Malmö - Borgmästaregården - Pildammarna

Annebergsgatan 9c

Visa på karta

Välplanerad - Inglasad balkong - Bra läge vid Pildammsparken

Välplanerad och trevlig lägenhet med ljust och trivsamt vardagsrum, inglasad balkong, helkaklat badrum, fräscht kök, hall med fina förvaringsmöjligheter och sovrum med lugnt läge. Här bor man i en grönskande idyll vid Pildammsparken och man promenerar enkelt till Triangeln och City. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 2 887 kr
Rum 2
Boarea 46.5 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med vita väggar och parkettgolv. Rummet får dagsljus från fönsterna mot balkongen, vilken nås härifrån. 

Alla bilder

Balkong

Inglasad och mysig balkong med utsikt mot de lummiga och grönskande omgivningarna samt en glimt mot Pildammsparken. Här kopplar man gärna av.

Alla bilder

Kök

Välplanerat kök med bra förvaringsmöjligheter i både över -och underskåp. Här finns spishäll, ugn, inbyggd micro, kyl/frys och även diskmaskin, samtliga i rostfritt utförande. Mörk kakel som stänkskydd och ljus klinker på golvet. Fönster som skänker ljus och gör det trivsammare när man lagar mat.  

Alla bilder

Sovrum

Trevligt sovrum med vita väggar och fin stavparkett på golvet. Fönster mot den lummiga gården.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vit kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns dusch, wc, vask, överskåp med spegel, underskåp samt värmande och praktisk handdukstork. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande och ljus hall med klinker på golvet och vitmålade väggar. Här finns både garderober samt en klädkammare som praktiskt löser klädförvaringen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten är uppförd 1964 och består av 490 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt och nuvarande avtal löper från och med i år, 2020-01-01. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 3% 2020-01-01. De fyra kommande åren planerar föreningen en årlig höjning på 2%. Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att medlemmen månadsvis debiteras faktisk förbrukning med ett kvartals eftersläpning.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1988 byttes samtliga fönster till 2-glasfönster.
1995 lades taket om.
2005 upprättades en ny uteplats på gräsplanen på Lagmansgatan 3.
2006 utfördes en fasad- och balkongrenovering. Befintliga balkonger byggdes ut, glasades in och det byggdes även till nya balkonger.
2007/2008 sågs gården över.
2008 renoverades tvättstugorna och källargångarna.
2009 installerades porttelefon och taggsystem i trappuppgångar.
2012 målades trappuppgångarna.
2013 renoverades hissar och fyra miljöhus sattes upp i området.
2015 tilläggsisolerades taket, OVK-besiktning utfördes samt nya värmeväxlare.
2016 upprustades utemiljön.
2018 renoverades entréer,fläktar byttes ut, samtliga tappvattenstammar byttes, samtliga avloppsstammar relinades och samtliga radiatorer byttes ut.

I år planeras omfogning av fasad.

TV & BREDBAND
Kabel-TV finns via Sydantenn, basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är kollektivt ansluten till Ownits bredband, 100/100 Mbit/s, vilket ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 275 parkeringsplatser. En plats kan hyras för 200kr/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering i området.

TVÄTT
Föreningens tvättstugor är belägna i källarplan i respektive byggnad. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare.

ÖVRIGT
Föreningen har en övernattningslägenhet med 6 bäddar som kan hyras mot en avgift på 400:-/natt. Dessutom har föreningen en fritidslokal som kan hyras för 400 kr. Dessa bokas genom fastighetskontoret. Det finns även möjlighet att boka Brf Domarens och Brf Notariens övernattningslägenheter. Dessa har 4 respektive 2 bäddar. Pris för dessa är 400 kr/natt respektive 150 kr/natt.

Det finns ett gym i föreningen man kan nyttja för en avgift på 450 kr per år/ person.

Föreningen anordnar också en del fritidsaktiviteter såsom bingo, dart, pingis, biljardbridge, canasta och bokcafé.

Varje lägenheten har tillgång till ett förråd samt ett litet matförråd.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/lagmannen/

Alla bilder

Område

Borgmästaregården har ett mycket centralt läge med närhet till sköna Pildammsparken, Universitetssjukhuset MAS och Mobilia köpcentrum där nästan allt man behöver finns. För idrottsintresserade ligger Baltiska Hallen, Swedbank Arena (MFF's hemmaarena) samt Atleticum endast ett stenkast från området. Här finns även vårdcentral, matbutik, 2 förskolor samt Annebergsskolan med låg- och mellanstadieklasser. Annebergsskolan och Stadionparkens förskola ligger dessutom så bra till att barnen inte behöver korsa någon väg. In till City med alla dess utbud av butiker och restauranger, som sträcker sig mellan Triangeln och Stortorget, tar det er inte mer än ca 15 minuter att promenera.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 2 887 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Annebergsgatan 9c
Kommun Malmö
Område Borgmästaregården - Pildammarna
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 46.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Byggår 1964
Förening HSB:s Brf Lagmannen
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 124 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!