Lund - Lund - Planetstaden

Vintergatan 5B

Visa på karta

Mycket välplanerad - Fint skick - Söderbalkong

Fin och mycket välplanerad lägenhet med härligt ljusinsläpp, takhöjd och skön 50-talscharm. Trivsamt vardagsrum med burspråk och söderbalkong, fint kök från 2018 med rostfria maskiner och två rymliga sovrum. Nya, fina parkettgolv. El och internet ingår också i månadsavgiften. Lägenheten är genomgående och belägen en halv trappa upp i en grönskande idyll. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 775 kr
Rum 3
Boarea 70 Kvm
Våning 1/4. (en halv trappa upp)
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1952
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 295 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Mycket trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och skön karaktär tack vare burspråket med de stora fönsterpartierna och takhöjden på 2,6 meter. Vardagsrummet kan enkelt möbleras med både soffgrupp och matsalsmöblemang. Ny ekparkett på golvet och väggar i vitt. Från vardagsrummet har man access till balkongen i söderläge.

Alla bilder

Balkong

Balkong i soligt söderläge med utsikt mot härlig grönska. Här kopplar man gärna av.

Alla bilder

Kök

Snyggt kök från 2018 med inredning i klassiskt vitt och gedigna stenbänkskivor i kvartskomposit. Utrustat med integrerad diskmaskin, fläkt, spis med häll, kyl i fullhöjd och frys i fullhöjd - maskinerna är rostfria. Ekparkett på golvet och väggar i vitt. Inbjudande matplats med utsikt mot den lummiga framsidan.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt och trevligt sovrum med ekparkett och väggar i vitt. Fönster mot söder.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är rymligt och har väggar i vitt, garderob och ny heltäckningsmatta med parkettgolv under. Sovrummen ligger avskilda från varandra.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Badkar på tassar, wc, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt möts av ett fräscht och fint intryck i denna charmiga 50-talslägenhet som ritades av den kände arkitekten Hans Westman. Hallen bjuder på fina förvaringsmöjligheter i både klädkammare och garderober. På golvet vilar fin ekparkett och väggarna är vita.

Alla bilder

Övrigt

Kök från 2018.

Parkettgolv i vardagsrum från 2020 och övriga parkettgolv från 2018.

Säkerhetsdörr.

Vind och källarförråd.

Sovrumsgarderoberna ingår ej.

Planetstaden är ett lugnt och bra område där alla trivs. Man promenerar snabbt till Botaniska trädgården, Gerdahallen och Hardebergaspåret och det tar ca 15 minuter att promenera till Lunds centrum. Man tar sig snabbt ut på motorvägen och busshållsplats finns också nära.

 

 

Alla bilder

Förening

HSB Brf Mårtensgården i Lund har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Mårtensgården är belägen i gröna och charmiga Planetstaden. Byggnaden uppfördes 1952 och består av 19 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten LUND VATTUMANNEN 1. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 4,5% 2020-01-01 men har innan dessa varit oförändrad de senaste 5 åren tack vare föreningens stabila ekonomi. Ingen höjning planeras i dagsläget. I avgiften ingår värme, vatten, el, digital-TV och bredband från Comhem, trädgårdsskötsel, snöröjning, trappstädning, HSB fastighetsförvaltning och service.

TV & INTERNET
Tv och bredband finns via Com Hem och ingår i avgiften.

RENOVERING & UNDERHÅLL
2002 byttes fönstren till 3-glas, elen drogs om samt utfördes stambyte och i samband med det helkaklades alla badrum i fastigheten.
2012 installerades ny gaspanna och varmvattenberedare.
2019 byttes avloppshuvud och rör.

Föreningen planerar att se över fasaden.

GEMENSAMT
I föreningens gemensamma trädgård finns trädgårdsmöbler och en stor grill som alla fritt kan använda. Sommartid anordnas en gemensam grillfest för alla medlemmar och vintertid sätts en stor julgran upp som lyser upp i mörkret. Trädgårdsservice köps in så föreningen har inga gemensamma skötseldagar. I källaren finns cykelförråd (där man även kan ställa barnvagnar), källarförråd, gästrum/styrelserum, gästtoalett, mangelrum, tvättstuga och pannrum. Föreningen har planer på att även inreda ett gym.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfmartensgarden.wordpress.com/

Alla bilder

Område

Namnet Planetstaden är ursprungligen från det enhetliga grupphusområde vid Planetgatan - Stjärngatan där 45 snarlika radhus i gult tegel är uppfördes i slutet av 50-talet. Men många anser att planetstaden omfattar i stort sett hela Stampelyckan. Området inringas av Solvägen i söder, Saturnusgatan i öster, Tornavägen i väster samt Tellusgatan i norr. De flesta av områdets flerfamiljshus är uppförda i rött tegel samt med hög hantverksmässig kvalité och många tidstypiska detaljer och utsmyckningar. Stadsträdgårdsmästaren Oscar Ahlström ritade största delen av utemiljön. Området med byggnader och planteringar räknas som en kulturhistoriskt värdefull miljö.

Området är populärt då det är nära till Lunds stadskärna samtidigt som det är lugnt och grönt och har närhet till flera grönområden, parker och trevliga promenadstråk. Härifrån har man gångavstånd till centrum, men även bra busskommunikationer och är nära motorvägspåfart till E22.

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Borta vid rondellen på Råbyvägen finns Ica Satelliten som har långa öppettider.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 775 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, El , Bostadsrättstillägg och fastighetsskötsel
Adress Vintergatan 5B
Kommun Lund
Område Lund - Planetstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 70 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/4. (en halv trappa upp)
Byggår 1952
Förening HSB Brf Mårtensgården i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Vind- och källarförråd
Byggnadssätt
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 1 800 kr/år varav:
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 295 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 295 000 kr Budgivare 1 2020-06-03 10:35