Malmö - Erikslust - Slottsstaden

Köpenhamnsvägen 40

Visa på karta

Bra affärsläge - Välplanerad yta och möjlighet till lager - Stora skyltfönster

Ett tillfälle att bli ägare till en fin bostadsrättslokal med riktigt bra affärsläge och flera stora skyltfönster mot välbesökt gata med många verksamheter. Grannarna är allt från en veterinär, blomsterbutik, pizzeria och matbutik, till yoga&pilates studio och skomakare, vilket innebär många förbipasserande potentiella kunder i alla åldrar och varianter. Denna lokal har under många år varit fastighetsmäklarkontor och skulle till exempel kunna lämpa sig utmärkt som apotek eller kontor. Välkänd och stabil bostadsrättsförening och ett bra läge i Malmö där man både har goda parkeringsmöjligheter på gatan utanför och enkelt nås från hela staden. I källaren finns ytterligare utrymme som skulle kunna nyttjas som lager.

I korthet

Utgångspris 295 000 kr
Månadsavg. 16 585 kr
Rum 4
Boarea 148 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till en både välplanerad och välplacerad lokal med bra ytor och fint affärsläge - Köpenhamnsvägen 40!

Alla bilder

Kontor

Idag finns här inte mindre än fyra bra kontorsrum, dessa skulle även kunna öppnas upp för större ytor om detta bättre skulle passa en verksamhet. Slitstarka laminatgolv och vita väggar samt stora skyltfönster ut mot Köpenhamnsvägen. De flesta av rummen har även fönster in mot lokalen och det rum som inte har skyltfönster har fönster ut mot husets gavel.

Alla bilder

Entré

Luftig entréhall välkomnar kunder in genom dörr med glasrutor och skyltfönster bredvid. Invändig gallerdörr finns och kan låsas till natten om man så önskar. 

Alla bilder

Hall

Entrén leder vidare in till hall som är bred nog att vara möblerbar och idag rymmer allt som behövs i skrivare, arkivskåp, arbetsbänk m.m.

Framme vid personalutrymmena skärmas hallen av till ett utrymme med ingång till toalett och till ett förråd. Klinkersgolv, vita väggar och plats för avhängning av ytterkläder.

Alla bilder

Kök

Rymligt personalmatrum/kök med köksinredning i björkdesign som har både över- och underskåp. Här finns en rund vask, kyl, två kokplattor samt microvågsugn. Skåp och lådor erbjuder gott om plats för porslin och bestick och på bänkskiva i praktisk och slittålig laminat ryms kaffekokare och vattenkokare.
Matplats idag med ett bord för 6 personer, men ytan tillåter även att man möblerar både med ett matbord och med en soffa för fikarasten. 
Klinkersgolv i terrakottatoner matchar kaklad vägg vid köksinredningen - i övrigt går väggarna i vitt.

Alla bilder

Toalett

I anslutning till köket finns personaltoalett med halvkaklade väggar i fräscht vitt och blått samt klinker på golvet. Wc, handfat och badrumsskåp.

Alla bilder

Övrigt

Till lokalen hör även en källardel, lämplig som lager eller arkiv.

Alla bilder

Område

Slottsstaden och området kring Rönneholmsparken tillhör Malmös mest populära bostadsområden men här finns också många olika typer butiker, caféer och allehanda verksamheter.

Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. En översikt på kartan visar tydligt det ypperliga geografiska läget. Närheten till Malmös största parker, till havet och till Malmö centrum är mycket attraktivt. Ribersborgsstranden, Kronprinsens köpcentrum och Fridhemstorget nås utan problem till fots eller med cykel. All vardaglig service finns i närområdet. Ett antal olika livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, sushibarer, pubar, banker, motionsmöjligheter och platser för en skön stund i solen. Den välbesökta Ribersborgsstranden finns på kort promenadavstånd. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Västerut breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Kommunikationerna är ypperliga.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Pukan har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningens fastigheter färdigställdes 1954 och föreningen bildades året efter. Brf Pukan är en så kallad äkta förening och omfattar 5 hus med 395 lägenheter och 21 lokaler. Marken är upplåten med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2024-12-31. Föreningen är medlem i HSB som sköter den ekonomiska förvaltningen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1208 kr 2022) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (483 kr 2022) debiteras köparen.

Föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg till medlemmarna, man behöver alltså som boende enbart sin vanliga hemförsäkring och behöver ej själv teckna ett sådant tillägg.

AVGIFT
Ingen höjning av månadsavgiften skedde under 2021. Föreningens prognos för de närmsta åren är en höjning med ca 2-3% årligen.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bland annat;
2021 Trädgårdsprojektet avslutat
2019-2020 Genomgång av bergvärmen, OVK lokaler, fasadbesiktning och underhåll. Förbättrat avtal med Ownit.
2018-2019 Obligatorisk ventilationskontroll, OVK lägenheter samt renovering av piskaltaner med fuktproblem.

2017 Installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna, stenkistor (dränering) samt renovering av stigarledningar och el.

2016 Övernattningslägenhet för uthyrning färdigställdes.
2012-2015 Installation av bergvärme, Relining av avloppsstammar med strumpa både horisontellt och vertikalt.
2012 Ny styr- och reglerutrutsning till värmecentraler.
2010 Nytt passerstystem med taggar samt nya ytterdörrar installerades. I varje lägenhet finns porttelefon.
1998 Byte av yttertak
1994 Byte av vattenledningar samt renovering av balkonger
1990 Byte av fönster i lägenheter

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Föreningen håller i nuläget på att undersöka möjligheten att införa gemensam el och hoppas kunna påbörja projektet under första kvartalet 2022. Därutöver planerar man spolning av dagvattenledningar på gårdarna samt spolning av avloppstammar i lägenheter och lokaler. Man har en underhållsplan som följs och planerar sin ekonomi lång fram i tiden.

TV & INTERNET
Kabel TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns via Ownit med en hastighet på 5000-1000mbit för 55:-/mån.

GEMENSAMT
För medlemmar i föreningen finns det tillgång till bastu i varje hus. Det finns även barnvagnsrum, hobbyrum och cykelförråd i varje källare. Varje hus är utrustat med två tvättstugor med tillhörande torkrum och torkskåp. Här finns också sten och elektrisk mangel. Till varje lägenhet hör ett mindre varmförråd i källaren och ett kallförråd på vinden. Det finns två stycken boulebanor. Föreningen har en fritidslokal samt en övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten finns i 48C som man kan hyra för 200kr/natten.

PARKERING
Föreningen har ett garage med kameraövervakning där det finns 88 plaster varav tre för motorcyklar. Kösystem tillämpas, för närvarande är kötiden ca 4 år. En parkeringsplats kostar i dagsläget 492:-/mån och en Mc-plats 246:-/mån.

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsida för mer information: Mejla vicevard@pukan.se

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 295 000 kr
Månadsavg. 16 585 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Köpenhamnsvägen 40
Kommun Malmö
Område Erikslust - Slottsstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 148 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Förening HSB:s Brf Pukan i Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 280 365 kr
Andel i föreningen 0.93719
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Driftskostnad 12 100 kr/år varav:
El: 9 600 kr
Försäkring: 2 500 kr
Energiprestanda 148 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!