Malmö - Fosiedal

Tulpangatan 6

Visa på karta

Inglasad balkong - Söderläge

Välkommen till denna tvårummare i populära Fosiedal. På femte våningen hittar ni denna välplanerad bostad med utmärkt planlösning. Stora fönster som ger rikligt med ljus och en härlig inglasad balkong som förlänger sällskapsrummet! Bostaden har generösa ytor som enkelt kan möbleras utifrån önskemål och behov. Med rätt verktyg och kreativt sinne kan man skapa sig en perfekt bostad i toppskick. Fosiedals läge ger dig som köpare bästa möjliga läge att bo på, bra bussförbindelser in till centrala Malmö och ett stenkast från Hyllie med dess utbud och tågförbindelser.

I korthet

Utgångspris 675 000 kr
Månadsavg. 3 666 kr
Rum 2
Boarea 48.5 Kvm
Våning 5
Balkong Inglasad balkong i söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 765 000 kr – Visa budhistorik

Inglasad balkong

Fantastisk inglasad balkongen i optimalt söderläge vilket ger sol i stort sett från morgon till kväll! En solstänkt balkong att njuta av från tidig vår till sen höst!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med ljusa, tapetserade väggar och parkettgolv i originalutförande. Här finns gott om plats för rejäl soffgrupp samt en ordentlig matplats i alkoven. Från vardagsrummet nås den mysiga, inglasade balkongen som vetter ut mot den grönskande innergården i optimalt söderläge.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt en dubbelgarderob till förvaring. Ljust golv och tapetserade väggar. Från hallen nås sovrum, badrum och vardagsrum.

Alla bilder

Kök

Moderniserat med kök med utbytta köksluckor i fanér som harmoniserar med kaklet ovan arbetsytan. Extra arbetsyta samt förvaring har skapats vid fönstret i form av underskåp med bänkskiva ovan, både smart och praktiskt. Nyare vitvaror i form av kyl/frys från 2017 samt ny och helt oanvänd spis från 2019. 

Alla bilder

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel eller kanske en fåtölj till kvällsläsningen. Även här finner ni tapetserade väggar och ett ljust golv. 

Alla bilder

Badrum

Badrum i originalutförande med avskild duschhörna. Sanitetsporslinet, wc och handfat, samt blandare är utbytt 2016.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har gemensam el och vatten med individuell elmätning. Det innebär att föreningen står för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Medlemmen debiteras faktisk förbrukning med fyra månaders eftersläpning. Detta upplägg är fördelaktigt ur kostnadssynpunkt för de boende. Tidigare ägare hade i augusti månad en kostnad om 29 kr för kallvatten och 71 kr för varmvatten, samt 189 kr för hushållsel.

Obligatoriskt tillägg tillkommer på månadsavgiften med 200 kr/månad för bredband och kabel-tv.

 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 24 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1973, består av 540 lägenheter. Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2024-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr och pantsättningsavgift om 473 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 2018 med 2,2%. Inga nya höjningar är i dagsläget beslutade.

Föreningen har gemensam el och vatten med individuell elmätning. Det innebär att föreningen står för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Medlemmen debiteras faktisk förbrukning med fyra månaders eftersläpning. Detta upplägg är fördelaktigt ur kostnadssynpunkt för de boende. Föreningen har även beslutat att debitera 12 kr per bokad tvättid i föreningens tvättstuga. Även denna kostnad debiteras med fyra månaders eftersläpning.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 40 gemensamma tvättstugor, samtliga är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

PARKERING
En parkerings- eller garageplats tillhör varje lägenhet, och kostnaden för denna ingår i avgiften.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv via Com Hem samt bredband via Bahnhof. Kostnaden för dessa tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr på månadsavgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1990, Ommålning av trappuppgångar samt hissrenovering.
1992–1993, Renovering samt målning av tvättstuga.
1998–1999, Renovering av fasad och tak, samtliga fönster byttes ut.
2002, Fiber.
2002–2003, Spolning av samtliga vattenstammar.
2004–2006, Byte av samtliga maskiner i tvättstugan.
2008, Spolning av samtliga avloppsstammar.
2009, Målning av trappuppgångarna.
2011, Gemensam el, individuell mätning.
2012, Byte av undercentral, renovering av trapphus i låghusen.
2013, Renovering av lekplats.
2014–2016, Uppdatering av fibernät, byte av samtliga kall- och varmvattenstammar.
2016, Infördes individuell mätning och debitering av varm- och kallvattenförbrukning samt debitering vid nyttjande av tvättstugor.
2018, Nytt styr och reglersystem, installation av solceller på Tulpangatan 8 & Hyacintgatan 27-35 + takbyte. Reparerat höghusfasader på Hyacintgatan 3-7 & 27-41. Installation av laddstolpar, satt upp orienteringstavlor. Installerat förvaringsplats för permobil och cyklar. Förnyat och upprustat rabatterna vid låghusen. Genomförd besiktning av föreningens fastigheter, gårdar & grönområde. Installation av ytterligare ett antal övervakningskameror vid garagen, miljöhus och trapphus.

Inom de närmsta åren planerar föreningen att se över samtliga avloppsstammar samt el.

GEMENSAMT
Föreningen har en vacker och välskött innergård med stora grönytor och mycket grönska. Här finns sittgrupper med vindskydd, grillplats, cykelparkering och en lekplats. Cykelgarage finns för medlemmarna att hyra till en kostnad om ca 40 kr/månad och barnvagnar kan förvaras i källaren. Föreningen har ett styrelserum på Hyacintgatan 31 avsett för styrelsemöten samt en expedition på Tulpangatan 6.

Besök gärna föreningens hemsida: https://fosiedal.se/

Alla bilder

Område

Fosiedal är utmärkt beläget mellan Borgmästaregården och den nya expansiva stadsdelen Hyllie och Malmö Arena, Skandinaviens främsta shoppingcenter Emporia, samt tågstationen för citytunneln Malmö - Köpenhamn. Anslutning till motorvägen och Öresundsbron ligger alldeles runt hörnet. Till centrum går det fina cykelbanor och flera busslinjer. I närområdet finns kommunal service som dagis och skolor, för den idrottsintresserade är det nära till Stadionområdet samt idrottsplatser, nytt badhus och för vardagliga inköp är det nära till både Coop Forum vid Stadiongatan samt Mobilia köpcentrum alternativt Emporia vid Hyllie. Sköna grönområden och granne med Ärtholmens idylliska koloniområde.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Tulpangatan 6

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 675 000 kr
Månadsavg. 3 666 kr
Ingår i avgift Värme, och P-plats. (Vatten debiteras separat.)
Adress Tulpangatan 6
Kommun Malmö
Område Fosiedal
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 48.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5
Balkong Inglasad balkong i söder
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 24
Pantsatt Nej
Förråd Vindsförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 5 268 kr/år varav:
El: 2 268 kr
Vatten/Avlopp: 1 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 60 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 765 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
765 000 kr Budgivare 4 2020-02-20 17:13
755 000 kr Budgivare 1 2020-02-20 17:05
750 000 kr Budgivare 4 2020-02-20 16:54
720 000 kr Budgivare 2 2020-02-20 12:10
685 000 kr Budgivare 3 2020-02-20 11:48
680 000 kr Budgivare 2 2020-02-20 10:26
650 000 kr Budgivare 1 2020-02-19 08:21