Lund - Linero

Runslingan 14C

Visa på karta

Gröna omgivningar - Balkong med fin utsikt - Stor walk in closet!

I gröna Linero hittar vi denna välplanerade 2:a med trevliga sällskapsytor och härligt ljusinsläpp. Bra kök med gott om förvaring och utrymme för mysig matplats under fönster, luftigt sovrum med tillgång till stor walk in closet samt bra vardagsrum med utgång till balkong med utsikt över välskött innergård. Här bor man ett stenkast från Linero centrum med närhet till natursköna områden med goda kommunikationer till centrala Lund. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 015 kr
Rum 2
Boarea 64 Kvm
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Hall

Praktisk hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt bra med förvaring i garderober. Vita väggar och grått klinkergolv.

Alla bilder

Badrum

Funktionellt badrum med badkar, wc, handfat samt fint förvaringsskåp med spegelfront. Badrummet går i ljusa gula toner med plastmatta på golv. 

Alla bilder

Kök

Hemtrevligt kök med skönt ljusinsläpp från fönster under vilket matplatsen gör sig perfekt! Här bjuds på generösa arbetsytor och gott om förvaring. Köksinredningen går i en behaglig grön nyans som matchats med kakel i blandade naturfärger ovanför bänkskiva i ljus laminat. Maskinparken består av kyl och frys av märket samsung, fläkt, diskmaskin och spis. Grått klinkergolv och vita väggar. Här kan många goda middagar förberedas och avnjutas!

Alla bilder

Sovrum

Bra sovrum med ingång till walk in closet och fint ljusinsläpp från fönster vänt mot gröna omgivningar. Möjlighet att möblera med både sovrumsmöblemang och arbetshörna, Ljust laminatgolv och väggar i vitt som bryts av på ett fräckt vis med en fondtapet i grå nyanser.

Alla bilder

Walk in closet

Walk in closet med gott om plats och stora inredningsmöjligheter. Tänk att kunna gå in i garderoben varje morgon, se sig omkring och välja dagens outfit!

Alla bilder

Vardagsrum

Mysigt vardagsrum med utgång till härlig balkong. De stora fönsterpartierna inbringar ett fint ljus i rummet som är luftigt och lätt att möblera. Vackert parkettgolv som matchats med ljusblå väggar med dekor samt en mönstrad fondvägg. Ett mycket hemtrevligt rum där många sköna hemmakvällar kan spenderas.

Alla bilder

Balkong

Den härliga balkongen nås från vardagsrummet och är vänd mot den gröna innergården. En plats som andas lugn och ro där man med fördel kan koppla av med en bra bok och en god kopp kaffe.

Alla bilder

Område

Linero är ett grönt område bestående av blandad bebyggelse beläget i sydöstra Lund. Tre högars park löper genom hela stadsdelen och bidrar med vackra naturområden. Ett stenkast bort finner vi Linero centrum med ICA Supermarket, apotek, bibliotek, S:t Knuts kyrka, pizzeria, vårdcentral och folktandvård. Både förskola och skola finns på gångavstånd. Stadsbuss linje 3 tar dig mellan Linero och centrala Lund på cirka 15 minuter. I närheten finns även hållplatser för regionbussarna 159 (Skrylleskogen), 160 (Sjöbo), 161 (Torna Hällestad), 162 (Genarp) och Skåneexpressen 5   (Simrishamn). Cykelnätet är väl utbyggt och det tar drygt tio minuter att ta sig till och från Lunds centrala delar. Färdas du hellre med bil går det snabbt att ta sig ut på E22.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Runristaren, som består av 321 lägenheter, bildades 1976.Föreningen innehar marken med äganderätt. En överlåtelseavgift om 1 183 kr tas ut av säljaren samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2020 då den höjdes med 4,5%. Föreningen syn på ekonomin är att den är god. Avgiften justeras normalt uppåt med ett par procent per år för att täcka renoveringar och ökade driftskostnader. I avgiften ingår värme, vatten bostadsrättstillägg, Kabel-TV basutbud via ComHem och bredband 250 via Telenor.

RENOVERINGAR & UNDERHÅL

2003 Taken lagts om.
2007 Renovering av entrépartier och trapphus
2008 Utbyte av stuprör/hängrännor
2009 Renovering av carportar
2010 Byte av avstängningsventiler i kulvertrör för tappvatten- och värmesystemet.
2011 Byte av expansionskärlen i undercentralen.
2012 Renovering av garage. Renovering av lekplatser.
2013 Radonmätning. Utbyte av källardörrar.
2015 Högtrycksspolning av samtliga avloppsstammar och dagvattenbrunnar.
2015 Installation av temperaturgivare i alla lägenheter.
2016 Uppgraderat värmesystemet och dräneringen.
2017 Utbyte av kallvattenledningar.

2020 – 2021 Renovering av avloppsstammar.

TV & INTERNET:
Kabel-TV finns via ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband finns via Telenor och ingår i månadsavgiften.

PARKERING:
Garageplats 300kr/mån, parkeringsplats 110kr/mån och carport 200kr/mån finns att hyra. Kösystem tillämpas, vid mån av plats kan man hyra mer än en parkeringsplats/carport.

GEMENSAMT:
Överst i varje trappa finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel. Inom föreningen finns också gym, biljard, bordtennisbord inne och ute, bastu, boulebana, bokbod och en festlokal med köksutrustning att hyra. Aktivitetsgruppen Videfix ordnar resor, fikastunder och andra trevligheter i samråd med styrelsen. Det finns också en övernattningslägenhet med två sovplatser i bäddsoffa och två i våningssäng. Lägenheten är utrustad med spis, mikro, kyl och frys, dusch/toalett samt tillgång till internet.

Se gärna föreningens hemsida för mer information https://www.hsb.se/skane/brf/runristaren.

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 015 kr
Ingår i avgift Internet, Kabel-TV, IP-telefoni, Värme, Vatten
Adress Runslingan 14C
Kommun Lund
Område Linero
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 64 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1972
Förening HSB Brf Runristaren
Pantsatt Nej
Förråd Finns att hyra via föreningen.
TV/Internet ComHem, Telenor
Driftskostnad 4 704 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 104 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning