Lund - Tuna

Dag Hammarskjölds väg 1B

Visa på karta

BALKONG I SÖDERLÄGE - STABIL FÖRENING - BRA OMRÅDE

Välkommen till denna trivsamma tvårummare i bra område med närhet till Lunds Tekniska Högskola, Ideon Science Park, ESS forskningsanläggning och Lunds Universitetssjukhus. Lägenheten är smart planerad, har fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och balkong i härligt söderläge. Föreningen har mycket god ekonomi vilket genererar en förmånlig månadsavgift där värme, vatten, tv och internet är inkluderat. Bostaden passar den som önskar ett bekvämt och ekonomiskt boende med närhet till pendling, kollektivtrafik, mataffär och allt vad Lund har att erbjuda. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 950 000 kr
Månadsavg. 2 538 kr
Rum 2
Boarea 50.3 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Rebecca Bernspång

Direkt:
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Rebecca Bernspång
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Söndag 19 januari 11:30 - 12:00
  • Välkommen på öppen visning!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 050 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Vardagsrummet är en öppen och social yta med utrymme för både matplats och soffgrupp. Det stora fönsterpartiet mot balkongen släpper in fint dagsljus och bidrar till att ytan känns ljus och luftig. Här ligger ett vackert parkettgolv och väggarna har vit tapet med undantag för en fondvägg i grått mönster.

Alla bilder

Balkong

Balkongen ligger fint vindskyddad i söderläge. Här är plats för mindre möblemang. En härlig plats att njuta av solen under eftermiddag och kväll.

Alla bilder

Kök

Köket är delvis original med vissa uppdateringar i form av nyare vitvaror och fläkt. Här är generöst med skåpsförvaring och det stora fönstret gör rummet ljust och trivsamt. Här har skåpsluckorna målats i ljusgrå ton, vitt kakel sitter ovanför diskbänken, grafiskt mönstrad tapet på väggen och här ligger ett plastgolv i klinkerimitation.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är bra till ytan med plats för dubbelsäng och förvaring eller skrivbord. Dubbla fönster gör att ytan upplevs ljus och trevlig. Väggarna är tapetserade med en grafiskt mönstrad tapet och här ligger laminatgolv i träimitation.

Alla bilder

Hall

Hallen har generös förvaring med 3 dubbelgarderober och hatt-/skohylla. Här ligger ett slitstarkt laminatgolv och väggarna har ljus strukturtapet.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är halvkaklat med vitt kakel och grå klinkergolv. Nuvarande ägare har målat väggarna i ljusgrå ton. Badrummet har inkaklat badkar, wc, handfat och spegelskåp. 2019 utfördes relining av avloppsstammarna i fastigheten.

Alla bilder

Förening

Fastigheten uppfördes år 1960. Arkitekt är Ingeborg Hammarskjöld-Reiz, SAR. Fastigheten består av tre sammanbyggda huskroppar med fasad i rött tegel. Fasaden på husets framsida (söder) är på markplan dekorerad med glaserad Höganäskakel i mörk nyans.

Föreningen har 99 lägenheter. De flesta lägenheterna har balkong. Byggnaden har fem våningsplan och det finns hiss från markplan.

På framsidan finns ett mindre antal parkeringsplatser, cykelställ planterade träd och buskage. På byggnadens baksida finns carport (renoverad 2019) och parkeringsplatser samt cykelgarage och cykelställ. Här finns också sopsortering och ingång till tvättstuga.

 • TV via Com Hem
 • Fiber via Perspektiv Bredband (möjlighet att ansluta IP telefoni)
 • Portlås kopplat till telefoni
 • Relining har utförts under april-december 2019.

I föreningen finns några företag, bl a bageri, pizzeria, frisersalong och förskola.

Närhet till bussförbindelser (8-10 min till centralstation och centrum). På promenadavstånd finns Lunds lasarett, Lunds tekniska högskola, Ekonomicentrum och Ideon. Tillgång till livsmedelsaffär, post, körskola, restauranger, pubar, café, träningscenter och mycket mer.

I området finns Tunaparken med trevliga promenadstråk. Här finns även lekplats och bollplan. Cykelavstånd till centrum är ca 10-15 minuter.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 950 000 kr
Månadsavg. 2 538 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Dag Hammarskjölds väg 1B
Kommun Lund
Område Tuna
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 50.3 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Ja
Byggår 1960
Förening Brf Reuterdahl
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Com Hem, Internet - fiber Perspektiv
Energiprestanda 108 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 19 januari 11:30 - 12:00
  • Välkommen på öppen visning!
 • Måndag 20 januari 17:00 - 17:30
  • Välkommen på öppen visning!

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 050 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 050 000 kr Budgivare 1 2020-01-17 10:00