Malmö - Dockan

Krankajen 26

Visa på karta

4 meter i takhöjd – Granne med havet – Underbar havsutsikt från alla fönster.

Välkommen till denna ljusa 3:a belägen på en av Malmös mest eftertraktad område, med havet som närmsta granne. Bostaden har många förstklassiga kvaliteter såsom; 4 meter takhöjd vilket ger en känsla av rymd och lyx, stora fönsterpartier som ger rummen rikligt med dagsljus, öppen och modern planlösning vilken gör att köket och vardagsrummet känns rymligare, stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare, gästtoalett, stor balkong mot havet, fransk balkong mot havet, modernt HTH kök med allt man kan önska sig och bra med förvaringsmöjligheter. Pricken över i:et är utsikten som vackert ramas in av de väldiga fönsterpartierna. Utsikten är lika vacker på kvällen som på dagen. Tänk att sitta på balkongen och titta på segelbåtar, eller ta några steg från lägenheten och börja fiska. Naturligtvis finns modernt garage i huset, ett tillhörande förråd och en övernattningslägenhet.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 233 kr
Rum 3
Boarea 89 Kvm
Våning 1 Trappa upp
Hiss Ja
Balkong Två balkonger varav en är s.k. fransk.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Ett inbjudande och storslaget vardagsrum tack vare 4 meters takhöjd, de väldiga fönsterpartierna, den öppna planlösningen och den fantastiska utsikten. Pelaren i rummet fungerar som en arkitektonisk detalj. Parkettgolv, släta väggar och utgång till den rymliga balkongen.

Alla bilder

Balkong

Rymlig balkong med förmiddagssol. Utsikt över vattnet och båtarna som seglar förbi.

Alla bilder

Utsikt

Utsikten från lägenheten kan man inte få nog av. Den är vacker på dagen då solens strålar reflekteras av vattnet och båtarna kryssar runt. Men den är också vacker på kvällen vilka bilderna visar. Kvällsbelysning skall inte underskattas.

Alla bilder

Kök

Fint L-kök av kvalitetsmärket HTH. 4 meters takhöjd och väldiga fönsterpartier som ger köket rikligt med dagsljus. Den öppna planlösningen gör att köket känns väldigt rymligt. På golvet ligger grå klinkers.

Maskinparken består av: kyl, frys, köksfläkt, spis, ugn, diskmaskin och mikrovågsugn. Samtliga vitvaror är från 2017.

Alla bilder

Matplats

Luftig matplats som ligger i anslutningen till det väldiga fönsterpartiet som bjuder på mycket dagsljus och en vacker utsikt.

Alla bilder

Badrum

Ett bra badrum på många sätt. Det är rymligt, helkaklat, har klinkers på golvet, duschhörna med glasdörrar, handdukstork, nyare tvättmaskin och torktumlare från 2017, infällda spotlights i taket, bra med förvaringsmöjligheter och golvvärme som ger extra komfort.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett lyxigt sovrum tack vare takhöjden, de stora fönsterpartierna med havsutsikt, fransk balkong, rymlig klädkammare och det lugna läget. Släta målade väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

Bra sovrum till sin storlek. Lugnt läge, släta målade väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Hall

En välkomnande hall där man möts av lägenhetens rikliga dagsljus och utsikten över vattnet. I hallen finns en klädkammare.   

Alla bilder

Gästtoalett

Naturligtvis finns en gästtoalett. Vit klinker och målade väggar.  

Alla bilder

Område

Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, den marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen. Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning. De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Kajmästaren färdigställdes år 2006 och består av 76 högkvalitativa lägenheter samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1125 kr samt en eventuell pantsättningsavgift om 400 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 2 % 2020-01-01. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Gällande el har föreningen ett storkundsavtal med GodEl vilket innebär att man betalar för sin elförbrukning kvartalsvis i efterskott. Sin egen elförbrukning kan man enkelt följa via internet.

TV & INTERNET
Kabel-tv via Com Hem, analogt grundpaket ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband 2, 1000/1000 Mbps. För detta tillkommer en kostnad om 80 kr som ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen har en 20-årig underhållsplan och avsätter medel för kommande behov. Inga större åtgärder är planerade i nuläget.

TVÄTT
Varje lägenhet har en egen tvättmaskin.

PARKERING
Föreningen har 68 garageplatser för bil (700kr/mån) varav 9 st med laddbox för elbil (+350kr/mån), samt 3 MC-platser (350kr/mån). Utomhus finns det 15 p-platser (450kr/mån). Kösystem tillämpas. Dessutom finns det 3 st gästparkeringsplatser som bokas gratis via hemsidan vid behov.

GEMENSAMT
I föreningen finns hobbyrum, 2 st barnvagnsrum och 2 st miljörum. Dessutom finn ett övernattningsrum med två bäddar som medlemmar kan hyra för 200 kr/natt. På innergården finns ett cykelförråd samt flera cykelställ ute. I källaren finns förråd, ett till varje lägenhet.

Alla bilder

Mäklaren informerar

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 ÖVRIGT

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

krankajen

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 233 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och Bostdsrättstillägg. För bredband tillkommer 80 kr som ett obligatoriskt tillägg.
Adress Krankajen 26
Kommun Malmö
Område Dockan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 89 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 Trappa upp
Hiss Ja
Balkong Två balkonger varav en är s.k. fransk.
Byggår 2006
Förening Brf Kajmästaren
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem/Bredband2
Energiprestanda 157 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.