Malmö - Lönngården

Lönngatan 60D

Visa på karta

Helrenoverad 2020 - Smart planlösning - Mycket fin

Mycket fin lägenhet som under 2020 renoverats på ett smakfullt vis med fräscha och moderna materialval. Estetiskt tilltalande kök med integrerad diskmaskin och köksinredning av märket Ballingslöv, praktisk hall med förvaring i både klädkammare och garderob. Lyxigt helkaklat badrum i ljusa toner med takdusch och golvvärme(kvalitetsdokument finns). Rymligt och lättmöblerat sovrum samt vardagsrum med fönster mot den lugna gröna innergården. Här bor man i ett välplanerat boende med närhet till storstadens puls och goda kommunikationsmöjligheter. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 3 240 kr
Rum 2
Boarea 46.5 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1945
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Vita bredspacklade väggar, grått klinkergolv och belysning från dimbara spotlights i taket. Köksinredningen går i vitt av märket Ballingslöv och matchas med en gedigen bänkskiva i trä och stora kakelplattor i en trevlig grå nyans som skapar en estetiskt tilltalande helhet. Maskinparken består av kyl, frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. Samtliga vitvaror är nya precis som köket som helrenoverats 2020!

Alla bilder

Hall

Direkt innanför ytterdörren finner vi bostadens mittpunkt, härifrån nås samtliga rum! Ett luftigt utrymme med vita bredspacklade väggar, grått klinkergolv och belysning från dimbara spotlights i taket. Här finns gott om förvaring i både klädkammare och garderob, likt resten av bostaden renoverad 2020.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med vackert original parkettgolv, vita bredspacklade väggar och fönster mot den inhägnade lugna innergården. Här kan enkelt möbleras med både soffmöblemang och en liten matplats om så önskas, renoverat 2020.

Alla bilder

Sovrum

Trivsamt sovrum med vita bredspacklade väggar och ljust modernt parkettgolv. Rummet belyses av dimbara spotlights i taket och här får man enkelt plats med både förvaringsmöbler och dubbelsäng, även detta renoverat 2020.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat och ljust badrum med takdusch, wc, kommod, förvaringsskåp med spegel samt handdukstork. Dimbara spotlights i taket och inbyggd golvvärme bidrar till den lyxiga känslan. Renoverat 2020, kvalitetsdokument finns. 

Alla bilder

Område

Lönngården är belägen i Malmös södra delar, varifrån man har promenadavstånd till det mesta. Ett stenkast bort hittar vi Folkets Park som är en samlingsplats i Malmö för kulturella evenemang, konserter och nöjesliv. Här bjuds även på mer familjevänliga aktiviteter som minigolf, karuseller, lekplats och plaskdamm. Bredvid finner vi Möllevångstorget med sin frukt och grönsaks marknad på dagen som på kvällen förvandlas till en mötesplats där mat och dryck kan avnjutas från världens alla hörn.

En stor fördel med området är kommunikationsmöjligheterna, även om det är promenadavstånd till mycket. Det ligger ett stenkast ifrån Södervärn och Triangeln som är stora knutpunkter med bussar och tåg. Här finns också ett välutvecklat cykelbanesystem. Fortsätter man på Lönngatan som kommer man till Jägerso där man hittar den välkända travbana med samma namn som uppfördes 1907. Bredvid travbanan finns ett stort shoppingcenter som har det mesta man kan önska i butiksväg och självklart en stor Coop.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 55 lägenheter och 2 lokaler. Marken är friköpt. Fastigheten byggdes 1945. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant tas ut.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2020-01-01 då höjdes den med 8%. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el vilken debiteras på månadssavin, dock med tre månaders fördröjning eftersom avierna skickas ut kvartalsvis.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2020 (planerat): Q1/Q2: Byte av tappvatten- och elledningar (från källare och upp i lägenheter).
OVK – Obligatorisk Ventilationskontroll
2019: Relining (Tubus System) av bottenavlopp utfört. Samtliga rensluckor i stammar utbytt. Råttstopp installerad. Ny elcentral källare (i pannrummet).
2018: Byte av 1 st tvättmaskin
2017: Norra Grängesbergsgatan - Byte av staket, renovering av källartrappor samt statuskontroll av alla lägenheter
2016: Avloppsspolning utfört
2015: Ny tvättmaskin i stuga 1 samt SBA installerat i källaren (brandlarm, brandsläckningsutrustning)
2013: Statuskontroll utfört av Riksbyggen samt kantsten och nya växter utomhus
2012: Trappor och källaren målades, ny belysning med rörelsesensorer i trapporna och källaren, radiatorer justerades enligt EB metoden samt taggsystem och porttelefon infördes
2009: Relining av avloppsstammar (Proline)
2007: Spolning 54?
2006: Gårdsplattor
2005: Elstammar
2003: Högtrycksspolning 47?
2002: Ny värmeväxlare
2001: Tvättstugor totalrenoverades, taggsystem vid grindarna, staket runt kvarteret samt målning av källaren
2000: Avloppsspolning utfört samt installerat bredband via kabel
1998: Bytt utvändig fönsterram i lägenheterna
1997: Reparation yttertak samt nya lås till grindarna
1996: Fotograferat taket
1994: Kallvattenstammar byttes
1993: Statuskontroll utfördes för alla lägenheter samt kallvattenrör bytts i 8 lgh.
1990: Kabeltv samt nya källardörrar

TV & BREDBAND
Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Även bredband finns via ComHem. Detta tecknar den enskilde medlemmen själv med ComHem.

GEMENSAMT
Föreningen har en gemensam inhägnad innergård med tillhörande utomhusmöbler och grill.
I källaren finns det två stycken cykelförråd, ett soprum, ett barnvagnsrum samt två tvättstugor med torkrum. För att få tillgång till barvagnsrummet mejlar man sitt namn och lägenhetsnummer till föreningen.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 3 240 kr
Ingår i avgift Kabel-TV, Värme, Vatten och bostadsrättstillägg
Adress Lönngatan 60D
Kommun Malmö
Område Lönngården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 46.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1945
Förening Brf Grängeshus
Pantsatt Nej
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 4 700 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 100 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning