Malmö - Fridhem - Ribersborg

Beritta Gurrisgatan 9B

Visa på karta

Panoramautsikt över sundet - Bästa läget i föreningen

Bostaden är belägen högt uppe i huset på bästa läge med en hänförande utsikt över sundet från alla rum! Insynsskyddad hörnlägenhet där man bekvämt tar sig upp med hiss till plan 3/4 från markplan. Här bor man med Livskvalitet. Bara att vandra ner i badrocken och ta ett morgondopp. Njut ute i den lummiga trädgården med högstammade träd, buskar och blommor. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 371 kr
Rum 3
Boarea 90 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 700 000 kr – Visa budhistorik

Balkong

Wow, vilket läge! Den inglasade balkongen lämnar man motvilligt eftersom utsikten är helt fantastisk - Köpenhamns silhuett i väster och Barsebäck i öster - det är panorama det!

Alla bilder

Bättre vy i Malmö hittar man inte!

Se årstidernas skiftningar i hav och träd. Nu spirar träden i olika gröna nyanser. Havet är azurblått som om det fotograferats med samma filmtyp som de spelade in Saltkråkan med.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och välplanerat vardagsrum med fantastisk utsikt åt två håll och här finns även utgång till balkongen. Vardagsrummet kan enkelt möbleras med både matbord och soffa. Väggar med ljus tapet och parkettgolv i ek.

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Alla bilder

Matplats

Matplats i köket, vy från vardagsrummet.

Alla bilder

Stora sovrummet

Trevligt sovrum med parkettgolv, garderober och väggar i harmonisk grön nyans. Här ryms både dubbelsäng och skrivbord.

Alla bilder

Sovrum 2

Bra sovrum i ena hörnet av lägenheten. Här ligger ett ekparkettgolv. Bägge sovrummen har utsikt över Fridhem och havet.

Alla bilder

Kök

Bra kök med en härlig matplats med utsikt mot sundet. Här finns skåp med vita stommar och luckor i ek, köket är välutrustat med skåp och fina arbetsytor. Spis med varmluftsugn, fläkt, kyl och frys. Två ingångar - från hall och vardagsrum.

Alla bilder

Hall

Luftig hall med stor klädkammare och garderober. Ekparkettgolv som övergår i vardagsrummet, väggar i vitt. Rummet får ljus från både sovrummen och balkongen.

Alla bilder

Badrum

Exklusivt och rymligt badrum från cirka 10-12 år som är helkaklat. Rejäl duschplats med glasväggar och takdusch samt handdusch, handfat, handdukstork, wc. Badrummet är stort nog för tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Trivsel

Lummig miljö och en harmoni där en fasanfamilj trippar runt i maklig takt som om de ägde stället!

Alla bilder

Uteplatser

En underbar gård med högstammade träd. Flera sitt- och grillplatser. Allt ser väldigt välordnat ut!

Alla bilder

Läge! Läge! Läge!

Flygbild över Brf Beritta Gurris och Brf Adolf Fredrik med sina karaktäristiska gula punkthus.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Tveka inte att kontakta mig om du vill veta värdet på din nuvarande bostad - eller egentligen om vilka frågor som helst relaterade till denna bostad eller bostadsrätt och fastighetsaffärer. Tel: 070 145 88 48

Med anledning av den tid vi lever i vill jag informera att alla visningar ska vara så säkra som möjligt och därför ska det aldrig vara någon trängsel i bostaden. Min ambition är att det skall vara högst två sällskap i taget inne i lägenheten under visning - för allas trygghet.

Mvh Ulf Björk

Alla bilder

Övrigt

Rymligt källarförråd.

Fin tvättstuga i källaren med tre tvättmaskiner.

Fin och lummig gård.

Hiss från markplan.

 

Alla bilder

Förening

Brf Adolf Fredrik i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som ligger på Fridhem i Malmö, bildades 1986, består av 46 lägenheter.och ligger på Beritta Gurrisgatan 9 (A, B och C). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och tomten är friköpt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En övelåtesleavgift om 1183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen har inte höjt månadsavgiften på många år och strävar efter att inte behöva göra det på länge. Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen ingår i avgiften. Föreningen har gemensam el med individuell mätning. För detta tillkommer en fast avgift om 600 kr/mån. Denna regleras en gång om året mot faktisk förbrukning genom avläsning av mätare.

TV & INTERNET
Bredband, fast telefoni samt TV-kanaler i TIVO Silver från ComHem ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018-2028. Inga större renoveringar är planerade de kommande åren. Det som planeras enligt årsredovisningen är: motorbyte i hissarna under 2020 och byte av tvättmaskinerna 2021.

Tidigare utfört underhåll:

2019- Utbyte till LED lampor på all utomhusbelysning. Ytbehandling av balkongplattor (avser icke inglasade balkonger)

2019- Rensning av ventilationskanaler.

2018- lnstallation av gnagarhinder i avloppsstammarna.

2018- Underhållsspolning av avlopp.

2018- Laddstolpar för elbilar i garaget.

2017- Ny värmepump installerad

2017- Byte Tvättmaskiner i C-huset

2016- Övergång från gasledning till fjärrvärme. Kommande renoveringar: Föreningen har undersökt stammarna och beslutat att relining kommer utföras under 2021.

2015 Omfattande arbete avseende gårdsmiljön.

Föreningen har ett garage med 32 bilplatser och en MC-plats. Här finns även tvättplats. En garageplats kostar 325 kr/månad. Kösystem tillämpas och för närvarande är kötiden minst 1 år. Det finns gratis parkering på gatan.

GEMENSAMT
I föreningen finns det två tvättstugor. Varje tvättstuga har tre tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, varmmangel, kallmangel, samt strykbräda och strykjärn. Garage Biltvättplats i garaget Cykelgarage Till varje lägenhet tillhör ett lägenhetsförråd.

Alla bilder

Område

Här bor man granne med Malmös riviera, stolthet och gräddhylla! Grönskan och havet bidrar till harmoni och glatt sinne. Öster om Slottsparken i närheten pulserar Malmös hjärta: Gustav Adolfs torg, centrum och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden med kallbadhuset ligger på badrocksavstånd. Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser. I närområdet finns det mataffärer och gott om trevliga kvarterskrogar. Hit flyttar man ofta när man är klar med livet i villa eller för att man vill ha ett problemfritt och tryggt boende.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 371 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Beritta Gurrisgatan 9B
Kommun Malmö
Område Fridhem - Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 90 Kvm (Enligt uppmätning)
Våning 4
Hiss Ja
Byggår 1987
Förening Brf Adolf Fredrik
Pantsatt Ja
Förråd Rymligt källarförråd
Byggnadssätt
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Schablonbeloppet är större än den faktiska elförbrukningen för detta hushåll.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 81 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 700 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 700 000 kr Budgivare 4 2020-05-27 15:20
3 650 000 kr Budgivare 4 2020-05-25 09:44
3 610 000 kr Budgivare 5 2020-05-25 09:42
3 600 000 kr Budgivare 4 2020-05-25 08:34
3 500 000 kr Budgivare 5 2020-05-25 08:00
3 450 000 kr Budgivare 4 2020-05-24 21:35
3 400 000 kr Budgivare 3 2020-05-24 20:30