Lund - Norra Fäladen

Parternas gränd 55

Visa på karta

Modernt boende- Öppen planlösning - Balkong

På andra våningen välkomnas vi in i en modern bostad med svårslagen, öppen planlösning som bidrar till ett underbart ljusinflöde och en härlig rymd. Vardagsrummet ligger i anslutning till matplats och kök som är smakfullt inrett med bra arbetsytor och utgång till härlig gavelbalkong i västerläge. Helkaklat och funktionellt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Praktisk hall med garderobsförvaring och fint sovrum bakom skjutdörr. Här bor man i populärt område med närhet till daglig service, grönområden, kommunikationsmöjligheter med cykelavstånd till centrum. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 603 kr
Rum 2
Boarea 47 Kvm
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Hall

Välkomnande hall med praktisk förvaring i garderober längs med vägg och bra med plats att hänga av ytterkläderna på. Fint grått klinkergolv som matchas av väggar målade i grått.

Alla bilder

Badrum

Mycket rymligt helkaklat badrum med generöst tilltagen dusch, WC, handdukstork, kommod med spegel ovanför, praktiskt väggfast skåp samt tvättmaskin och torktumlare. Smidigt att inte behöva passa tvättider!

Alla bilder

Kök

Stilrent kök med ljus köksinredning och fin stänkskiva i glas ovanför bänkskiva i laminat. Maskinparken består av diskmaskin, spis, fläkt samt kyl och frys. Här ges gott om utrymme för matplats där många goda middagar kan avnjutas i glada vänners sällskap! Från köket nås dessutom bostadens härliga balkong.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot matplats och kök som öppnar upp för trevliga umgängesytor. Vita väggar och ekparkett på golv. 

Alla bilder

Balkong

Rymlig gavelbalkong i västerläge som nås från bostadens köksdel.  Här kan man med fördel flytta ut matplatsen under sommarhalvåret och avnjuta sina måltider utomhus!

Alla bilder

Sovrum

Bra sovrum med praktisk förvaring i garderob och plats för dubbelsäng. Fint ljusinsläpp från fönster och rummet kan stängas till med den smarta inbyggda skjutdörren, vita väggar och ekparkett på golv.

Alla bilder

Övrigt

Förråd finns i separat byggnad på gården.

Hiss finns i trappan bredvid och kan utnyttjas för att ta sig upp till bostaden via loftgång. 

Finns lediga parkerings- och garageplatser att hyra (kontrollerat 2020-05-19).

Alla bilder

Föreningsinformation

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Käranden 47-57, som består av 66 lägenheter, bildades 2007. Föreningen äger marken. BoNea förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen som tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2018-09-01 då den höjdes med 6%. Ingen förändring av årsavgifterna har skett 2019, inga kända framtida avgiftsändringar. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning. En fast obligatorisk kostnad på 100 kr tillkommer till månadsavgiften och den faktiska förbrukningen debiteras på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Föreningen följer en underhållsplan.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utfördes 2014.

Påbörjat och planerat för 2020: OVK och rensning av ventilationskanalerna.

Renovering av fasaderna kommer att ske inom de närmsta åren (ca.2022) beroende på hur framtida undersökningar går.

 

TV & INTERNET:
Bredband finns via Sydantenn med en hastighet på 250 Mb. Kostnaden ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV finns via Sydantenn och ingår i månadsavgiften.

PARKERING:
Kostnaden för en parkeringsplats är 359 kr/månad. Garageplats 766 kr/månad. Platserna förvaltas av Procendia AB. För tillfället finns lediga parkeringsplatser och garageplatser att hyra (kontrollerat 2020-05-19).

GEMENSAMT:
Gemensam innergård med grill- och lekplats.

ÖVRIGT:
Till varje lägenhet tillhör ett förråd i separat byggnad på gården.

Alla bilder

Område

Norra Fäladen ligger i Lunds norra utkant med naturen tätt inpå knuten och har bekvämt cykelavstånd till centrum. Från Norra Fäladen finns det cykelvägar som tar dig till centrala Lund på ca 10–15 minuter. Det finns även cykelvägar mot Valkärra, Stångby och vidare mot Kävlinge. Till Norra Fäladen går det två busslinjer med täta avgångar. Här hittar buss nr 2 och 4.

Vid Fäladstorget har ni god dagligservice i form av matbutik, vårdcentral, apotek, pizzeria mm. I närområdet finns det flera dagis och skolor inom gång- och cykelavstånd. Ni har även nära till det populära promenadområdet S:t Hans backar och bygglek som är öppet för allmänheten där det bland annat finns kaniner, får och getter. Motionsmöjligheter finns vid Delphinens bad och gym och Victoriastadion.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 603 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Internet, Kabel-TV, samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen, obligatorisk kostnad för el tillkommer om 100kr/mån.
Adress Parternas gränd 55
Kommun Lund
Område Norra Fäladen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 47 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 2007
Förening Brf Käranden 47-57
Pantsatt Ja
Förråd I separat byggnad på gården.
Byggnadssätt
TV/Internet Sydantenn
Driftskostnad 4 382 kr/år varav:
El: 1 497 kr
Försäkring: 2 885 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 133 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!