Malmö - Strandhem - Bunkeflostrand

Forsythiavägen 3

Visa på karta

Nybyggt stenhus från 2020 - Idylliskt läge nära havet - Spabad

Nybyggt och mycket fint stenhus med fasad i ceder. Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier och takhöjd med utgång till trädgård, snyggt och stilrent kök, lyxigt badrum, 2 sovrum samt vind med fina utrymmen och möjligheter. Friköpt och fin trädgård med insynsskyddad baksida med spabad och trädäck samt framsida med praktisk uppfart och lekytor för barnen. Här bor man i idyllisk miljö med kort avstånd till badbryggan och havet. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 5 495 000 kr
Rum 3
Boarea 110 Kvm
Tomtarea 517 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Love Fält
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 395 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Forsythiavägen 3, här bor man i idylliskt område på lugn gata med havet på promenadavstånd. Nytt gediget stenhus med fantastiskt ljusinsläpp, öppen planlösning, ordentlig takhöjd och genomgående fina materialval. Utemiljön bjuder på härlig trädgård med spabad och trädäck på baksidan av huset, grön och lättskött miljö på framsida och möjlighet till parkering av upp till tre bilar på den stenlagda uppfarten

Alla bilder

Trädgård

Nyanlagd och välplanerad trädgård med en privat och insynsskyddad del bakom huset med spabad och trädäck. Här kan många sommardagar spenderas i en solstol eller lediga kvällar i spabadet med något gott i glaset, eller varför inte skapa en matplats på trädäcket och avnjuta grillmiddagen utomhus! Möjlighet finns till plantering i form av tre inbyggda rabatter i trädäcket, ett bra sätt att införliva än mer grönska.

På framsidan av huset finns två välskötta gräsmattor som gjorda för lek och spel, stenlagd gång till ytterdörr och stenlagd praktisk uppfart med plats för upp till tre bilar. Utanför de skjutbara glaspartierna i vardagsrummet ligger trädäck och trädgården ramas in av staket på båda sidor om huset samt nyplanterad häck på framsidan. 

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med skön rymd och atmosfär. I ena delen har man fantastisk takhöjd som sträcker sig ändå upp till nock och i kombination med stora fönsterpartier och luftigheten mot köket så blir detta ett riktigt trivsamt rum. Från vardagsrummet finns det två utgångar mot framsidan från både stort skjutbart fönsterparti samt glasdörr. Vardagsrummet har spotlights i taket som ger behagligt ljus, enhetligt vitbetsat parkettgolv och väggar i vitt.

Alla bilder

Kök

Mycket snyggt och stilrent kök med inredning i klassiskt vitt. Köket är väldisponerat och bjuder på bra förvaring och väldigt fina arbetsytor samt en köksö som ger extra avlastningsyta och som dessutom är perfekt att duka upp fördrinken på när man får trevligt besök. Utrustat med Induktionshäll (Siemens), ugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), fläkt (Franke), integrerad diskmaskin (Siemens), kyl i fullhöjd (Siemens) och frys i fullhöjd (Siemens). Enhetligt parkettgolv, väggar i vitt och spotlights i taket. Från köket har man direkt access till uteplatsen på baksidan där spabadet väntar.

Alla bilder

Sovrum 1

Trevligt sovrum med fönster mot två väderstreck. Enhetligt parkettgolv även här och väggar i vitt.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt och trevligt sovrum med enhetligt parkettgolv, väggar i vitt och utgång mot baksidan. Plats finns för möblering med dubbelsäng samt utrymme för att sätta in garderober. 

Alla bilder

Badrum

Lyxigt och rymligt badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Rymlig dusch med tillhörande takdusch och blandare från Grohe samt praktisk nisch för duschtillbehör, handfat med kommod, spegel med infälld belysning och en påkostad och automatiserad vägghängd toalett från Grohe som bland annat spolar och fäller upp locket automatiskt. Vidare får man trevligt ljus från både spotlights i taket och frostat fönster. I ena delen finns husets tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare i bra arbetshöjd och intill finns praktisk arbetsbänk med förvaringsskåp under. 

Alla bilder

Entré

Luftig och välkomnande hall där man välkomnas av den sköna känslan av att allt är nytt och fräscht - ungefär som doften när man kliver in i en ny bil. På golvet finns stora 60 x 60 plattor i harmoniskt ljusgrått och väggarna är vita. I taket finns stora spotlights som lyser upp bra och en vacker designad trappa leder oss upp till den användbara vinden.

Alla bilder

Vind

Vinden erbjuder väldigt fina möjligheter. Här finns två rum. Det ena är ett mycket trivsamt rum med stora och fräcka fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp, spotlights i taket, enhetlig ekparkett och väggar i vitt.

Det andra rummet lämpar sig antingen som ett avskilt kontor eller varför inte som en walk-in closet. Även här finns det spotlights i taket, enhetlig ekparkett och väggar i vitt men inget fönster.

Alla bilder

Övrigt

Fastigheten är ännu ej omtaxerad efter rivning av det gamla huset och byggnation av det nya.

Fiber finns i gatan.

Slutbevis finns och slutbesiktning görs inom de närmsta dagarna. Så nytt är det...

Alla bilder

Samfällighet

Strandhems Samfällighetsföreining. Gemensamhetsanläggning Malmö Bunkeflostrand GA:11

Samfälligheten kostar 10 000kr om året, betalas med 2 500kr per kvartal. Det som ingår är vatten och avloppsanläggning, vägar, grönområden, belysning i området, besöksparkeringar samt badbrygga.

Medlemmarna disponerar även faciliteter såsom lekplats, fotbollsplan, tennisplan, basketplan, boulebana och grillplats och som sagt den trevliga badbryggan.

Finns möjlighet att dra in fiber som tillhandahålls via Malmöstad, leverantör Ownit, ägaren står för detta själv.

Föreningen har en informativ hemsida som är strandhem.se

 

Alla bilder

Område

Här bor man nära havet och med bra kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. Grundskolorna i området är Ängslättskolan F-5, Sundsbroskolan F-5 och Gottorpskolan 6-9. Det finns även en friskola vid namn Ängsdals skola som ligger i närheten av Brovallen, med tillhörande högstadium ovanpå Wilborgs arena. Dessutom finns Ängdalens, Bikupans, Floda, Gottorps, Ängens, Ängslätts och Ängslätts gårds förskolor i området. Gångavstånd till flera roliga lekplatser i närområdet bland annat djuren i Afrikaparken, där barnen erbjuds spännande utmaningar i form av kojor, backar, klätternät och härlig skog. Ett stenkast bort har vi också strandängarna, där får och kor betar under sommarmånaderna. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom. Bunkeflo strandängar är Malmös första naturreservat. I Bunkeflostrand centrum hittar vi både en Ica-butik och restaurang.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Vind

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 495 000 kr
Adress Forsythiavägen 3
Kommun Malmö
Område Strandhem - Bunkeflostrand
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 110 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 517 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2020
Grundläggning Betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Cederträ
Tak Glaserade tegelpannor
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Frånluftsvärmepump (Nibe 750)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från Velfac. Aluminiumklädda.
TV/Internet Fiber finns i gatan men är inte anslutet till fastigheten
Driftskostnad 31 990 kr/år varav:
El: 20 000 kr
Samfällighet: 10 000 kr
Renhållning: 1 990 kr
Befriad från fastighetsavgiften på 8349:- i 15 år eftersom det är nybyggt. Försäkring tillkommer. Driftskostnaden för elen är uppskattad eftersom ingen har bott i fastigheten. i samfällighetsavgiften ingår vatten.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 291 000 kr
Summa pantbrev 2 500 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ BUNKEFLOSTRAND GA:11

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 395 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 395 000 kr Budgivare 3 2020-05-26 19:23
5 295 000 kr Budgivare 2 2020-05-25 17:14