Lund - Centralt

Svanegatan 5A

Visa på karta

Hiss från markplan - Högt i tak - Originaldetaljer

Runt knuten från Stadsparken finner ni Svanegatan och denna vackra byggnad från 1929. Direkt när man kommer innanför porten lägger man märke till alla vackra detaljer och utsmyckningar som finns i byggnaden. Ni kan ta hissen från innergården som går från markplan upp till andra våningen. Lägenhetens 64 kvm är välplanerade. Ni kommer in i en rymlig hall som även har en klädkammare med mycket förvaringsutrymme. Köket är rymligt och det stora fönstret bidrar till fint ljusinsläpp. Vardagsrummet har en mycket härlig yta och flera trevliga detaljer som fiskbensparkett, takstuckatur och eldstad. På balkongen kan ni njuta av morgonsolen med utsikt över den grönskande innergården. Sovrummet har gott om plats till både större säng och förvaringsmöbler. På Svanegatan bor ni i ett område som präglas av äldre, vacker arkitektur och har stadens moderniteter och citylivets utbud precis runt hörnet. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 290 000 kr
Månadsavg. 3 642 kr
Rum 2
Boarea 64 Kvm
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong finns
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Från innergården till trappa A kan ni smidigt ta hissen från markplan upp till andra våningen. Direkt när ni kommer innanför dörren lägger man märke till den underbara takhöjden som bidrar till lägenhetens härliga volym. Ni har utrymme att hänga av ytterplagg på väggen och ställa undan skorna vid ingången. Längre fram i hallen finns det en mycket rymlig klädkammare/förråd som löser flera förvaringsbehov. Väggarna är vita och golvet är av parkett.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen kommer ni in till köket. Här finns generöst med både skåpsförvaring och arbetsytor. Luckorna är släta och vita, bänkskivan är av rostfritt stål och vit laminat och väggen ovanför är kaklad i vitt. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, köksfläkt samt spis med ugn. Intill fönstret finns det utrymme till matplats till 4–5 personer och ni har utsikt över föreningens grönskande innergård. Väggarna är vita och golvet är av parkett.

Alla bilder

Badrum

Rakt fram från hallen har ni det helkaklade badrummet. Väggarna är kaklade i vitt och golvet har ljus, beige klinker. I taket finns det effektfull belysning i form av spotlights. Badrummet är utrustat med WC, kommod med förvaring, spegel samt dusch med vikbara glasdörrar.

Alla bilder

Vardagsrum

I mitten av lägenheten finner ni vardagsrummet som har en otrolig yta som i kombination med den höga takhöjden ger rummet härlig rymd. Från hallen har ni två spegeldörrar ni öppnar upp till rummet. Lägg märke till de vackra detaljerna som finns – fiskbensparkett, eldstad och takstuckatur utsmyckad med blommor och lampor. Ni har generös yta att möblera med både soffa och matgrupp. Från vardagsrummet har ni utgång till balkongen.

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong med utsikt över den grönskande innergården och grannomgivningarna. Här kan ni starta dagen med en kopp kaffe i förmiddagssolen. Det finns gott om utrymme till caféset och blomsterkrukor.

Alla bilder

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats till både större säng och förvaringsmöbel. Det finns praktisk garderobsförvaring längs med ena väggen. Väggarna är vita, en vägg är tapetserad med mönster och golvet är av parkett. Genom fönstret har ni utsikt över balkongen och föreningens innergård.

Alla bilder

Förening

Föreningen

Brf Svanegatan finns på Svanegatan 5 i Lund. Föreningen äger fastigheten Lund Gyllenkrok 2. Byggnaden är uppförd 1929. Huset har tre trappuppgångar med en mysig innergård. Hiss finns i A-trappan.

Föreningen som bildades 2009 omfattar 18 lägenheter varav 17 är bostadsrätter och en är hyresrätt. Lägenheterna fördelas på: 12 st 2 rok, 2 st 3 rok, 3 st 4 rok och 1 st 5rok

Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg.

Det är inte tillåtet att elda i eldstäderna som finns i lägenheterna.

Ekonomi

Bredablick har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

Föreningen förändrade avgiften senast den 1 januari 2020 då avgifterna höjdes med 2%.

TV & Bredband

Föreningen har avtal med Com Hem och deras grundutbud för TV finns med som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Boende som önskar bredbandsabonnemang och ytterligare TV-utbud kan teckna separat avtal med Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Det finns plats att parkera cyklarna i ställ på innergården.

Under sommarhalvåret går det utmärkt att använda gården för grillning. Gemensamma grillar finns i soprummet och dynor till utemöblerna finns i snickarrummet.

Snickarrummet finns i C-trappan. Här kan man t.ex. fixa med mindre snickerier och målningsarbeten.

Tvättstuga

Tvättstuga finns i källaren mot Svanegatan. Tvättstugan bokas via föraningens hemsida.

Parkering

Föreningen har en parkeringsplats med hyresrätt. Månadskostnad 800 kr.

Det finns allmän betalparkering längs med Gyllenkroks allé.

Ett kort promenadavstånd från Svanegatan finner ni parkeringshuset Färgaren. Digitalt månadstillstånd kostar: 975 kronor

Ni finner med information i den senaste årsredovisningen och på föreningens hemsida: https://egrannar.se/brfsvanegatan/

Alla bilder

Område

Gyllenkroks allé sträcker sig längs med den mycket populära Stadsparken. För den som gillar arkitektur är detta en gata med påtagligt varierande stilar: jugend, nationalromantik, tjugotalsklassicism, funktionalism. 

Väster om Gyllenkroks allé finns delar av den gamla stadsvallen runt Lund bevarad. Stadsparken invigdes 1911 och började utvecklas kring den medeltida stadsvallen. Stadsparken är otroligt populärt och lockar besökare i alla åldrar. Här finns härliga miljöer att kunna koppla av, umgås och motionera. I parken kan ni även avnjuta god mat och dryck i Stadsparkscaféet och även hos Kulturmejeriet som ligger vid utkanten av parken. I norra delen av Stadsparken finner ni Högevall - en plats för inomhusmotion, sportaktiviteter och inomhussimhall.

Lund centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator och vackra byggnader. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 290 000 kr
Månadsavg. 3 642 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Svanegatan 5A
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 64 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong finns
Byggår 1929
Förening Brf Svanegatan
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Driftkostnaden är för el och varierar beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 156 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.