Malmö - Dockan - Västra hamnen

Dockgatan 13A

Visa på karta

Hörnlägenhet - Söderbalkong - Öppen planlösning

3:a om 74 m² med öppen planlösning där kök och vardagsrum interagerar, vilket ger optimala sällskapsytor och låter de stora fönsterpartierna i dubbla väderstreck släppa in det fantastiska ljuset! Båda sovrummen är i bra storlek och bjuder på härlig utsikt mot marinan i öster. Generöst helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Sommartid dukar vi gärna upp på söderbalkongen och bjuder vännerna på grillfest. Dockan är ett spännande område med absolut närhet till hav och båtliv och med Malmös stadskärna inom räckhåll.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 3 278 kr
Rum 3
Boarea 74 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong med sol till ca 16-tiden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2013
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

På fjärde våningen erbjuds nu denna 3:a på trevligt hörnläge i huset. Lägenhet med fokus på sällskapsyta, sol och livskvalitet! Sällskapsytan med kök, vardagsrum och balkong utgör bostadens hjärta, ett härligt utrymme. Hörnläget ger fönster i två väderstreck, öster och söder, vilket ger lägenheten ett härligt ljus. Lägg till detta en mycket välskött förening med låga avgifter, övernattningsrum och en trevlig innergård samt det perfekta läget i Dockan med närhet till marinan, Ribban, caféer och restauranger. Allt detta på endast 10 minuters avstånd från centralen, mycket bättre läge kan det knappast bli!

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande hall med god plats för avhängning samt förvaring i den generösa skjutdörrsgarderoben. Hallen är möblerbar för exempelvis extra förvaringsmöbel, bokhylla eller skrivbord. Ekparketten löper vidare från hallen genom hela lägenheten och ger således ett snyggt och enhetligt intryck. Från hallen nås de båda sovrummen, det helkaklade badrummet samt den härliga sällskapsytan med vardagsrum och kök.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet, med sin öppna planlösning mot köket, är det centrala rummet i lägenheten. Direkt access ges också till matplats och balkong. Tv och soffa har sin naturliga plats och ljuset strålar in från generösa fönsterpartier i både öster och söder.

Alla bilder

Matplats

I hörnan av lägenheten, i direkt närhet med kök, vardagsrum och balkong, finner ni den perfekta matplatsen. Gott om utrymme och ljus från dubbla väderstreck samt utsikt över gården och båtarna nedanför.

Alla bilder

Balkong

En härlig söderbalkong, med eftermiddagssol till ca 16-tiden, att nyttja som extrarum under årets varmare månader. Bra med utrymme till sällskapsmöbler eller matplats som kan samsas med blomster eller tomatplantor. Turning Torso finns i synfältet i väster och marinan och krankajen finns i öster. Avnjut solens strålar, frukost, luncher och middagar eller varför inte bara slappa med en bra bok.

Alla bilder

Kök

Delvis öppet mot vardagsrum och matplats ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir stökigt. Fullutrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek, alla vitvaror från Siemens förutom spisfläkten som är från Franke. Vit köksinredning från Vedum som kontrasterar mot handtag i metall och den mörka bänkskivan. Fönster mot matplatsen och balkongen och tack vare den låga delen i köket strålar även allt ljus från vardagsrummets fönster också rakt in i köket.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 lämpar sig kanske allra bäst som Master bedroom då det är något större till ytan och har en platsbyggd skjutdörrsgarderob till förvaring. Fönster mot gården och marinan i öster. Rummets yta medger ytterligare fristående garderober och/eller kanske en fåtölj för lite läsning innan läggdags.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är väl tilltaget till ytan och kan även det husera en dubbelsäng om så önskas. Här finner ni också fönster i öster med utsikt över gård och marina.

Alla bilder

Badrum

Stort helkaklat badrum med avskild del för tvättmaskin och torktumlare i bredd vilket lämnar plats för både arbetsbänk och ytterligare skåpförvaring ovan. Klassisk färgskala med stora vita kakelplattor som kontrasterar mot det grå klinkergolvet och det grå i duschhörnan. Duschhörnan är avgränsad med snygga och praktiska vikdörrar i glas. Vit bred vask med kommod och överhängande väggspegel samt handdukstork och wc står också att finna i detta kompletta badrum.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har gemensam el och varmvatten med individuell mätning. Det innebär att föreningen står för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Medlemmen debiteras faktisk förbrukning via månadsavin, utöver månadsavgiften.

Obligatoriskt tillägg tillkommer på månadsavgiften med 280 kr/månad för Telia Triple Play vilket innefattar bredband, kabel-tv och telefoni.

Källarförråd tillhör lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Bryggan har lämnat följande uppgifter om fastigheten genom sin hemsida. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Bryggan fick sin stadgar registrerade hos Bolagsverket 2012-09-21 och förvärvade fastigheten Dockporten 2 i Malmö 2012-09-13. Lagfart erhölls den 17 maj 2013. Byggnaden byggdes av JM 2013 och består av 84 lägenheter,1 lokal, en gästlägenhet, ett garage och 16 markparkeringsplatser.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr debiteras köparen. Föreningen har individuell varmvattenförbrukningen samt gemensam el med individuell mätning. Detta betyder att du betalar för vad du förbrukar och inte någon schablonsumma. Debiteringen sker eftersläpande via månadsavin. I avgiften ingår även bostadsrättstillägget. Den 1/1 2016 sänktes avgiften med 10% och har därefter varit oförändrad. 

TV & INTERNET
Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 280 kr/mån tillkommer för detta. Då ingår ”lagom”-paketet + DR1, DR2 och TV2, bredband (250/100 Mbit/s) och telefoni. Fler TV-kanaler kan köpas till individuellt.

PARKERING
Föreningen har ett garage med 68 parkeringsplatser, varav 5 st har laddstationer för elbilar. Kostnaden för garageplats är för närvarande 840 kr/månad och separat kösystem tillämpas. För laddstationerna tillkommer en avgift om 140 kr/mån plus elförbrukningen. Dessutom finns 5 mc-platser, kostnad 330 kr/månad och plats. En del av föreningens cykelställ även här.

GEMENSAMT
I föreningen finns förråd i källaren, barnvagnsförråd och en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna till en kostnad av 250 kr/natt. Lägenheten består av ett rum med serveringskök och badrum med dusch. I lägenheten finns 2 st sovplatser i en bäddsoffa. I föreningen finns också 2 st miljöhus.

Föreningen har mycket trevlig och informativ hemsida: www.brfbryggan.com som är väl värd ett besök.

Alla bilder

Område

Dockan i Västra hamnen är Malmös nya marina stadsdel som tidigare hyste det välkända landmärket Kockumskranen.I Västra Hamnen skapas ett unikt boende med de moderna bostäderna, den marina miljön och närheten till de centrala delarna av Malmö. Det är ca 10 minuters gångväg till city med hela sitt utbud och på väg dit passerar man Centralen och Citytunneln. Det finns bra bussförbindelser och ett välutvecklat cykelnät. I området finns också attraktiva promenadstråk, inbjudande restauranger, fantastiska solnedgångar och saltstänkta vyer.

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 3 278 kr
Ingår i avgift Värme och Kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 280 kr tillkommer för tv, bredband och telefoni.
Adress Dockgatan 13A
Kommun Malmö
Område Dockan - Västra hamnen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 74 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong med sol till ca 16-tiden
Byggår 2013
Förening Brf Bryggan
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd tillhör lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia Triple Play, obilgatoriskt tillägg om 280 kr/mån.

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning