnet. Pittoreska kullerstensgator sträcker sig fram längs med färgglada fasader och stockrosor som blommar under sommaren. Ni upptäcker området bäst till fots vilket bidrar till ett lugn mitt i staden. Härifrån är det promenadavstånd till allt – välsorterad matbutik, bio, kultur, restauranger, nationer, butiker och mycket mer.

Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Lunds kommun har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Förening

Brf Botanicum har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Botanicum är en äkta förening med aktiva medlemmar. Föreningen registrerades 1945 i samband med att huset uppfördes. Den består av 15 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen sköter själv den ekonomisk förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1190 kr 2021). En eventuell pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (476 kr 2021) debiteras pantsättaren.

AVGIFT
Ingen avgiftshöjning planeras i dagsläget. 

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
I år har föreningen brandsäkrat källaren och satt in branddörrar. Pågående är omputsning av sockeln på byggnaden samt renovering av entrén.
2019 renoverades balkongerna.
Avloppsstammarna har delvis relinats för några år sedan.

Tankar finns på att byta ut fönstren. Inga beslut är dock tagna än.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

GEMENSAMT
Föreningen har en trevlig trädgård och gemensam takterrass.

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten renoverades grundligt 2020 med bland annat: 

Byte av kök och maskiner. 

Elen byttes och det är dolda kablar.

Badrummet renoverades. 

Alla golv byttes till 16 mm ekparkett. 

Väggarna bredspacklades, sen sattes mikrolitväv och sedan målades dem. 

Alla dörrar, karmar och lister byttes. 

Nya garderober. 

Vind och källarförråd. 

 

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 4 371 kr
Ingår i avgift Värme och vatten
Adress Östra Vallgatan 49
Kommun Lund
Område Lund - Centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 76 Kvm
Våning 3/5
Hiss Ja
Byggår 1945
Förening Brf Botanicum
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 6 840 kr/år varav:
El: 5 040 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.