Malmö - Vårsången

Folksångsgatan 111

Visa på karta

Barnvänligt på grönt område utan trafik - 2-plans radhus med hörntomt - Välplanerat & rymligt

Trivsamt, lättskött och funktionellt 2-plans radhus om hela 125 kvm med hörntomt och fri utsikt mot grönområde. Här bjuds på inte mindre än 4 bra sovrum, två helkaklade badrum, balkong i söderläge och rymligt kök. Läget är mycket bra på lugnt och barnvänligt område med grönskande omgivningar och bekväm närhet till service och kommunikationer. Isolerad förrådsbyggnad på framsidan och trädgård som omgärdas av vintergröna häckar. Detta är ett perfekt boende för barnfamiljen, varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 7 774 kr
Rum 5
Boarea 125 Kvm
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett familjevänligt radhus i område utan genomfartstrafik och med bilfria kvarter. Inflyttningsklart med egen trädgård i härligt sydvästläge där även studsmattan ryms. Här finns många barnfamiljer och barnen kan springa fritt med kompisarna mellan lekplatser och grönytor. Närhet till skolor, förskolor, goda kommunikationer och all vardaglig service.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck och nyinstallerad fondbelysning med infällda spotlights längs taket. Här finns rum för både soffgrupp och matsalsmöblemang men möjlighet kan även finnas för den som önskar ännu större yta. Innanför vardagsrummet ligger det första sovrummet - exempel finns i föreningen på att man öppnat upp mellan dessa två rum och istället fått ett riktigt stort vardagsrum och fantastiska sociala ytor. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här radhuset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Rymligt kök med egen utgång till uteplatsen på framsidan - perfekt för alla måltider som äts utomhus under de varma årstiderna. Inredning i ek med gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor. Bänkskiva i laminat och matchande ljusgrått kakel ovanför som stänkskydd. Kyl och frys från Siemens (nya sedan ca. 6 månader), inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd och rostfritt utförande, diskmaskin samt induktionshäll med spisfläkt ovanför. Stor matplats vid köksfönstret som enkelt rymmer ett bord för 6-8 personer. Laminatgolv i klinkerdesign och ljusa väggar. Härifrån nås även tvättstugan.

Alla bilder

Tvättstuga

Innanför köket ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare - drygt 1 år gamla. Rostfri vask med underskåp och öppna hyllplan på väggen mitt emot som ger praktisk förvaringsyta. Våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger på bottenvåningen och är i bra storlek med fönster mot trädgården. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum från 2014 med väggar i ljusa toner och klinkergolv i sobert mörkgrått. Duschplats i hörnan omgärdas av vikbara duschväggar i glas som fälls undan när duschen inte används vilket ger mer golvyta. Wc, handdukstork och handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel och infälld belysning.

Alla bilder

Hall

Luftig entréhall välkomnar in, ytterdörr med sidoljus släpper in dagsljuset. Här finns gott om plats för ytterkläderna, snyggt golv i klinkerdesign, spotlights i taket och ljusa väggar. Trappan leder härifrån upp till ovanvåningen och under trappan finns ytterligare ett utrymme som erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Ovanför trappan finns hall med utgång till balkongen och till sovrummen. Här finns utrymme som kan används för ytterligare garderober men som även kan passa bra för skrivbord och hemarbetsplats. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Balkong

På andra våningen finns en stor balkong i soligt söderläge med fri utsikt över gröningen och området. Ett tak över skyddar mot väder och vind. Här sitter man gärna!

Alla bilder

Sovrum 2

Ett generöst tilltaget sovrum på andra våningen med parkettgolv och ljusa väggar samt en tapetserad fondvägg som kontrasterar snyggt. Ingång härifrån till en rymlig klädkammare som även skulle kunna bli en riktigt lyxig walk in closet. Gott om plats för dubbelsängen men även plats för ytterligare möblering som skrivbord och hemarbetsplats alternativt byråer och fler garderober.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum med fönster mot husets framsida - barnrum i bra storlek med plats för både säng och skrivbord.
(Bild saknas i dagsläget).

Alla bilder

Sovrum 4

Vårt sista sovrum har även det parkettgolv och ljusa väggar samt fönster mot husets framsida.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum, nytt från ca. 2013 i samma färgskala som bottenvåningens badrum. Lyxbetonat stora vita kakelplattor på väggarna och mörkgrått klinkergolv. Här finns ett fristående badkar, wc, vask med stor kommod i vitt och badrumsspegel med belysning samt tillhörande sidoskåp.

Alla bilder

Trädgård

Trädgård i sydvästläge där solen skiner hela dagen och ända långt in på kvällen, belägen på en hörna med utsikt mot gröning och grannhusen. Välplanerad yta som kan ge utrymme både för barnlek och utemöblemang så att alla generationer kan njuta av trädgården - här kan man spendera många grillkvällar med familj och vänner. Trädgården omgärdas av insynsskyddande och vintergrön häck. Ett stort, isolerat förråd finns på husets framsida och rymmer allt som behövs för huslivet!

Alla bilder

Framsida

Stenlagd framsida, privat belägen med staket och förrådsdel som avskärmar mot grannar och förbipasserande. En trevlig plats för utemöblemanget och direktaccess in till köket.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Spelmannen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Spelmannen är en HSB-förening byggd 1982-84. Föreningen består av sammanlagt 171 bostadsrätter fördelade på 36 lägenheter i 2 st loftgångshus med mark- och etagelägenheter på 2 -4 rum samt 135 lägenheter i radhus med 3 – 5 rum, förråd och 1 eller 2 uteplatser. Marken är upplåten med tomträtt vilken omförhandlades 2022-01-01 och nu varar oförändrad t.o.m. 2031-12-31.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1433:- kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person.

EKONOMI
Avgiften höjdes till 1/4 2024 med 4%. Senast avgiften justerades innan dess var 2023-04-01 då den höjdes med 8%. Normalt sett har månadsavgiften tidigare höjts med ca 2% i april varje år, men på grund av det ökade kostnadsläget har man under senare år fått göra något större höjningar. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägget till din hemförsäkringen, Tele2s kabel-TVs grundutbud och fiber via Bahnhof 1000/1000.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man har inga större planerade renoveringar inom de närmsta åren. Föreningen har tidigare uppgett att enligt underhållsplanen planeras ca 2026 byte av tak, hängrännor och stuprör. Taken har dock besiktigats och man har nu planerat ännu en besiktning under 2026 - befinns skicket vara gott kommer bytet eventuellt att skjutas längre fram.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare är bland annat nya tak -01 på grund av konstruktionsfel, omläggning plattor och rabatt framför loftsgångshusen samt andra arbeten i utemiljön. 2016 renoverades garagetaken. 2019 byggdes grindar vid båda parkeringsplatserna samt byte av låssystemet. 2021 byttes ventilationen i loftgångshusen ut.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Tele2, tidigare ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Fiber 1000/1000 Mbits/s trafikeras av Bahnhof och ingår obligatoriskt i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 135 st garageplatser och 70 parkeringsplatser i föreningen. En parkeringsplats kostar i dagsläget ca. 225 kr/mån och garageplatserna kostar antingen ca. 400 kr/mån (för en plåtad, täckt bur), ca. 325 kr/mån (för en plåtad öppen bur) och ca. 250 kr/månad för en öppen plats. Man kan även hyra en carport för 300 kr/månad men lång kö till dessa. Varje bostad tilldelas en plats utifrån tillgänglighet - i övrigt råder kösystem. I dagsläget finns inga planer på att installera laddning för elbilar då nuvarande elinstallationer inte räcker till.

GEMENSAMT
I föreningen finns en föreningsgård (Folksångsgatan 177) med tillgång till mangel och samlingslokal samt föreningens kontor. Samlingslokalen kan hyras för 2 000:- samt depositionsavgift på 1000:- som återbetalas efter besiktning. Bastu finns men är för närvarande stängd.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.spelmannen.com

Alla bilder

Område

Vårsången är ett bostadsområde som karaktäriseras av stora generösa grönytor. De japanska körsbärsträden sprider sin rosa glans över området under försommarens blomningsperiod och lekplatser för barnen finns spridda över området. Smala gångvägar förbinder de olika huskropparna och området har en hög grad av tillgänglighet för såväl unga som gamla. Man har nära till fotbollsplaner, tennisbanor, motionsslinga och här finns en fritidsgård. Vill man ta sig in till Malmö centrum går stadsbussarna, (Linje 2 och linje 8 tar ca 20 min till centrala Malmö), regelbundet från hållplatser i anslutning till området. I direkt närhet finns också expansiva Hyllie med tågstation, arena och köpcenter. Gångavstånd till Lindängens centrum för daglighandel.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 7 774 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-Tv och internet
Adress Folksångsgatan 111
Kommun Malmö
Område Vårsången
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 125 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1983
Förening HSB:s Brf Spelmannen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 370 509 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.642
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 14 600 kr/år varav:
El: 9 600 kr
Försäkring: 5 000 kr
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.