Lund - Järnåkra

Järnåkravägen 11C

Visa på karta

Mycket låg avgift - Stabil förening - Fina originaldetaljer

I populära brf Mästaregården på Järnåkra finner ni denna välplanerade trea på 68,3 kvm. Månadsavgiften är låg och här betalar ni 2 736 kr/mån inkluderat värme, vatten, kabel-TV och internet. Föreningen är mycket välskött och stabil. Lägenheten är belägen på andra våningen och har balkong i söderläge med utsikt över föreningens grönskande innergård. Flera originaldetaljer finns bevarade så som vacker fiskbensparkett och fönsterbrädor av sten. Även köket är original och har sin charm med mintgröna luckor och beslag av metall. Vardagsrummet har gott om yta till både soffgrupp och matmöbler. Här finns två sovrum med inbyggda garderober. Området är lugnt är samtidigt gångavstånd till centrum. I närområdet finns livsmedelsbutiker, skola och förskola samt busshållplats för stads- och regionbuss. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 600 000 kr
Månadsavg. 2 736 kr
Rum 3
Boarea 68.3 Kvm
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong i söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1957-58
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Rymlig hall som binder samman alla rum i lägenheten. Det finns bra plats att hänga av sina ytterplagg och dessutom tre garderober till extra förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger det trämönstrat laminat.

Alla bilder

Kök

Till höger i hallen kommer ni in till köket. Den vackra originalinredningen finns bevarad och har mintgröna luckor och lådfronter, beslag av metall och utdragbar skärbräda. Det finns gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn samt fläkt. Intill fönstret har ni matplats till 3-4 personer. Väggarna är vita och på golvet finns det plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni ett av två sovrum, men passar utmärkt att använda som ett extra vardagsrum ett kontor istället. Vid ena väggen finns det två inbyggda garderober. Väggarna är tapetserade med tapeter i beige kulör och har plastmatta.

Alla bilder

Badrum

Till vänster i hallen har ni badrummet. Utrustningen består av WC, handfat, spegelskåp och badkar. Väggarna är halvkaklade i vit och resterande del av väggarna är vitmålade. På golvet ligger det klinker i nyans av terrakotta.

Alla bilder

Vardagsrum

Tack vare stora fönsterpartier ut mot balkongen så skapar härlig rymd i rummet. Det finns bra plats till både större soffgrupp och matmöbler. På golvet ligger det vacker fiskbensparkett och väggarna är vita. Från vardagsrummet har ni utgång till balkongen.

Alla bilder

Balkong

I härligt söderläge kan ni njuta på balkongen. Ni har utsikt över föreningens grönskande innergård och har plats och möblera med caféset och blomsterkrukor.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta är lägenhetens största sovrum som har plats till större säng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni praktisk garderobsförvaring. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet finns det plastmatta. Vid garderober är väggen tapetserad med mönstrad tapet.

Alla bilder

Detalj

I lägenheten finns det flera bevarade originaldetaljer så som vacker fiskbensparkett, fönsterbrädor av sten och charmiga lås och beslag i köket.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Mästaregården ligger belägen strax söder om centrum i Lund på området Järnåkra.

Föreningen bildades 1957 med inflyttning under 1958. Den består av tre fastigheter med 132 lägenheter, egen gård med stor gräsmatta och uteplatser.

Området är avskilt och lugnt samtidigt som det är gångavstånd till centrum. I närområdet finns livsmedelsbutiker, skola och förskola samt lättillgänglig busshållplats för stads- & region-buss. Det finns en lekplats i direkt anslutning till föreningen och den populära stadsparken ligger bara 200m bort.

Teknisk förvaltning sköts av föreningen och ekonomisk förvaltning sköts av Baker Tilly Lund.

Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen har 74 st parkeringsplatser, tilldelas enligt kö-system. Kostnad 300 kr/mån.

Kabel-TV: Com Hem

Internet: Internetuppkoppling med hastighet på 100/100 ingår i avgiften. Egen router krävs för trådlös uppkoppling. Eget nätverk finns.

Gemensam el: Föreningen har ingått ett el-avtal med kraftringen vilket innebär att nätavgifterna finansieras av föreningen och el-konsumtionen faktureras tillsammans med avgifts avin för lägenheten. Konsumtionen faktureras retroaktivt med fem månader och det är därför viktigt att notera att vid en överlåtelse kommer köpare faktureras säljarens konsumtion under de första 5 månaderna.

Föreningen accepterar delat ägande. Minsta andel som kan förvärvas är 20%. Föreningen accepterar inte juridisk person som bostadsrättsinnehavare.

Utfört underhåll sedan 1998:

1998-1999 Taket lades om.

2001-2002 Nya ytterbågar på samtliga fönster.

2003-2004 Termostater utbytta.

2006-2007 Renoverades samtliga balkonger.

2007 PCB-inventering, godkänd.

2010 Nya säkerhetsdörrar.

2012 Relining avloppsstammar

2012 Vattenstammar, nya rör.

2012 Huvudledningar för el och lägenhetscentraler utbytta.

2014 Målning av samtliga tvättstugor/torkrum.

2015 Ombyggnad av delar av föreningslokal till övernattningsrum.

2015-2016 Installation av eget fibernätverk.

2017 Målning av tak & väggar balkonger.

2018 Utbyte av utrustning tvättstugor/torkrum

Föreningen har gjort förebyggande arbeten med taken under hösten 2012.

OVK-besiktning och radonmätning utfördes 2019

2019 Gemensam El i föreningen.

Planerade framtida renoveringar:

2020 Fönsterbyte

Tvättstugor - Det finns två i hus 11 och 15, en i hus 13. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och en torktumlare samt torkrum.

Det finns stor gräsmatta mellan de tre husen, uteplatser med grill samt odlingslott.

Föreningen har en festlokal och ett övernattningsrum.

Läs gärna mer i den senaste årsredovisningen och på föreningens mycket informativa hemsida: https://sites.google.com/view/brfmastaregarden/startsida

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 600 000 kr
Månadsavg. 2 736 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Järnåkravägen 11C
Kommun Lund
Område Järnåkra
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 68.3 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong i söder
Byggår 1957-58
Förening Brf Mästaregården
Pantsatt Nej
Förråd 2st källarförråd
Byggnadssätt
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Driftkostnad är kostnaden för el och försäkring. Föreningen har ingått ett el-avtal med kraftringen vilket innebär att nätavgifterna finansieras av föreningen och el-konsumtionen faktureras tillsammans med avgifts avin för lägenheten. Kostnaden för försäkringen anpassas efter val av leverantör som köparen väljer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 123 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.