Malmö - Rosenvång

Örtoftagatan 46

Visa på karta

Trädgård i söderläge - Toppskick - Odlingsdröm

På lugna och idylliska Rosenvång ligger detta välplanerade radhus med härlig insynsskyddad tomt (tomträtt) i optimalt söderläge med möjlighet att njuta från tidig vår till sen höst. Invändigt är huset totalrenoverat till en mycket hög standard med bl.a. helkaklade badrumsmiljöer, renoverat kök och slipade originalgolv samt fungerande öppen spis. Dessutom finns helrenoverad källare med tvättstuga/hemmaspa och separat biorum bara för att nämna några delar. Huset har en totalyta på ca 135 m² med den renoverade källaren inräknad. Fristående garage/förråd om 18 m² samt uppställningsplats för 1 bil.

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 4
Boarea 86 Kvm
Biarea 67 Kvm
Tomtarea 247 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1951
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 950 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Entréplanet bjuder på en ljus och luftig entré med helkaklad gästtoalett, renoverat och välplanerat kök, generöst tilltaget vardagsrum med utgång till trädgården samt öppen spis. I den helrenoverade källaren finns fullutrustad tvättstuga som dessutom erbjuder massor av förvaring och ett lyxigt stort badkar och ett härligt biorum för filmälskaren. Hemmets mer privata del är ovanvåningen som idag erbjuder två sovrum och hemmakontor, vilket enkelt kan göras om till ett tredje sovrum, samt ett helkaklat badrum med dusch. 

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

I rakt söderläge finns trädgården med sol från tidig förmiddag till sen kväll på sommaren. I direkt anslutning till vardagsrummet finns en mysig uteplats med vacker stenläggning. Här njuter man av vårsolen i skyddat läge. 

Nedanför uteplatsen finns ett stort stenlagt parti. Perfekt för grillen och massor av plats för krukor eller bus. 

Trädäck med inramning perfekt för gungan och segelduk för att skydda från solens strålar på sommaren. 

Mindre gräsmatta med massor av fina rabatter. 

I trädgården växer bland annat rabarber, vindruvor, krusbär, blåbär, jordgubbar, björnbär, äpplen, fikon, vinbär, snödroppar, pion, tulpaner, klematis, rosor, julros, murgröna, Vinrankan gav över 20 kg vindruvor i somras. 

Längst ner i trädgården finns alla tre sopkärl snyggt gömda. Här kan man enkelt slänga sitt skräp utan att man behöver komma ihåg att ta ut dem när de ska tömmas

I trädgården finns även ett stort garage som rymmer massor. Man skulle även kunna få in sin bil men kanske inte en stor stadsjeep. Uppställningsplats till en bil framför garaget.

Alla bilder

Framsida

Från Dybäcksgången når du den mysiga framsidan av huset. Här sitter man helst tidiga morgnar och njuter av frukosten på trädäcket i solen. Två rejäla odlingslådor där det idag redan växer hallon, jordgubbar, rabarber, jordärtskocka. Här finns även gott om plats för årets kål, sallad eller något annat gott. I mitten av framsidan finns ett fläderträd som blommar så det räcker till massor av saft. I övrigt finns det gott om höstanemoner, murgröna och daggkåpa. 

Alla bilder

Entréhall

Från Dybäcksgången finner du huvudentrén till huset. Ytterdörren har ett lås från Yale Doorman installerat vilket ger dig möjligheten att öppna dörren med kod. Innanför dörren möts du av en praktisk hall med klinkergolv i vit och fondtapet designad av Arne Jacobsen. Från hallen nås gästtoaletten. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med stort fönster och dubbeldörrar ut mot trädgården. Parkettgolv i originalutförande som vaxats ljust harmoniserar med vita väggar och den rosamålade dörröppningen. I rummets hörna finner ni den öppna spisen som höjer mysfaktorn under hösten och vintern. Gott om utrymme gör att det med enkelhet ryms både soffmöblemang och rejäl matplats om så önskas.

Alla bilder

Öppen spis

Vem önskar inte en murad öppen spis i sitt hem? Här kompletterad med kassett så att det inte bara blir mys, utan också lite effektiv värme de dagar det behövs.

Alla bilder

Kök

Fräsch vitt kök som är bra planerat och har utrymme till bra matplats. Två stora härliga fönster ut mot den lummiga gången. Köket är inrett med vita högblanka luckor med integrerade vitvaror. Kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikro, fläkt, induktionshäll och spis. Alla vitvaror är från 2015 förutom hällen som är från hösten 2019. På golvet finns ett rutigt linoleumgolv som lades in 2018.  

Alla bilder

Gästtoalett

Från entréplanets välkomnande hall nås den renoverade och helkaklade gästtoaletten. Här finns ett grått klinkergolv och vita väggar. Vägghängd toalett och handfat med vacker blandare med vattenfallseffekt (Svedbergs "Love me"). 

Alla bilder

Övre plan

På övre plan finner man två stora sovrum, ett kontorsutrymme och ett badrum. Kontorsutrymmet kan enkelt göras om till ett sovrum om man skulle behöva det, se alternativ planlösning i bildlistan. Bredvid kontoret finns även en större sidovind som man skulle kunna utnyttja i rummet. 

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med dubbeldörrar ut mot balkongen i söderläge. Härlig takhöjd, vita väggar och ett ljust plankgolv. Stor garderob med vita högblanka dörrar sväljer mycket förvaring.

Alla bilder

Balkong

Sovrum med egen balkong är en lyx få förunnat. Utsikt över trädgården och närområdet i perfekt söderläge.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt rum med härlig takhöjd, ljust plankgolv och vita väggar. Här finns en rejäl garderob med högblanka vita skjutdörrar. Stort fönster ut mot trädgården.

Alla bilder

Kontor / Sovrum

Direkt när man kommer upp på övre plan möts man av ett öppet utrymme som idag används som kontor. Tillbyggd takkupa ger både extra yta samt värdefullt ljus. Här finns ljust plankgolv och vita väggar. Sidovind i direkt anslutning som ger gott om förvaring. Detta utrymmet är det flera som valt att göra om till sovrum i radhuslängan. (Se alternativ planlösning i bildlistan)

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2014 med grått golv och vita högblanka väggar. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, skåp med spegeldörrar, vägghängd toalett, handdukstork (vatten) och dusch med golvbrunn i hörnet. 

Alla bilder

Källare

En trappa ner finner du källaren. Källaren har egen ingång från trädgården, vilket familjen som bor i huset idag använder som sin ingång till vardags. Direkt innanför dörren finns det gott om plats att hänga av sig ytterkläderna antingen på hängaren direkt i anslutning till dörren, i garderoben eller så får du rättigheterna till "Walk-in-skrubben". I källaren hittar du även bion, tvättstugan med stort badkar, förråd under trappan eller det som kallas växtrummet. I växtrummet hittar du luft/vatten värmepannan från 2014. Det finns golvvärme (el) i hela källaren förutom i förrådet under trappan. I hela källaren finns grått klinkergolv och vita väggar. Hela källaren renoverades 2016.

Alla bilder

Biorum

Underbart rum att samlas i på fredagskvällen. Grått klinkergolv med golvvärme och vita väggar. I rummet finns två fönster så rummet skulle kunna användas till mycket. Idag finns ett svart akustiktak installerat, det finns möjlighet att ta ner detta utan större arbete för att återställa till det "vanliga" taket. I väggarna finns rör dragna för att snyggt och enkelt kunna gömma högtalarsladdar.

Alla bilder

Tvättstuga

Stor tvättstuga med ett stort härligt badkar. Här finns en lång arbetsbänk med vask och blandare med duschmunstycke. Stor garderob med skjutdörrar i högblankt vitt. Både tvättmaskin och torktumlaren från Bosch (2016). Här finns grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel. 

Alla bilder

Renoveringar

2018
Ny ytterdörr med Yale Doorman lås.
Linoleumgolv i köket.
Nya köksluckor.
Lade sten på uppfarten.

2017
Byggde trädäck i trädgården.

2016 renoverades källaren:
Klinkergolv i hela källaren med golvvärme.
Två uppsättningar med specialbeställda garderobsdörrar från Elfa.
All inredning i källaren med tvättmaskin och torktumlare samt badkar.

2015
Anlade hela framsidan från grunden.
Byggde staket längst ner i trädgården.

2014 genomfördes en större renovering av huset och följande gjordes:
Helrenovering kök, badrum och gästtoalett.
Alla golvytor förutom köket slipades och behandlades.
Alla väggar bredspacklades och målades vita.
Oljetank i källaren togs bort och ny luft/vatten värmepump installerades.

Alla bilder

Övrigt

Tomten är upprättad med tomträtt. Den årliga avgiften är just nu 62 kr per år, detta avtalet löper ut 2022. Besked från Malmö stad gällande ny avgälden är följande: "Det är svårt att säga vad avgälden kommer att bli from 1 januari 2023 eftersom det är några år kvar tills dess. Men om den hade omreglerats i år med gällande taxeringsvärde och beräkningssätt hade avgälden blivit ca 28 000 kr/år. Friköpspriset är 931 450 kr."

Huset har stomme i lättbetong, dock ingen s.k. blåbetong som kan avge radon utan vanlig vit lättbetong. Mätning för att säkerställa detta är genomförd 2014 och protokoll finns att tillgå under stycket "Dokument".

Fiber är indraget till fastigheten. Nuvarande leverantör är Bahnhof, abonnemangskostnad är ca 300 kr/mån för 1Gbit/s (1000Mbit/s åt båda håll). Larm från Verisure är installerat och kan övertas.

Säljarnas önskade tillträde är 15/9-2020.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Trattskivlingen 13

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 471 000 kr
Mark, värde: 1 433 000 kr
Summavärde: 2 904 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 1951
Värdeår: 1951

Uttagna pantbrev:
2 656 250 kr fördelat på 15 st pantbrev.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Källarplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Örtoftagatan 46
Kommun Malmö
Område Rosenvång
Typ Radhus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 4
Boarea 86 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 67 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 247 Kvm (Fastighetsregistret)
Enligt fastighetsregistret är boarean 86 kvm och biarean 49 kvm (källaren). Biarean är ändrad till 67 kvm då garaget på 18 kvm inte var inräknat.
Byggår 1951
Grundläggning Källargrund
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel
Tak Takpannor (originalutförande)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2014)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas plus enstaka 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 38 311 kr/år varav:
El: 33 139 kr
Vatten/Avlopp: 3 852 kr
Renhållning: 1 320 kr
Fastighetsskatt om 8 349 kr/år samt tomträttsavgäld och försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. (Nuvarande ägare har extra hög värme vinterhalvåret vilket påverkar förbrukningen.)
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 184 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 904 000 kr
Summa pantbrev 2 656 250 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 950 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 950 000 kr Budgivare 2 2020-04-02 09:47
4 900 000 kr Budgivare 6 2020-04-02 09:27
4 850 000 kr Budgivare 2 2020-04-01 17:52
4 800 000 kr Budgivare 6 2020-04-01 08:59
4 730 000 kr Budgivare 2 2020-03-31 16:54
4 710 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 15:08
4 700 000 kr Budgivare 2 2020-03-31 15:05
4 675 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 15:03
4 650 000 kr Budgivare 3 2020-03-31 12:47
4 625 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 11:13
4 600 000 kr Budgivare 3 2020-03-31 11:11
4 575 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 11:08
4 550 000 kr Budgivare 3 2020-03-31 11:07
4 525 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 10:32
4 500 000 kr Budgivare 2 2020-03-31 10:26
4 475 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 10:15
4 450 000 kr Budgivare 3 2020-03-31 09:31
4 425 000 kr Budgivare 5 2020-03-31 09:23
4 400 000 kr Budgivare 4 2020-03-31 09:17
4 300 000 kr Budgivare 3 2020-03-30 21:25
4 275 000 kr Budgivare 2 2020-03-30 18:15
4 250 000 kr Budgivare 1 2020-03-30 10:08