Malmö - Lindeborg

Lindeborgsgatan 5

Visa på karta

Trädgård i väster - Renoverat - 4 sovrum

Tillfälle att flytta rakt in i ett fräscht 1½-plans bostadsrättsradhus om 118 kvm fördelat på 5 rum och kök, varav 4 sovrum. Renoverat kök och två helkaklade badrum, ett på vartdera våningsplan, separat tvättstuga samt stort förråd på den egna tomten. Trädgårdstäppa med stenlagd uteplats och gott om växtlighet, allt i optimalt västerläge. Bilfritt och således mycket barnvänligt område med flera dagis och skolor på nära håll. Garageplats ingår i månadsavgiften som är 7.366 kr med värme, VA, kabel-tv och bredband inkluderat.

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 7 366 kr
Rum 5
Boarea 119 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Terrass/trädgård i optimalt västerläge
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1979
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 000 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Bland grönska och lekplatser ligger detta trevliga bostadsrättsradhus med privat trädgård beläget. I entréplanet finns förutom ett stort kök även badrum, tvättstuga, vardagsrum och ett rymligt sovrum. En trevlig trappa med avsats leder upp på ovanvåningen där ni finner ytterligare 3 sovrum, klädkammare och ett andra badrum. Huset genomgick en stor renovering 2013 då i stort sett allt gjordes förutom badrummet på ovanvåningen som redan var helkaklat och i god kondition.

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Innanför grinden ligger den mysiga och insynsskyddade trädgårdstäppan, som väl avskild med staket runt om lämpar sig bra för solbad och grillkvällar. Stenläggning och gott om växtlighet för den med gröna fingrar. Det optimala västerläget låter trädgården bada i solljus ända till solnedgången.

Alla bilder

Vardagsrum

Mycket stort och ljust vardagsrum som med lätthet rymmer både soffgrupp och en extra matplats om så önskas. Från vardagsrummet nås även trädgården med uteplatsen via en fönsterdörr, som tillsammans med det generösa fönsterpartiet ger rummet massor av ljus. Vitmålade väggar som kompletteras av ett matchande parkettgolv.

Alla bilder

Kök

Stort och mycket fräscht kök som helrenoverades av nuvarande ägare under 2013. Köket erbjuder bra med utrymme till rejäl matplats för hela familjen vid fönster mot grönska. Köket går i klassiskt vitt och kontrasterar mot de mörkare bänkskivorna och de rostfria vitvarorna. Köket är fullutrustat med spishäll, spisfläkt, ugn och mikro som båda är inbyggda, diskmaskin samt kyl/frys. Praktiskt ljust klinkergolv som är både snyggt och lättskött.

Alla bilder

Sovrum 1

I entréplanet finns ett rymligt sovrum i fil med vardagsrummet med fönster i öster mot grönska. Parkettgolv och vitmålade väggar ger ett sobert intryck. Rejäl garderob som rymmer mycket förvaring. Sovrummet nås från både kök och vardagsrum.

Alla bilder

Entréhall

Inne i huset möts ni av en välkomnande hall där solljuset även kommer från köksfönstret rakt fram. Ljusa väggar samspelar med ljust praktiskt klinkergolv som dessutom har underliggande golvvärme (el). Hallen inrymmer också en bra garderob till avhängning.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

2013 totalrenoverades badrummet och helkaklades med vita och svarta väggar som går i ton med det mörka klinkergolvet. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat med underskåp, väggspegel med infälld belysning, väggmonterat högskåp samt vattenburen handdukstork.

Alla bilder

Tvättstuga

I anslutning till entrén i hallen ligger grovköket/tvättstugan som inhyser tvättmaskin samt vask och förvaring.
(Gemensam tvättstuga på varje innergård finns också att tillgå för föreningens medlemmar.)

Alla bilder

Hall - Övre plan

Ovanvåning får gott om ljus tack vare det välplacerade takfönstret och erbjuder förutom de tre sovrummen och badrummet även en stor klädkammare som rymmer massor.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

På ovanvåningen finner vi inte mindre än 3 sovrum, alla är i bra storlek och fungerar lika bra till barn som till föräldrar.  Samtliga rum på ovanvåningen har fönsterkupor vilket ger dem extra yta för ett skrivbord eller kanske en liten läshörna. Ljusa målade väggar och fräscha golv återfinns i alla tre rummen.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum i ljusa toner som får bra med dagsljus tack vare takfönstret. Utrustat med fristående badkar, wc, handfat samt förvaring.

Alla bilder

Övrigt

Varje bostadsrätt i föreningen har en garageplats som tillhör bostadsrätten. Hyran för denna är inkluderad i månadsavgiften.

På sin egen innergård har man ett rymligt kallförråd om ca 15 m².

En extra frys finns installerad i tvättstugan.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 30 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheterna Körsångaren 1 samt Körledaren 1 och 2 med därpå uppförda 131 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1979/80. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande avtal omförhandlades 2019-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 2019-01-01 då den höjdes med 2%. Troligtvis kommer avgiften att höjas med 1% i juli 2020. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredbandsavgift och garage.

TV & INTERNET
Kabel-tv och internet finns via Telia. Grundutbudet av tv-kanaler och internet ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan. 1990-talet renoverades ytterbågar på fönster, plåtade karmar och fönster.
2010/11 byttes loftgångskonsoller.
2012/13 målades fasaderna.
2012-14 byttes fjärrvärmekulverterna.
2013 Hängrännor och stuprör.
2014 målades kupor och vindskivor, inklädnad ventilationshuvar kläddes in samt markarbete utfördes på cykelparkeringen. Allt trä målas enligt underhållsplan var 10:e år och elstatuskontroller i samtliga lägenheter görs vart 4:e år.
2016 byttes ledningar i mark och takfläktar samt fasaden fogades om.
2017 byttes fjärrvärmeväxlar samt gjordes tilläggsisolering.

TVÄTT
På varje gård finns tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, centrifug, torkskåp, torktumlare och kallmangel.

GEMENSAMT
Bastu och solarium finns tillgängligt för föreningens medlemmar i föreningslokalen på Lindeborgsgatan 51. På Lindeborgsgatan 49 finns föreningens fritidslokal som kan hyras för festligheter och andra aktiviteter.

PARKERING
Garage ingår i månadsavgiften. Gästparkeringar finns och då gäller 2-timmars parkering (P-skiva) vardagar 08.00-16:00. Övrig tid 5 timmar.

Besök gärna föreningens hemsida: www.malmohus30.se

Alla bilder

Område

Lindeborgaas bebyggdes i slutet av 70-talet och ligger relativt trafikfritt. Detta har medfört att området är populärt bland barnfamiljer. Här finns gott om parkeringsplatser och i princip samtliga föreningar har tillgång till garage. I direkt närhet till området ligger Malmö arena, Hyllie station, Svågertorp och shoppingcentrat Emporia. Kyrka, skolor och vårdcentral ligger runt knuten. Kommunikationerna från och till centrum är nära och det är lätt att ta sig in till stan eller ut på landet med bill eller buss.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Lindeborgsgatan 5 BV

Med reservation för avvikelser

Planritning Lindeborgsgatan 5 OV

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 7 366 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Garageplats, Bostadsrättstillägg
Adress Lindeborgsgatan 5
Kommun Malmö
Område Lindeborg
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 119 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Terrass/trädgård i optimalt västerläge
Byggår 1979
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 30
Pantsatt Ja
Förråd Rymligt förråd om ca 15 m² som nås direkt från den privata trädgården
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Kabel-TV och bredband via Telia. Kabel-TV grundutbud och internet ingår i avgiften.
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 000 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 000 000 kr Budgivare 3 2020-04-02 20:57
1 995 000 kr Budgivare 1 2020-04-02 20:06
1 975 000 kr Budgivare 3 2020-04-02 19:59
1 960 000 kr Budgivare 1 2020-04-02 19:56
1 950 000 kr Budgivare 3 2020-04-02 19:49
1 935 000 kr Budgivare 1 2020-04-02 18:55
1 925 000 kr Budgivare 2 2020-04-01 11:36
1 900 000 kr Budgivare 1 2020-03-30 10:34