Malmö - Nobeltorget

Lantmannagatan 6a

Visa på karta

Högst upp i huset med hiss - Renoverad - Genomgående

Välkommen till en genomgående funkispärla i en välskött förening från 1945. Lägenheten har många kvalitéer; Den ligger högst upp i huset, hiss finns (vilket är ovanligt för dessa hus), härlig utsikt över den lugna innergården, smakfullt renoverat kök (2015) med diskmaskin, renoverat badrum (2015) med helkaklade väggar och klinkers på golvet (kvalitetsdokument finns), ljust vardagsrum tack vare de stora fönsterpartierna, vackra parkettgolv, högt i tak, inbyggda garderober och fönsterbänkar av kolmårdsmarmor.

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 651 kr
Rum 2
Boarea 49 Kvm
Våning 4/4
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1945
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt tack vare dess väl tilltagna yta men också på grund av den generösa takhöjden. Man får enkelt plats med en större soffa och matsalsbord. Rummets fönster är bra på många sätt, dels är de stora och ger rummet rikligt med dagsljus, dels är de lågt placerade vilket gör att man har en trevlig utsikt även när man sitter i soffan eller vid matbordet. De massiva, gröna bänkskivorna från Kolmården fungerar som en arkitektonisk detalj. Originalparketten i ek finns bevarad.      

Alla bilder

Kök

Tidlöst och ljust kök som renoverades 2015. Från köket har man utsikt över den gröna innergården. Maskinparken i köket är både modern och lyxig. Här har man investerat bl.a. i induktionshäll, integrerad kaffemaskin, diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Naturligtvis finns ugn och kyl/frys. Köksinredningen är klassisk både i sin form och färg. Bänkskivor av oljat ädelträ ger köket värme. Det höga fönstret ger köket rikligt med dagsljus. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Likadant klinkergolv ligger i hallen vilket binder samman de båda rummen. 

Alla bilder

Badrum

Renoverat och helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och på golvet ligger gråa klinkers. Utrustat med WC, duschhörna, handfat, kommod, handdukstork samt spegelskåp med bra belysning. Badrummet är renoverat 2015 av fackmän och kvalitetsdokument finns. Eftersom badrummet är renoverat i en tidlös stil blir det inte omodernt, vilket är bra om man sedan i sin tur säljer lägenheten.

Alla bilder

Sovrum

Arkitekten har lagt mycket kraft på att lägenheten skall ha bra komfort, därför är det ingen slump att man placerat sovrummet mot den lugna innergården. Det höga fönstret ger rummet bra med dagsljus och den gröna, massiva bänkskivan i kolmårdsmarmor ger en känsla av lyx och att detaljer är viktigt. Rummet rymmer en dubbelsäng. 

Alla bilder

Hall

En välkomnande hall med två inbyggda garderober och en garderob med speglar. Dagsljuset når hallen från kök, sovrum och vardagsrum vilket gör hallen ljus. På golvet ligger praktiskt klinkergolv. Naturligtvis finns säkerhetsdörr som skyddar mot inbrott, eld, oljud och dofter.     

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för varje år som gått. Detta är de ungas och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Förutom den sköna stämningen finns det många anledningar till varför folk trivs här. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är ytterligare några anledningar till att området blivit så populärt.  

Alla bilder

Förening

HSB Brf Kastanjen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen. 

HSB Brf Kastanjen ligger i stadsdelen Annelund/Nobeltorget där gatorna Vitemöllegatan och Lantmannagatan möts. Husen byggdes 1944-1945 med adresserna Lantmannagatan 6 A-C och Vitemöllegatan 1 A-E. Föreningen registrerades 1948 och består idag av 71 bostadsrätter varav 70 st är bostäder och 1 affärslokal och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har köpt loss tomten och äger marken.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

De gemensamhetsutrymmen som finns är 1 st cykelrum, flera barnvagnsrum samt 1 st hobbyrum som finns att tillgå utan kostnad.

Föreningen har 3 tvättstugor (en i varje huskropp) som alla är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel. Tvättstugorna rengörs av den som bokat tvättid.

Föreningen har även anordnat en mycket trevlig liten gemensam odlingsplats på innergården.

Parkering/garage:

Brf Kastanjen har en egen parkering omfattande 30 platser som man kan ställa sig i kö för att hyra. Kostnad för en p-plats är 150 kr/månad.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Com Hem och deras basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband via Ownit. 109 kr/mån (100/100 Mbit/s) tillkommer på månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg. Önskas snabbare bredband finns också 500-1000 Mbit/s att välja för 199 kr/mån.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1988-1990
- Bytt ut samtliga fönster till tvåglas isoleringsfönster
- Installation av hiss i samtliga trapphus
- Byggt nya tvättstugor
- Bytt elstammar i hela fastigheten

1997
- Renoverat samtliga tak
- Renoverat balkonger

2009
- Byggt ett miljöhus på gården

2013
- Relining
- Fönsterventiler (som också kallas spaltventiler)

2014
- Total fasadrenovering

2015
- Gemensam el
- Ny miljövänlig trapphusbelysning och LED
- Relining av avloppsrör i bottenplattan.

2016
- Fasadarbete, plåtarbete, odlingar i pallkragar på tomten
- Relining av hela avloppssystemet
- Dränering av stuprör

2017
- Målning av entréerna

2018
- Målning av trappuppgångar
- Dränering av stuprör
- Installation av kemikaliefritt vattenbehandlingssystem

2019
- Källarfönsterna är ommålade.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att installera solpaneler.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 4 % januari 2020.

Inga andra ändringar planerade.

Övrigt:

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, vilket innebär att man betalar för den faktiska förbrukningen. Avläsning görs månadsvis.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 651 kr
Ingår i avgift Värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 109 kr för internetuppkoppling tillkommer.
Adress Lantmannagatan 6a
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 49 Kvm
Våning 4/4
Hiss Ja
Byggår 1945
Förening HSB:s Brf Kastanjen
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Ownit, Com-Hem
Energiprestanda 178 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.