Staffanstorp - Hjärup / Uppåkra

Sexevägen 33

Visa på karta

Charmig liten gård från 1875 - 10 265 kvm mark - Renoveringschans

Välkommen till ett riktigt stabilt byggt stenhus med stora möjligheter. Det finns även en verkstadslokal inne på gården och en markäga därtill. Huset byggdes sannolikt kring år 1875 med rejäla väggar och vackra fönsteröppningar. Det ger ett mycket fint intryck. Stavrahusen, som området längs Sexevägen heter, bildar en egen liten by med gathus. Stor tomt och mark (se tomtkarta). Här kan man skapa ett riktigt fint boende i Stora Uppåkra mitt emellan Staffanstorp och Hjärup. Bygden har en mycket gammal historia. Det finns spår efter bosättningar från tiden 100 år f.Kr och platsen förlorade i betydelse på 1100-talet. Via en trygg gångtunnel under stora vägen når man Hjärup och dess utbud av service och skolor.

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Rum 5
Boarea 88 Kvm
Biarea 60 Kvm
Tomtarea 10265 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1875
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 350 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till ett välbyggt och charmigt hus från 1875 beläget i en liten by längs Sexevägen som är den grusväg som atr sin början vid Uppåkra kyrka. Fortsätt sedan ca 300 meter så ligger huset beläget som nummer två på vänster sida. Man svänger in på gårdsplanen som är grusad. Mer eller mindre hör alla gräsmattor man ser härinne till vårt hus. På gårdsidan har en entré från 1983 byggts till. Bredvid huset så ligger en verkstad, förråd samt pannrum med pelletspanna. En häck en bit upp i trädgården föranleder en att tro att tomten slutar där - icke! den fortsätter med en halv fotbollsplan eller åtminstone en rejäl krocketbana bakom häcken. Utöver det så ingår jordbruksmark som går parallellt med vägen tills dess den tar slut.

Alla bilder

Fasad

Riktigt mysigt hus med gammaldags växter runt om. Kolla in hur fin kurva det är ovanför fönstren. Fasaden är också i ett mycket gott skick. Man har heller inte tappat husets formspråk genom att sätta in fula plast- eller aluminiumfönster.

Alla bilder

Gård

Stor gård med stora träd och bersåer. En stor parabol finns lite gömd i vegetationen. Granntomten utgör bara ett liten del av övre hörnet av trädgården. Riktigt intressant med så stor trädgård, vad kan man göra av allt det här? Det är bara din fantasi som sätter gränsen. Ytterligare en bonus är en verkstad och förråd. Härinne finns också husets uppvärmning - en nyare pelletspanna.

Alla bilder

Trädgård

Härlig och ostörd gård med ytor för de mest utrymmeskrävande lekarna.

Alla bilder

Tomtkarta

Tomtkartan ser ju lite komisk ut när man ser hur förbaskat lång åkern är som tillhör fastigheten. (Öppna länken "ALLA BILDER" för att se hela tomtkartan)

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum är de två rum som ligger i fil till vänster om köket. Det ligger ett fint trägolv här och fönstren är av treglastyp men i gammal passande utformning med två-luft. Murstocken ligger på mitten mellan kök och vardagsrum.

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Fler bilder och vinklar från vardagsrummet.

Alla bilder

Köksbilder

Köket är mycket stort - som ett bondkök ska vara. Det var ursprungligen två rum men i samband med utbyggnaden 1983 så blev det ett stort rum. I köket ser man murstocken kraga ut från väggen. Provtryck pipan och sätt in en ny kamin! Köket är enkelt inrett med inredning från tidigt 80-tal med några nyare vitvaror.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 ligger på bottenvåningen och är ett stort sovrum med två stora fönster. Det ligger en äldre parkett på golvet och det finns tre garderober.

Alla bilder

Badrum

Badrum från 1983 med toa tvättställ och duschkabin.

Alla bilder

Groventré

Groventré eller entrén från gårdssidan. Här finns förutom hall även husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare som ser relativt nya ut.

Alla bilder

Hall

En hall som kanske inte använts i någon större utsträckning av nuvarande ägare (sedan entrén på gårdssidan byggdes). Här leder en trappa upp till övervåningen.

Alla bilder

Råvind

Vi går vidare upp för trappan i hallen på gatusidan. Häruppe finns stora möjligheter till utbyggnad av huset. Det vi kommer upp till kan väl närmast beskrivas som en påbörjad vindsinredning. Stora fönster i kupa mot gården och ett fönster på gaveln. Här kan bli ett riktigt fint allrum eller ett eller två sovrum till.

Det antecknas som en brist att sovrummet på övre våningen har ett fönster vars yttre fönsterblad gått sönder. Detta skedde under visning 5/7 2020.

Alla bilder

Sovrum 2

På ovanvåningen finns också ett inrett sovrum med fönster på gaveln.

Alla bilder

Utsikt

Utsikt från både ovan- och undervåningen.

Alla bilder

Detalj

Liten detalj av brädgolvet.

Alla bilder

Omgivningar

Ett vackert kulturlandskap utgör Uppåkra. besök gärna UAC: Uppåkra arkeologiska centrum för en fascinerande resa genom historian runt Uppåkra. Den börjar 200 f.Kr. och avtar i betydelse när Lund ökar sin ungefär vid 1100-1200 talet. Riktigt trevligt kafé finns här också.

Eftersom det handlar om ett dödsbo så säljs fastigheten med friskrivningsklausul avseende dolda fel. Huset är byggt 1875 och renoverat 1983.

Alla bilder

Område

Går man längs Sexevägen så kommer man till Kyrkostigen som leder dig säkert under motorvägen och till Hjärup. Hjärup är en liten idyll i Staffanstorps kommun. Här lever en brokig blandning av människor i alla åldrar. Barnfamiljerna är många och byn är anpassad för att familjelivet ska vara lätt. Här finns skolor, förskolor, fritidsaktiviteter och framtiden ser ljus ut eftersom Staffanstorps kommun är på hugget. Smidigast tar man sig runt i Hjärup på cykel då biltrafiken inte går igenom byn. Staffanstorps kommun har tillsammans med andra aktörer stora planer för Hjärup de kommande åren. Järnvägen håller på att byggas om till fyra spår och kommer att grävas ner. De redan bra kommunikationerna för pendlare kommer därmed bli ännu bättre och en ny station med service runt denna kommer att ta form. Väster om järnvägen, söder om Jakriborg planeras ett stort bostadsområde med förskolor, friliggande villor, bostadsrätter och radhus. I centrum har vårdcentralen, Hälsomedicinskt center, fått nya lokaler och fyra huskroppar med seniorboende har byggts. Här byggs också en ny förskola. I Hjärup finns ett mycket aktivt byalag som bland annat anordnar valborgs- och midsommarfirande för byborna. Se hemsidan för mer information, http://www.hjarup.nu/intro.html#txt.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 712 000 kr
Mark, värde: 663 000 kr
Summavärde: 1 375 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: Cirka 1875
Värdeår: 1929

Alla bilder

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1982-09-15

Avtalsservitut, Last
12-IM3-82/7028 - 1

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet STORA UPPÅKRA S:14
samfallighet_4

Samfällighet STORA UPPÅKRA S:11
samfallighet_3

Samfällighet STORA UPPÅKRA S:10
samfallighet_2

Samfällighet STORA UPPÅKRA S:9
samfallighet_1

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 595 000 kr
Adress Sexevägen 33
Kommun Staffanstorp
Område Hjärup / Uppåkra
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 88 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 60 Kvm (Ritning)
Tomtarea 10265 Kvm (Fastighetsregistret)
Ovanvåning delvis inredd ej inräknad i boarea ca 44 kvm
Byggår 1875
Grundläggning Torpargrund
Stomme Sten
Fasad Puts
Tak Eternit
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Pelletsbrännare
Vatten/Avlopp Kommunalt VA
Fönster 3-glas och 2-glas
Driftskostnad 25 184 kr/år varav:
Värme: 10 780 kr
El: 6 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 372 kr
Renhållning: 2 032 kr
Försäkring om 5 214kr/år ej medräknad i driftskostnad.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 188 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 375 000 kr
Summa pantbrev 500 400 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Samfällighet STORA UPPÅKRA S:9
Samfällighet STORA UPPÅKRA S:10
Samfällighet STORA UPPÅKRA S:11
Samfällighet STORA UPPÅKRA S:14
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 350 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 350 000 kr Budgivare 3 2020-07-08 16:20