Lund - Gunnesbo

Arkeologvägen 48

Visa på karta

Renoverat kök & badrum - Bilfritt - Nära till buss- och tågkommunikationer

Välplanerat radhus som finns beläget i ett lugnt och bilfritt område. På entréplan kommer ni in i en luftig hall som har klädkammare längre fram. Köket renoverades 2019 och har ljus, modern inredning, parkettgolv och matplats. Från köket kommer ni vidare till renoverad tvättstuga. Vidare på entréplan finner ni renoverat, helkaklat badrum samt ett stort vardagsrum. På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall med tillgång till klädkammare. Här finns det fyra rymliga sovrum och ett helkaklat badrum. Uteplats finns på både fram- och baksida vilket gör det möjligt att njuta av solen från morgon till kväll. Huset har låga driftkostnader och värms upp med fjärrvärme. Ni är del av en samfällighet som bland annat ombesörjer renhållning och TV/Internet genom fiber. Ni bor i ett trevligt område med mix av att bo nära naturen och daglig service. Här har ni nära till matbutiker, shopping, skola och förskola. Det finns bra buss- och tågkommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 500 000 kr
Rum 5
Boarea 117 Kvm
Tomtarea 182 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Välkommen

Huset ligger beläget i ett bilfritt område som omges av teglade hus och grönska. Ni har en kort promenad från huset till garaget med motordriven port. Ni kommer in på framsidan genom en trädörr och tomten skärmas av med plank och buskar mot grannarna. Här finns ett rymligt förråd där ni har gott om plats till trädgårdsredskap och vinterförvaring av utemöblerna. Intill huset har ni en stensatt uteplats som ligger nära till hands till köket. Här kan ni njuta av solen i sydostläge.

Alla bilder

Hall

När man kommer in i hallen blir det genomgående ljusinsläppet påtagligt. Bostaden upplevs som ljus och luftig och är välplanerad. Ni har utrymme att hänga av era ytterplagg på väggen och ställa undan skorna. På golvet ligger det praktiskt klinker och väggarna är tapetserade. Golvet övergår till laminat längre fram och ni har även en rymlig klädkammare med plats till extra förvaring.

Alla bilder

Kök

Till höger om hallen finns det renoverade köket från 2019. Inredningen kommer från Ikea och är modern och smakfullt. Luckorna är vita med minimalistiska handtag och skapar snygg kontrast tillsammans med mörkgrå bänkskiva av laminat och grå/svart mosaik på väggen. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och inbyggnadsmikro. Framför fönstret har ni matplats till 4–6 personer. Golvet är av parkett och väggarna är målade vita.

Ålder på vitvaror:

Ugn, fläkt, spis & mikro – 2019

Diskmaskin – 2012/2013

Kyl & frys – 2011

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum där ni får plats att möblera med soffgrupp och matmöblemang. Väggarna är målade vita och golvet är av parkett. Fönsterpartier ut mot trädgården släpper in fint ljusflöde som sprider sig vidare i bostaden. Härifrån har ni utgång till trädgården.

Alla bilder

Trädgård

Till baksidan av huset har ni lättskött utemiljö där ni kan koppla av. Trädgården är belägen i nordvästläge. Trädäcket finns placerat intill huset där utgången från vardagsrummet finns nära. Här har ni plats till utemöblemang och grill. Det finns en markis ni kan rulla ut under soliga dagar. Trädgården skärmas av med buskar mot grannarna. Här växter det bland annat syrén, rhododendron och murgröna.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Helkaklat badrum i kulörer av vitt och grått. Badrummet renoverades 2011 där kvalitetsdokument finns. Utrustningen består av dusch, handdukstork, WC, kommod och spegelskåp. Golvvärme finns.

Alla bilder

Tvättstuga

Ni kommer till tvättstugan via köket och renoverades 2013. Här har ni ett praktiskt utrymme till både tvätt och förvaring. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (2011), torktumlare (2016), tvättho, förvaringsskåp och fjärrvärmeanläggning. Fjärrvärmeväxlaren byttes ut 2012. Väggarna är vita och golvet är klätt med mörk klinker.

Alla bilder

Övre plan

Från hallen på entréplan kommer ni upp via trappan till övre plan. Ni kommer upp till en rymlig hall som knyter samman alla rum och finns även plats till viss möblering. Hallen har tapetserade väggar och golvet är av träplank. Här har ni fyra rymliga sovrum, ett helkaklat badrum och en klädkammare. I klädkammaren finns det lucka upp till vinden med möjlighet till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

Till vänster med placering ut mot trädgården finner ni två av sovrummen. Det första sovrummet har blå tapetserade väggar och trämönstrat laminatgolv. Här får ni plats med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Det andra sovrummet är större och har plats till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Här finns en garderob. Väggarna är tapetserade och golvet är av träplank.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet på övre plan är helkaklat i toner av vitt och blågrått. Här finns WC, kommod, spegelskåp, badkar och handdukstork.

Alla bilder

Sovrum 3

Rymligt sovrum med gott om yta till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Väggarna är tapetserade och golvet kläs med trämönstrad laminat. Härifrån har ni utsikt över trädgården på framsidan.

Alla bilder

Sovrum / kontor

Detta rum passar utmärkt att använda som sovrum eller kontor. Ni har plats till säng och förvaringsmöbel eller till skrivbord för den som önskar. Här är väggarna tapetserade och golvet har trämönstrad laminat.

Alla bilder

Samfällighet

Samfälligheten består av 63 fastigheter med gemensamhetsanläggningar avseende utebelysning, vatten, avlopp, renhållning, garage, parkering, lekplatser, grönområden, gångar, bredband och TV.

Utemiljön sköts gemensamt i skötselgrupper som ansvarar för olika delar av området. Gemensamma skötseldagar hålls ca tre gånger per år.

Samfälligheten har en styrelse som sköter den löpande förvaltningen. Styrelsen utses av medlemmarna på årsmötet i april. Samfällighetens kostnader fördelas mellan medlemmarna. Fördelningen baseras på fastställd budget som fastställs på årsmötet. Avgiften till samfälligheten betalas fyra gånger per år.

Samfällighetsavgiften för 2020 är 13952 kr som betalas kvartalsvis med 3488 kr. Avgiften till samfälligheten förväntas inte öka 2021.

Ni finner mer information på samfällighetens hemsida: https://arkeologen.weebly.com/

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under slutet av 70-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4 H lantgård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum. Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation

Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 500 000 kr
Adress Arkeologvägen 48
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 117 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 182 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1982
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk (2012)
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet TV & Internet via samfällighet - Ownit
Driftskostnad 37 452 kr/år varav:
Värme: 10 400 kr
El: 6 600 kr
Vatten/Avlopp: 6 500 kr
Samfällighet: 13 952 kr
Driftkostnaden är kostnad för fjärrvärme, el, vatten/avlopp och samfällighet. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Årsförbrukning el: 3500 kWh. Fastighetsskatt 2020: 8 349 kr/år. Försäkring är ej medräknat i driftkostnaderna. I samfällighetsavgiften ingår garage, snöröjning, TV, fiber 500/500 och sophantering.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 116 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 478 000 kr
Summa pantbrev 2 457 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND ARKEOLOGEN GA:1
Ledningsratt fjärrvärme

Boka en kostnadsfri värdering här!