Malmö - Lorensborg

Stadiongatan 53A

Visa på karta

Stor balkong - Fri utsikt - Låg avgift

Varmt välkomna till lugna, lummiga Lorensborg och denna trevliga 3:a om 76 m² plus stor balkong, som ger en härlig blandning mellan ute och inne. Från 6:e våningens fria läge bjuds fin utsikt över närområdet med grönskan som det naturliga blickfånget. Bostaden genomsyras av generösa rum, vackert ljus och en härlig känsla av rymd. Hiss från markplan är extra skönt när kassarna är tunga. Brf Stenmården är en mycket välskött förening med god ekonomi. Närhet till parker, stad, service och kommunikationer gör läget optimalt för såväl yngre som äldre.

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 313 kr
Rum 3
Boarea 75.5 Kvm
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Stor balkong med utsikt över gröna närområdet
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958/59
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Nu presenteras detta trevliga hem som ligger högt upp i huset på våning 6, och nås med hiss från markplan. Härlig utsikt och fint ljusinsläpp i en populär och välskött förening på lugn gata. Bostaden erbjuder välplanerade ytor, kök med utrymme till matplats, två rymliga sovrum och helkaklat badrum samt goda förvaringsmöjligheter i form av stor klädkammare och garderob i entréhallen. Vardagsrummet rymmer såväl soffgrupp som matsalsmöblemang och blir hemmets naturliga samlingspunkt. Från vardagsrummet nås dessutom den rejält stora balkongen med härlig utsikt över de gröna innergårdarna och innerstaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet är lägenhetens naturliga samlingspunkt och erbjuder bland annat ljuvligt ljusinsläpp från stort fönsterparti med grönområde i bakgrunden, access till balkongen samt vitmålade väggar och fin parkett i originalutförande. Vardagsrummet har en optimal planering med plats för både stor soffgrupp, bokhyllor samt matsalsbord om så önskas. Rummet bjuder in till sociala stunder med nära och kära eller tid för avkoppling i soffan efter en lång arbetsdag. Härifrån nås också den stora balkongen i öster.

Alla bilder

Balkong

Den stora balkongen är något av bostadens förlängda arm. Här erbjuds ett härligt extrarum med stor yta. Redan under vårkanten när solen kommer fram börjar säsongen. Det östvända läget med förmiddagssol gör att här blir det aldrig för varmt utan alltid en behaglig känsla som gör att man gärna sitter här och svalkar sig under heta sommarkvällar. 

Alla bilder

Kök

Den mycket hemtrevliga och fina köksdelen med matplats har ett generöst fönsterparti som bjuder på vy över föreningens välskötta innergårdar och grönområdet mellan fastigheterna. Köket går i vita toner som matchar det ljusa golvet. Köket är utrustat med spis med glaskeramikhäll, spisfläkt, samt kylskåp och frys i fullstorlek.

Alla bilder

Sovrum 1

Lägenhetens första sovrum har gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord, eller fristående garderober om så önskas. Härliga attribut såsom fin stavparkett i original och vitmålade väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Ypperligt sovrum med fönster mot föreningen lugna innergård i öster. Generöst tilltagen till ytan och rymmer således enkelt både dubbelsäng och arbetsplats eller fristående garderober, eller varför inte en skön fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags? Även här ligger stavparkett i originalutförande och väggarna är ljusa. I detta sovrum finns dessutom inbyggd förvaring i form av en garderob.

Alla bilder

Entréhall

Hallen välkomnar med en generös yta så här kan man ta emot många gäster på samma gång, här finns även fina förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare klädkammare plus en garderob och besökande hänger lätt sina ytterplagg på väggpartiet direkt innanför dörren. Rakt fram från entrén ligger de två sovrummen vilket ger en fri siktlinje och härligt ljus. I entréhallen är också det helkaklade badrummet beläget.

Alla bilder

Badrum

I direkt anslutningen till de båda sovrummen och entréhallen ligger badrummet praktiskt placerat. Helkaklat och fräscht badrum, som renoverades av bostadsrättsföreningen i samband med stambytet, med stor yta för familjen. Terrakottafärgad klinker på golvet och väggar med vitt kakel som med golvets jordkulörer skapar en stilren och snygg kontrast! Duschvägg i frostat glas, vask med spegelskåp ovan, wc samt handdukstork.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att medlemmen månadsvis debiteras faktisk förbrukning med ett kvartals eftersläpning. Detta gör att man som boende i stort sett helt slipper den fasta kostnaden och endast betalar för aktuell förbrukning.

Källarförråd och matkällare tillhör lägenheten.

Internet är inräknat i månadsavgiften.

I källaren finns två nyrenoverade tvättstugor med bra utrustning samt två torkrum. I källaren finns även cykelförråd.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Stenmården har lämnat följande uppgifter om föreningen och dess byggnader. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningens hus byggdes åren 1958-1959 och består av 235 lägenheter och underjordsgarage. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper till 2030-01- 01. Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägg så detta behöver den enskilde medlemmen inte teckna. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp (1313 kr år 2023), köparen betalar. Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp (525 kr år 2023) per pant betalas av pantsättaren.
Som boende i en HSB-förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB. Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud), bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el där den enskilde innehavarens aktuella förbrukning debiteras via avin månadsvis. Avgiften höjdes senast 2023-01-01, då med 7 %. Styrelsen avser att höja avgifterna årligen för att undvika stora förändringar enskilda år men i dagsläget finns ingen planerad höjning (231101).

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande och som fastställs årligen av styrelsen.

Ca 1985 byggdes nya balkonger till höghusen och fönster byttes.
1995 byttes taket på höghusen.
2003-2004 totalrenoverades tvättstugorna och det installerades nya tvättmaskiner.
2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum, dessutom totalrenoverades alla badrum. Samma år byttes proppskåp och jordfelsbrytare i lägenheterna och balkongerna på låghusen renoverades.
2009 byttes taket på låghusen och nya stengångar gjordes på gården.
2011 renoverades taket på underjordsgaraget.
2012 renoverades underjordsgaraget.
2015 fogade föreningen om fasaderna.
2017 installerades gemensam el och utemiljöerna började ses över. Samma år byttes värmecentralen på Stadiongatan 49.
2018 byttes värmecentralen på Stadiongatan 53.
2019 upprustning av tvättstugorna/torkrummen med nya maskiner. Omfogning av fasaderna på låghusen och resterande delar på höghusen.
2021-2022 gjordes nya planteringar vid Vendelsfridsgatan 2-4.
2022 uppdaterades passersystemet.
2022-2023 byggdes 5 miljöhus.

I dagsläget pågår ett hissbyte, vilket beräknas vara klart senast 2023-12-18.

Planerat underhåll: Föreningen planerar att byta ut värmecentralerna på resterande hus under 2023-2024. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

TV & INTERNET
Bredband via fiber från Ownit ( upp till 1000 Mbit/s) ingår i månadsavgiften. Ny ägare kontaktar Ownit för att aktivera kontot. Kabel-tv levereras från Comhem/Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGOR
Föreningen har två tvättstugor på entréplan i höghusen och tre i låghuset. Dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum/torkskåp. Tvättid kan bokas på de digitala bokningstavlorna med låsbricka, via föreningens hemsida samt via app i telefonen.

PARKERING
I föreningen finns 218 parkeringsplatser / garageplatser för uthyrning fördelat enligt följande:
Innanför grindarna på innergården finns 61 p-platser (150 Kr/mån). På Vendelfridsgatan och Stadiongatan finns 48 p-platser (100 Kr/mån). Det finns också 45 garageplatser i markplan (375 Kr/mån) och 62 platser i underjordsgarage, varav 4 är laddplatser (300 Kr/mån). I underjordsgaraget finns också möjlighet att hyra mopedplats (50 kr/mån), MC-plats (125 kr/mån) samt cykelplats (20 kr/mån). Kösystem tillämpas för samtliga platser.

ÖVRIGT
Föreningen anordnar en gemensam gårdsfest varje år. Föreningen har en underbar innergård med gott om grönområden, grillplatser och lekplatser. Idag har föreningen åtta lekplatser fördelade över hela innergården. Här finns allt från enkla sandlådor till lite mer avancerade klätterställningar. Även en landhockey plan med basketkorgar finns att tillgå. Föreningen tillhandahåller kostnadsfritt lokal för aktiviteter anordnade för föreningens medlemmar.

De boende i höghusen tillhandahålls ett matförråd/lägenhet som är placerat i markplan. I låghusen tillhandahålls de boende ett lägenhetsförråd samt ett matförråd/lägenhet, även dessa placerade i markplan.

Mer information hittar ni på föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/stenmarden/

Alla bilder

Område

Lorensborg är beläget i västra Malmö och är ett mycket omtyckt område bland såväl unga som gamla. Ett härligt lugnt område med närhet till uppskattade Pildammsparken med sina promenad- och joggingstråk, öppna ytor för sol och lek samt utomhusgym. För att komma in till stadens puls promenerar man i knappt 20 minuter. Åt andra hållet når man Ribersborgsstranden. I närheten ligger även Södervärn och Triangeln samt fotbollsstadion är bara ett stenkast bort. Här råder goda kommunikationsmöjligheter, både för den som cyklar och för den som åker buss! Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Med stadsbuss 8 tar man sig till Malmö C på endast 14 minuter och till Hyllie på 11 minuter. För den som pendlar med bil så tar man sig enkelt ut på yttre- och inre ringvägen samt Öresundsbron. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar. I området finner du det mesta i form av närservice. Här finns matbutiker, caféer, gym och restauranger nära till hands.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Stadiongatan 53A

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 313 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
Adress Stadiongatan 53A
Kommun Malmö
Område Lorensborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 75.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Stor balkong med utsikt över gröna närområdet
Byggår 1958/59
Förening HSB:s Brf Stenmården
Bostadsrättens nettoskuldsättning 2 547 kr
Kommentar nettoskuldsättning 34 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.4277
Pantsatt Nej
Förråd Förråd tillhör lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Comhems analoga grundutbud samt bredband via Ownit ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 6 000 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 123 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.