Lund - Ladugårdsmarken

Jordabalksvägen 34

Visa på karta

Två plan - 4 sovrum - Uteplats med trädäck

Trevligt bostadsrättsradhus om 110.5 kvm som är fördelat på två plan. Bostaden är belägen på gaveln och får in trevligt ljusflöde. Ni bor i ett bilfritt område med mycket grönska och har nära till naturen och St. Hans backar. Till radhuset har ni stenlagd entré med sol på eftermiddag och kväll. På baksidan finns det härligt trädäck som omges av grönska och har förmiddagssol. På entréplan finner ni hall, ljust kök, tvättstuga, kaklat badrum, vardagsrum samt arbetsrum/sovrum. På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall och leds sedan vidare till tre sovrum, klädkammare och badrum. I närområdet finns det bra utbud av matbutik, restauranger, vårdcentral och apotek. Ni har nära till både skola och förskola. Kollektivtrafiken går med täta avgångar och ni har cykelavstånd till LTH och Universitetssjukhuset. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 500 000 kr
Månadsavg. 8 375 kr
Rum 5
Boarea 110.5 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser (öster på baksidan & väster på framsidan)
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1991
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Radhuset är beläget i en lugn, bilfri förening och är samtidigt nära till både garage och parkering. Bostaden har trevligt gavelläge med ett låst cykelförråd runt hörnet. Entrén är stenlagd och solen tittar fram här under eftermiddagen och kvällen. Mittemot radhuset har ni föreningens gemensamma lekplats, perfekt till barnfamiljen.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall med praktisk klinker på golvet och ljusa väggar. Ni kan hänga av ytterplagg på väggen och har gott om plats att ställa undan skorna. Hallen fortsätter längre fram och knyter samman vardagsrum, badrum, kök och trappan upp till övre plan. I denna del är golvet av parkett och det finns utrymme till möbler under trappan.

Alla bilder

Kök

Till höger om hallen kommer ni till köket. Luckor och lådfronter är vita spegelluckor, bänkskivan är av laminat och rostfritt stål och vitt kakel på väggen ovanför bänken. Det finns gott om förvaringsutrymme samt en matplats intill fönstret. Köket är utrustat med kyl, frys, spis med ung, fläkt samt diskmaskin. Från fönstret har ni utsikt över föreningens område. Väggarna är ljusa och golvet är av klinker. I anslutning till köket finns det en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Helkaklat badrum med ljusa kulörer på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod och spegel.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som har utrymme till soffgrupp och TV-möbel. Ni får in fint ljusinsläpp genom fönsterpartierna ut mot trädgården. Här är väggarna tapetserade ljusa och golvet är av parkett.

Alla bilder

Arbetsrum

Här har man satt upp en vägg mellan vardagsrum och arbetsrum som går att plocka ner om man hellre vill ha större öppen yta. Härifrån har ni utsikt över uteplatsen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Uteplats

Till radhuset har ni en härlig utemiljö att njuta av. Det finns trädäck med gott om plats till utemöblemang och blomsterkrukor. Här finns även gräsyta, grön häck och syrén som skärmar av. Trädgårdsredskapen kan ni förvara i förrådet. Uteplatsen är belägen i öster och solen tittar fram här under morgonen och förmiddagen.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en ljus och luftig hall. Här finns ett fönster på gaveln som släpper in fint, naturligt ljus. På detta våningsplan finner ni tre sovrum, klädkammare och ett badrum. Hallen har ljusa väggar och trämönstrat kvalitetsgolv av laminatgolv som är genomgående in i de andra rummen.

Alla bilder

Sovrum 1

Detta sovrum finns beläget ut mot uteplatsen och har väggar tapetserade i ljus kulör och laminatgolv. Här finns plats till säng och skrivbord. Garderober finns till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är beläget ut mot uteplatsen. Här finns garderober och även plats till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Väggarna är ljusa och golvet är av laminat.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrum utrustat med handfat, spegelskåp, WC, badkar och förvaringsskåp. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus till rummet. Väggarna är klädda med våtrumstapet i beige kulör och golvet klätt med beige våtrumsmatta.

Alla bilder

Sovrum 3

Här har ni radhusets största sovrum som har gott om plats till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Väggarna är ljusa och bryts av med en fondtapet. Golvet är av trämönstrad laminat. Garderob finns till förvaring.

Alla bilder

Område

Norra Fäladen ligger i Lunds norra utkant med naturen tätt inpå knuten och har bekvämt cykelavstånd till centrum. Från Norra Fäladen finns det cykelvägar som tar dig till centrala Lund på ca 10–15 minuter. Det finns även cykelvägar mot Valkärra, Stångby och vidare mot Kävlinge. Till Norra Fäladen går det två busslinjer med täta avgångar. Här hittar buss nr 2 och 4.

Vid Fäladstorget har ni god dagligservice i form av matbutik, vårdcentral, apotek, pizzeria mm. I närområdet finns det flera dagis och skolor inom gång- och cykelavstånd. Ni har även nära till det populära promenadområdet S:t Hans backar och bygglek som är öppet för allmänheten där det bland annat finns kaniner, får och getter. Motionsmöjligheter finns vid Delphinens bad och gym och Victoriastadion.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Jordabalken är en HSB-förening med 97 lägenheter fördelat enligt följande: 2 rok – 35st, 3 rok – 46st och 4 rok – 16st. Föreningen består av varierande bebyggelse med två- och femvåningshus, alla byggda 1991 och är byggda kring grönskande innergårdar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Samhall.

Föreningen har en gruppanslutning till Telenor på 100 Mbit/s. Bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Som alternativ till Telenor finns även Com Hems tre hål i väggen installerat i lägenheterna. Ta kontakt med Com Hem ifall du är intresserad av att ansluta dig till detta.

För TV finns gruppanslutning till Com Hem som ingår i månadsavgiften till föreningen. Det finns ett analogt grundutbud med de vanligaste kanalerna och ingår även Digital-TV Small paketet från Com Hem utan extra kostnad. För att använda digital-TV kontaktar du Com Hem.

Föreningen hyr ut garage och p-platser till de boende. Garage och p-platser följer inte med lägenheten vid överlåtelse. Avgifter är 350 kr/mån för garage och 150 kr/mån för p-plats. Gästparkering mot avgift finns vid både den östra och den västra parkeringsplatsen.

Varje lägenhet betalar en avgift för värme och vatten baserat på genomsnittlig förbrukning i föreningen och lägenheternas yta. Denna avgift slås ut jämnt över årets månader och debiteras på hyresavin. I slutet av året görs en avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads hyresavi.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

Föreningen har en gemensamhetslokal placerad på västra gården. Den är utrustad med kök, porslin, bord och stolar för 30 personer, stereo, wc samt städutrustning. Hyresavgiften är 400 kr. En depositionsavgift på 1 500 kr lämnas inför hyrestillfället.

Föreningen har två områden med odlingslotter. Uthyrning av lotterna sker på årsbasis under våren och information går ut till alla medlemmar när det är dags att anmäla intresse. Hyresavgiften är 150 kr per år och odlingslott.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen vill göra en tillsyn av lägenheten i samband med överlåtelsen där både köpare och säljare närvarar.

Mer information hittar ni i den senaste årsredovisningen samt på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/jordabalken/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 500 000 kr
Månadsavg. 8 375 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV
Adress Jordabalksvägen 34
Kommun Lund
Område Ladugårdsmarken
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 110.5 Kvm (Föreningens information)
Bostaden är registrerad som 4 rok i föreningens register.
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser (öster på baksidan & väster på framsidan)
Byggår 1991
Förening HSB Brf Jordabalken
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källare och redskapsförråd vid uteplatsen
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - Com Hem / Internet - Telenor
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Driftkostnad är för el och anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 99 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.