Lund - Östra Torn

Stralsundsvägen 6

Visa på karta

Familjevänligt område - Uteplats i väster - Två badrum

På populära Stralsundsvägen finner ni detta trevliga radhus fördelat på två plan. Området är bilfritt och omges av mycket grönska under sommarhalvåret. Radhuset har vacker tegelfasad och inbjudande entré med uteplats där morgonsolen tittar fram. På baksidan finner ni uteplats med både trädäck och gräsyta till den trädgårdsintresserade. Här kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssol i härligt västerläge. På entréplan finner ni kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till umgänge. Det finns ett rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. På övre plan har ni två sovrum, varav ett med egen klädkammare, samt badrum. Det finns möjlighet att hyra övernattningsrum och lokal av föreningen. I området finns det både förskolor och skolor. Ni har promenadavstånd till matbutik och det går både stads- och regionbuss från området med täta avgångar. På Östra Torn bor ni i ett expansivt område med närhet till flera internationella arbetsplatser. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 4 827 kr
Rum 3
Boarea 73 Kvm
Våning 2-plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser (öster & väster)
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På Stralsundsvägen 6 finner ni detta välplanerade radhus fördelat på två plan och 73 kvm. Radhuset har fasad av vackert tegel och grå träpanel. Till entrén har ni en stenlagd uteplats med gott om yta till caféset där ni kan njuta av morgonsolen. I anslutning till entrén finns det även ett förråd.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in i hallen lägger man märke till ljusflödet som strömmar in genom fönsterpartiet i vardagsrummet. Ni kan hänga av ytterplaggen på väggarna och det finns bra utrymme till skoförvaring till vänster i hallen. Praktiskt under trappan har ni extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljusa och på golvet ligger det vacker parkett som är genomgående i hela radhuset. Från hallen leds ni vidare till badrum, kök och trappa upp till övre plan.

Alla bilder

Badrum

Till höger i hallen når ni badrummet. Det är helkaklat med mörkgrå klinker på golvet, vitt kakel på väggarna och en mörkgrå bård. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, WC och badkar. Det finns utrymme till förvaringsskåp. Här har ni bekvämligheten av egen tvättmaskin och torktumlare (2015). Det finns även bra golvyta till att ställa fram torkställning. Ett högsmalt, frostat fönster släpper in naturligt ljus till rummet. Badrummet har golvvärme.

Alla bilder

Kök

I öppen planlösning mot matplats och vardagsrum har ni köket. Detta gör våningsplanet ljust, luftigt och bjuder även in till sällskap. Köksinredningen kommer från Myresjökök och har luckor och lådfronter av ek, mörkgrå laminatbänkskiva och ljusgrå kakel på väggarna ovanför arbetsbänkarna. Det finns gott om både arbetsytor och skåpsförvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, fläkt, spishäll (2017), inbyggnadsmikro (2018), inbyggnadsugn samt kyl/frys. I anslutning till köket har ni bra utrymme till matplats för 4-6 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har gott om plats att inreda med soffa och TV-möbel. Väggarna är ljusa och en vägg är tapetserad i mörkgrå kulör samt på golvet ligger det parkett. Härifrån har ni utgång till uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats

I underbart västerläge finner ni uteplats med trädäck (från 2016) och mindre grästäppa. Ni har bra utrymme till utemöblemang och blomsterkrukor på trädäcket. Gräsytan är perfekt till den som vill odla, skapa blomsterrabatter eller njuta av en grönskande omgivning. Det finns helautomatiska (sol-/vindstyrda) markiser att rulla ut under soliga dagar och även vattenutkastare för smidig bevattning. Uteplatsen skärmas av med träplank och lagerhägg som är grön året runt.

Alla bilder

Övre plan

Via hallen tar ni trappan upp till övre plan. I trappgången är det högt i tak som i kombination med naturligt ljus bidrar till härlig rymd. Ni kommer upp till en hall med generös yta som leder er vidare till ett badrum samt till två sovrum varav ett har klädkammare. Här är väggarna tapetserade ljusa och på golvet ligger det vacker parkett som är genomgående även för detta våningsplan.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni det största sovrummet som passar perfekt till master bedroom. Det finns gott om yta till större säng och förvaringsmöbel eller skrivbord. Intill rummet har ni en rymlig klädkammare. En mönstrad fondtapet fyller en vägg medan övriga väggar är vitmålade. Golvet är av vacker parkett.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Även på övre plan har ni ett helkaklat badrum. Väggarna är kaklade vita och golvet har grå klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp och dusch. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har vita väggar och parkett på golvet. Ni kan möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Härifrån har ni utsikt över föreningens gemensamma gårdsområde.

Alla bilder

Övrigt

Radhuset är utrustat med ett larmsystem som även är sammankopplat med brandvarnarna. Larmsystemet är kopplat till en larmcentral och kostar i dagsläget ca 2000kr/år.

Alla bilder

Förening

Brf Backsvalan består av 7 radhus i rött tegel med 40 lägenheter. Radhusen har 3 rok eller 4 rok och byggdes 2006.

Brf Backsvalan utgör tillsammans med Brf Lärkan och Brf Hussvalan en samfällighet som gemensamt ansvarar för gemensamma områden, utrymmen och tjänster. Det är även samfälligheten som hanterar avtal om värme, vatten, avlopp, sophämtning och fastighetsskötsel.

Som medlem kan du hyra gemensamhetslokalen i området. Där finns bord, stolar och servis för ett trettiotal personer. I lokalen finns det även fyra bäddar för övernattning samt toalett och dusch. Hyran ligger på 350 kr/dygn.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Parkering, carport och garage kan hyras av föreningen.
Parkeringsplats - 200kr/månad
Carportplats - 350kr/månad
Garageplats - 400kr/månad

Varje hushåll har rätt att hyra 1st parkeringsplats, kösystem tillämpas för de olika parkeringsformerna. I mån av plats kan ytterligare parkeringsplats hyras.

Föreningen har bredband 250 och TV Lagom från Telia.

Styrelsen har beslutat att bryta ut kabel-TV och bredbandsavgifterna från årsavgiften och finns istället med på avierna som ett obligatoriskt tillägg. Den senaste höjningen av årsavgiften skedde i januari 2020 och den höjdes då med 2%.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kollektivt. Den enskilde boende behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Läs gärna mer om föreningen i årsredovisningen eller på deras hemsida: www.brfbacksvalan.se

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 4 827 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Stralsundsvägen 6
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 73 Kvm (Föreningens information)
Våning 2-plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser (öster & väster)
Byggår 2008
Förening BRF Backsvalan
Pantsatt Ja
Förråd Förråd vid entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV Lagom & Bredband 250 från Telia
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Driftkostnad är för el. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 131 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.