Lund - Centralt

Södra Esplanaden 5A

Visa på karta

Populära Esplanaden - Välplanerad lägenhet - Nära centrum

På Södra Esplanaden bor ni i hjärtat av Lund på en av de populäraste adresserna. Den omgivande miljön präglas av kullerstensgator, den gröna allén och äldre byggnader med charm. Lägenhetens 55 kvm är välplanerade vilket gör planlösningen lättmöblerad. Vardagsrummets generösa yta har plats till både soffa och matgrupp. Sovrummet upplevs som rofyllt med grönska utanför fönstret. I köket har ni bra förvaringsmöjligheter och arbetsyta och kan njuta av morgonkaffet vid frukostbordet. Badrummet är fräscht och helkaklat. Hallen har nyttjats väl där det finns gott om garderobsförvaring. Lägg märke till lägenhetens trevliga detaljer som takrosetter, stora fönster med breda fönsterbänkar av sten. Här bor ni nära busskommunikationer inom Lund och pendelbussen till Malmö. Ni har nära till omtyckta Stadsparken och citylivets utbud. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 300 000 kr
Månadsavg. 2 881 kr
Rum 2
Boarea 55 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1938
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Lägenheten är belägen en halv trappa upp i huset vilket minimerar insynen. Ni kommer in i en rymlig hall som binder samman alla rum. Här har man nyttjat golvytan väl genom att sätta in gerderobsförvaring vid två väggar. Ni kan hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Väggarna är ljusa och golvet är av praktisk klinker.

Alla bilder

Vardagsrum

Till höger om hallen kommer ni in till det rymliga vardagsrummet. Här finns generösa fönsterpartier som släpper in härligt ljusflöde och bidrar till rummets rymd i kombination med takhöjden. Lägg märke till de fina detaljerna som finns i rummet - takrosett och bred fönsterbänk av sten. Väggarna är ljusa och golvet är av parkett. Vardagsrummet kan med enkelhet möbleras med både soffa och matgrupp.

Alla bilder

Sovrum

Rofyllt sovrum där omgivningens grönska släpps in genom fönstret. Här finns plats till större säng och förvaring. Väggarna är ljusa och golvet är av trämönstrad laminat.

Alla bilder

Kök

Trevligt kök där man i vardagen kan sitta och äta frukost vid det lilla bordet för att sedan ha middagsbjudningar i vardagsrummet. Köksinredningen sträcker sig längs med ena väggen vilket ger bra förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Köksinredningen kommer från Marbodal. Köket är utrustat med diskmaskin (2020), spishäll, fläkt, inbyggnadsugn samt kyl/frys (2020). Väggarna är ljusa och golvet är av parkett.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grönt klinker på golvet. Här finns dusch, toalett, handfat, spegel och förvaringsskåp.

Alla bilder

Förening

Brf Allén finns på Södra Esplanaden 5A och 5B och byggnaden uppfördes 1938. Föreningen har 32 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 17st 1 rok, 13st 2 rok och 2st 3 rok.

Ekonomi

Bredablick har hand om föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

Medlemskap

Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som bor i lägenheten skall äga minst 10 %.

Juridiska personer accepteras ej som medlemmar i föreningen.

TV & Internet

Kabel-TV levereras av Com Hem.

Avgiften för TV finns med som ett obligatoriskt tillägg om 61 kr/mån. (Finns medräknat i avgiften i annonsen).

Det går även att teckna Internet via Com Hem

Gemensamma utrymmen

I källaren finns det stort cykelförråd, styrelserum och ett hobbyrum där man kan bl.a. kan måla.

På gården har föreningen en gemensam grillplats med utemöbler som kan nyttjas av medlemmarna. Grillplatsen ligger lummigt bakom grönskan.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Torkrum finns intill. Tvättstugan har flera fönster.

Parkering

Föreningen har 31 parkeringsplatser med hyresrätt. Parkering kan hyras till en kostnad av 175 kr/mån för medlemmar och 650 kr/mån för utomstående. Föreningen har gästparkering parallellt med husets framsida.

Underhåll/renoveringar

Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2015.

1995 Renovering av fönster och byte av värmeväxlare
2003 Spolning av avloppsstammar
2006 Totalrenovering av elen
2009 Taket besiktigades
2011 Byte av horisontella tappvattenledningar
2012 Byte av termostater på radiatorer
2014-2015 Relining av avloppsstammar och byte av tappvattenledningar

2015 Takrenovering (omläggning av takpapp samt renovering av skorstenar)

2016 Isolering av fönster. OVK besiktning

2020 Byte av ytterportar

Övrigt

Ni finner mer information om föreningen i den senaste årsredovisningen.

Alla bilder

Område

Gyllenkroks allé sträcker sig längs med den mycket populära Stadsparken. För den som gillar arkitektur är detta en gata med påtagligt varierande stilar: jugend, nationalromantik, tjugotalsklassicism, funktionalism. 

Väster om Gyllenkroks allé finns delar av den gamla stadsvallen runt Lund bevarad. Stadsparken invigdes 1911 och började utvecklas kring den medeltida stadsvallen. Stadsparken är otroligt populärt och lockar besökare i alla åldrar. Här finns härliga miljöer att kunna koppla av, umgås och motionera. I parken kan ni även avnjuta god mat och dryck i Stadsparkscaféet och även hos Kulturmejeriet som ligger vid utkanten av parken. I norra delen av Stadsparken finner ni Högevall - en plats för inomhusmotion, sportaktiviteter och inomhussimhall.

Lund centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator och vackra byggnader. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 300 000 kr
Månadsavg. 2 881 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, El
Adress Södra Esplanaden 5A
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 55 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1938
Förening Brf Allén
Pantsatt Ja
Förråd I källaren
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnaden för försäkring. Detta varierar beroende på val av leverantör.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 227 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.