Malmö - City

Östra Promenaden 9b

Visa på karta

Kanalutsikt - Lugnt läge mitt i centrala Malmö - Inglasad balkong

Härlig kanalutsikt från 5:e våningen - väldisponerat boende med inglasad balkong mitt i centrala Malmö! Lugnt och skyddat läge men ändå med närhet till allt - butiker, restauranger, kommunikationer och parker. Tre bra sovrum, inbjudande kök med rymlig matplats, charmiga burspråk, badrum med egna tvättmöjligheter samt gäst-wc. Gott om inbyggd förvaring och fönster i två väderstreck. Hiss finns från markplan. Välskött och grönskande innergård där man gärna vistas. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 5 150 kr
Rum 4
Boarea 93.5 Kvm
Våning 5
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1986-1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Östra Promenaden 9b

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt rum med utgång till den inglasade balkongen och fantastisk kanalutsikt. Här finns fint parkettgolv och ljusa väggar - plats för både matsalsmöblemang samt soffgruppen.

Alla bilder

Inglasad balkong

Härlig balkong, högt upp över gatan med fri utsikt över trätopparna och kanalen nedanför. Inglasning med skjutbara glaspartier som kan dras ifrån varma dagar, och som skyddar mot vind och väder de dagar det behövs - något som förlänger balkongsäsongen avsevärt och gör detta till ett litet extra rum. Trallgolv, vita väggar och infravärme i taket för svalare väder.

Alla bilder

Kök

Kök med en riktigt rymlig matplats där nuvarande ägare till och med valt att ha en soffa. Köksfönster med insynsskydd i hamrade och färgade glasrutor. Köksinredningen går i fräscht vitt med trädetaljer. Inredning på tre sidor, vilket ger gott om skåpsförvaring. Kyl, frys, diskmaskin, spis med häll och spisfläkt. Vita väggar och laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett första sovrum med vackert burspråk. Fönstren har hamrade och mjukt färgade rutor som släpper in dagsljuset men skyddar mot insyn. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett något mindre rum med stora, skjutdörrsförsedda garderober - gott om förvaring! Fönster i burspråk, ljusa väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Sovrum 3

Idag utgör sovrum tre ett hemtrevlig bibliotek med gott om plats för bokhyllor och läsfåtöljerna. Passar dock så klart precis lika bra att sova i. Vita väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i ljust beige toner med ett klinkersgolv i mörkare nyans. Duschkabin, wc, handfat, badrumsskåp med spegel samt en egen tvättmaskin - vilket sparar många turer ner till tvättstugan.

Alla bilder

Gästtoalett

Praktisk gästtoalett med fräscht vitmålade väggar och klinkers på golvet. Wc, handfat, spegel samt ett golvskåp för förvaring.

Alla bilder

Hall

Luftig entréhall välkomnar in. Plats för avhängning och hallmöblemang. Flera bra garderober för all tänkbar förvaring. Vita väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Innergården

Inbjudande och skyddad innergård med grönytor, planteringar och sittplatser med trädgårdsmöblemang - både ute i det fria och under skyddade tak. Uppvuxna träd och en söt liten springbrunn förhöjer känslan. Gott om plats för cykelparkeringen.

Alla bilder

Övrigt

Förråd ingår. 

Tillträde kan ske från början av december.

Alla bilder

Område

Här bor man på centralt läge - innanför broarna - med promenadavstånd till Centralstationen, gågatan, Gustav Adolfs torg, Stortorget och Lilla Torg. Drottningtorget med dess goda restaurangutbud och trevliga butiker ligger runt hörnet. Vill man ut på promenad finns det trevliga stråk längs med kanalen, Här finns några av Malmös bästa shopping- och gourmetupplevelser.

Bo centralt i en mycket trivsam och välskött förening med underbar innergård, en verklig oas om man vill komma ifrån stadens puls. Det här är ett område att trivas i!

Alla bilder

Föreningsinformation - HSB Brf Utanverket

Föreningen Brf Utanverket har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

FÖRENINGSINFORMATION:
Enligt Brf Utanverket (kontrollerat 19/8-2021) finns för närvarande inte någon planerad avgiftshöjning. Längre tillbaka i tiden har sänkningar av månadsavgiften gjorts, man har sänkte avgiften två år i rad ca. 2004-2005 med totalt nästan 1000:-.

Man planerar i framtiden en fasadrenovering och betongarbeten. Renoverat sedan tidigare är bland annat byte av plåtar på taken, 3-fas är indraget och trapporna är ommålade. Man har under de senaste åren låtit renovera tvättstugorna och miljö/soprum, utfört lagstadgad OVK, mossbekämpning på taken samt rensning av ventilations- och imkanaler. 2019 utfördes underhållsspolning av stående avloppsstammar och 2020 stambyte av liggande avloppsstammar i källaren samt wobbling av övriga avloppsstammar. Man har under 2020 bytt taggsystem, sett över porttelefoner, utfört partiellt byte av fasadtegel samt utökat cykelparkeringen på gården.

Brf Utanverket har gemensamt el-abonnemang med individuell debitering samt kollektiv anslutning till bredband via Bolina 3.0 där det även ingår grundutbud av tv-kanaler. Bostadsrättstillägg för medlemmarna betalas via bostadsrättsföreningens försäkring.

Tomten är friköpt vilket innebär att föreningen inte påverkas av ändrade och höjda tomträttsavgälder.

Föreningen bildades 1987 och består av 104 lägenheter. Det finns även 34 garageplatser i föreningen som kan hyras för ca. 500:-/mån, kösystem tillämpas och i dagsläget uppges kötiden för att få en plats vara ca 5 år. Man kan även ansöka om boendeparkering från Malmö Stad på gatorna runt om.

Hobbyrum finns i föreningen och en fritidslokal för 50 personer som kan hyras för 200:-/dag. En tidigare vaktmästarexpedition har byggts om till en gästlägenhet på 27 kvm. Här finns två bäddar, toalett och dusch och kostnaden är 200:-/natt. Cykelrum finns i föreningen och barnvagnsrum i markplan i varje trapphus. Piskbalkong överst i varje trapp och 4 gemensamma tvättstugor.

Juridisk person accepteras ej som köpare av bostadsrätterna. Delat ägande - till exempel mellan förälder/barn där barnet bor i lägenheten accepteras, med villkoret att den som är boende i lägenheten bör äga minst 10% av lägenheten.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/utanverket
- HSB: HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift debiteras köparen med 1 190:- och en pantsättningsavgift på 476:-/lån debiteras köparen, om inget annat avtalats mellan HSB och den aktuella bostadsrättsföreningen. Medlemsavgift i HSB Malmö kostar 500:-.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 5 150 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, Telias bredband samt grundutbud på tv-kanaler via Bolina 3.0
Adress Östra Promenaden 9b
Kommun Malmö
Område City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5
Hiss Ja
Byggår 1986-1987
Förening HSB:s Brf Utanverket
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Energiprestanda 79 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning