Malmö - Husie - Kvarnby

Kritringen 8

Visa på karta

Nyfunkis - Stilrent - Insynsskyddad hörntomt

Stilren friliggande villa byggd 2006 i modern nyfunkisstil om 147 m² fördelat på två plan med stora fönsterpartier och härlig rymd. Ljust och generöst tilltaget vardagsrum i vinkel med läckra fönsterpartier och utgång till trädäcket och trädgården som ligger i perfekt sydvästläge, dessutom på hörntomt. Underbar uppväxt trädgård med flera uteplatser och insynsskydd via de härliga träden som även skänker skugga de varmaste dagarna. Hemmets privata del är ovanvåningen med utrymme till 3 sovrum och stort allrum eller 4 sovrum om behovet finns. Snygga helkaklade badrum på vartdera våningsplan. Modernt boende i en barnvänlig idyll med närhet till den populära Bäckagårdsskolan, Kvarnby golfbana och Husie Mosse, här trivs både stora och små. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 147 Kvm
Biarea 10 Kvm
Tomtarea 337 Kvm
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 025 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Fantastiskt tillfälle att köpa ett mycket trevligt boende på lugnt och bra läge med insynsskyddad trädgård i sydvästläge på hörntomt. Huset är perfekt för familjen som önskar lite större öppna ytor. Entréplanet erbjuder ett generöst vardagsrum med stora fönsterpartier, fint utrymme till matplats med delvis öppen planlösning mot det snygga och fullutrustade köket. Vardagsrumsdelen mäter totalt ca 45 m². Vidare finns ett rymligt och helkaklat badrum med dusch som nås direkt från entréhallen och en fullutrustad tvättstuga. Ovanvåningen är huset privata del med tre rymliga sovrum, Master bedroom har en lyxig fransk balkong, stort och ljust allrum samt helkaklat badrum med badkar. Här bor man lugnt, tryggt och barnvänligt. Barnen har fina lekytor runt om och det finns bra cykelväg till skolorna, perfekt.

 

Alla bilder

Trädgård

Ypperligt skött och väl genomtänkt trädgård med flera olika "rum" att nyttja efter väderlek och solens rörelse. Insynsskydd fås via de uppvuxna träden och häckarna. De riktigt varma dagarna då skuggan är önskvärd kan man enkelt smyga in under trädgårdens härliga träd. Trädgården ger möjligheter att använda era gröna fingrar i buskar och rabatter. Gräsmattan är perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. Här kommer många sommardagar, och kvällar, spenderas!

Alla bilder

Uteplatser

Den smart planerade hörntomten erbjuder flertalet olika uteplatser i varierande utformning. Från vardagsrummet nås terrassen med trädäck längs huset hela gavel i optimalt sydvästläge vilken rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar. Terrassen får en trevlig avskärmning, och blir därmed privat gentemot grannarna, genom husets förråd i öster och trädäcket har även en beväxt spaljé. Från kökets glasdörr nås den stenlagda uteplatsen på framsidans hörna. Ni kan även slå er ner på husets västersida eller varför inte en placera en hammock bakom förrådet för eftermiddagens tupplur?

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med praktiskt ljust klinkergolv som övergår i ekparkett, vilken är genomgående i resten av huset. Goda avhängningsmöjligheter i den generösa skjutdörrsgarderoben och hallens generösa yta möjliggör möblering med byrå, garderob m.m. Härlig fri siktlinje från hallen via matsalsdelens burspråk vilket ger extra ljus och bra känsla. Den mysiga känslan av hemtrevnad, som sedan följer en genom hela boendet, infinner sig redan här.

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet i vinkel har en skön rymd och atmosfär. De stora fönsterpartierna känns helt rätt och ger rikligt med ljusinsläpp i dubbla väderstreck. Delvis öppen planlösning mot köket ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir lite stökigt. Mot köksdelen finns utrymme till stor matplats och även långbord ryms vid stora kalasen. Från vardagsrummet når ni trädgården i sydvästläge via snygg glasdörr. Den generösa ytan på vardagsrummet och dess smarta planering medger möjlighet till ett extra sovrum mot baksidan av huset om behovet finns.

Alla bilder

Matplats

I hjärtat av huset finns denna rymliga och inbjudande matplats med burspråk som skänker det lilla extra. Här umgås man lika bra med familjen till vardags som med vännerna till fest. Även i vinkeln mot baksidan kan man placera en matplats om så önskas.

Alla bilder

Kök

Delvis öppet mot vardagsrum och matplats ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir stökigt. Liggande fönster ovanför diskbänken som ger extra karaktär. Fullutrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Köksinredning från Ballingslöv som kontrasterar mot handtag i metall och den mörka bänkskivan i granit. Ljus klinker på golvet samt utgång till en stenlagd uteplats där ni kan inta frukosten.

 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Direkt från hallen nås entréplanets helkaklade badrum. Klassisk färgskala på kakel och klinker som väl matchas av badrumsinredningen från Ballingslöv. Underliggande golvvärme gör klinkergolvet behagligt även de kalla dagarna, duschhörna med snygg avskärmande duschvägg i glas. Vidare inrett med wc, elektrisk handdukstork, handfat med under- och överskåp samt förvaringsmöbel till handdukar m.m.

Alla bilder

Tvättstuga

Grovkök med klinkergolv och vita väggar. Fullutrustat med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, vask och förvaring finns också att tillgå liksom väggskåp. Här finner ni också husets uppvärmningssystem, frånluftsvärmepumpen från Nibe.

Alla bilder

Allrum

På den inbjudande ovanvåningen möts man av ett rymligt och trevligt allrum. Ljust och luftigt med stora hörnfönster, varifrån man har en härlig utsikt mot grannskapet. En perfekt yta där hela familjen kan samlas och umgås, eller varför inte barnens egen lekyta där de kan spela spel och ha skoj. Önskas ett fjärde sovrum på ovanvåningen fås detta enkelt genom att avdela allrummet till två rum. Allrummet erbjuder också en bra klädkammare till förvaring.

Alla bilder

Master bedroom

Stora sovrummet, som kanske lämpar sig bäst som master bedroom, är generöst tilltaget till ytan så att dubbelsängen enkelt ryms tillsammans med övrigt möblemang om så önskas. Ett stort plus är den franska balkongen, perfekt för vädring, eller varför inte att öppna när man vaknar om sommaren och vill höra fåglarnas kvitter. 4 fasta garderober finns till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta rum bjuder på riktigt generösa ytor med sitt hörnläge i huset. Fönster åt två väderstreck bidrar till fint ljusflöde. Fast garderob även i detta rum och utöver att det finns garderober i alla sovrum så finns det också en klädkammare i allrummet.

Alla bilder

Sovrum 3

Trevligt rum som är ljust och fint och har stort fönster på husets gavel i väster. Bra med plats till säng, skrivbord och myshörna eller kanske en fåtölj för lite läsning innan läggdags. Kan även få plats med byrå eller garderob om man behöver mer utrymme än den fasta garderoben.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet på husets övre plan är även det ordentligt stort till ytan. Här finns ett fristående badkar, wc, handfat med snyggt underskåp samt spegelskåp med belysning. Frostat fönster i österläge låter morgonsolen stråla in samtidigt som det erbjuder vädringsmöjligheter efter den varma duschen. Stilren och klassisk färgskala också i detta badrum med grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar.

 

Alla bilder

Övrigt

Carport med plats för en bil och plats för ytterligare en bil på uppfarten. Samfälligheten har också gästparkering vilken kan nyttjas. I carportens förlängning finns förrådet placerat.

Öppen fiber är indragen till huset.

Alla bilder

Samfällighet

Gemensamhetsanläggning Malmö Månskäran GA:1. Avser vatten-och avloppsledningar med tillhörande anordningar, körvägar, gång-och cykelvägar, belysning med tillhörande anordningar, lekplats, gräsytor och planteringar, kabel-tv-anläggning och likartade teknikfunktioner med tillhörande anordningar och teknikhus. Vattenräkningen fås genom samfälligheten och kabel-tv ingår. Avgiften är ca 3.800 kr om året och medräknad i driftskostnaderna.

Årligen görs en avläsning av respektive hushålls vattenförbrukning och hushållen krediteras/debiteras beräknat på faktisk förbrukning. Kostnaden är medtagen i den angivna driftskostnaden.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Månskäran 26

Taxeringsinformation:
Byggnad, värde: 2 576 000 kr
Mark, värde: 770 000 kr
Summavärde: 3 346 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 2006
Värdeår: 2006

Uttagna pantbrev:
2 281 000 kr fördelat på 1 st datapantbrev.

Alla bilder

Område

Fantastiskt boende i ett barnvänligt område. Fin gata med nyare bebyggelse och i området finns det både lekplats och gröningar. Bra cykelväg till den populära Bäckagårdsskolan (F-9) och det finns även ett flertal friskolor i området. I stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer. På bara 1 minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen nära. Ca 300 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar där man även kan stanna till på Kvarnby Byakrog. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi. Även Citygross på Stora Bernstorp ligger nära. Man promenerar också till både natursköna Husie Mosse och Gyllins Trädgård. Lite längre bort finns Bulltofta rekreationsområde. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Kritringen 8
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 147 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 10 Kvm (Ritning)
Tomtarea 337 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean avser förrådet, ej upptaget i fastighetsregistret.
Byggår 2006
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Betongpannor
Plåtarbete Målad plåt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Vattenburen golvvärme på entréplan samt radiatorer på övre plan. Frånluftsvärmepump med frånluftsåtervinning.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 36 946 kr/år varav:
El: 26 488 kr
Vatten/Avlopp: 3 797 kr
Samfällighet: 4 671 kr
Renhållning: 1 990 kr
Fastighetsskatt om 8 349 kr/år och försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Kostnad för vatten och avlopp debiteras via samfälligheten.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 118 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 346 000 kr
Summa pantbrev 2 281 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ MÅNSKÄRAN GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 025 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 025 000 kr Budgivare 2 2020-07-10 11:34