Malmö - Kirseberg

Sandbackegatan 5D

Visa på karta

Genomgående - Inglasad balkong - Bra skick

På hög förstavåning ligger denna genomgående, fräscha och väldisponerade 2:a på lugn gata i lummiga Kirseberg. Rymligt vardagsrum med burspråk och fönster i dubbla väderstreck, generöst sovrum med klädkammare välplanerat renoverat kök som dessutom anknyter till den inglasade balkongen gör att det skapas en härlig atmosfär i lägenheten. Helkaklad toalett och separat duschrum med fristående badkar och fönster. Härligt ljusinsläpp i hela lägenheten gör detta till ett hem att trivas i.

I korthet

Utgångspris 975 000 kr
Månadsavg. 4 133 kr
Rum 2
Boarea 54 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 900 000 kr – Visa budhistorik

Entréhall

Vi välkomnas av en central hall som tar oss till alla lägenhetens rum. Redan här får man känslan av en luftig och öppen lägenhet. Praktisk ljust klinkergolv harmoniserar med de vita väggarna. I anslutning till hallen finns separat helkaklad toalett och plats till förvaring i en rymlig klädkammare

Alla bilder

Vardagsrum

Till vänster om hallen finner vi det stora ljuvliga vardagsrummet med burspråk och fönsterpartier i två väderstreck vilket skapar ett fint ljusinsläpp i rummet. Väggarna är målade i vit färg och golv i ljus nyans. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar.

Alla bilder

Matplats

Vid vardagsrummets generösa burspråk finner ni en perfekt yta att placera matbordet på. 

Alla bilder

Kök

Till höger om hallen finner vi det mycket fräscha köket. Skåp och luckor går i strålande vitt och kontrasterar snyggt mot de gråa bänkskivorna. Ett mycket praktiskt kök med goda förvaringsutrymmen och bra yta för matplats, idag finns ett fast monterad barbord. Renoverat och fullutrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys som är snyggt integrerade bakom vita dörrar. Från köket når man den underbara balkongen som kan användas flitigt på sommarhalvåret.

Alla bilder

Balkong

Den mysiga och inglasade balkong i västerläge nås från köket. Rymmer med lätthet bord och stolar så att kvällsmaten kan intas här under sommarhalvåret. Inglasningen förlänger säsongen på både vår och höst.

Alla bilder

Sovrum

Bredvid köket finner vi det ljusa sovrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar ett parkettgolv. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och sängbord. Sovrummet har även stor klädkammare.

Alla bilder

Toalett

Intill hallen finns ett mindre helkaklat wc. Här finns en toalett, väggspegel samt handfat med underskåp. Väggarna har snyggt vitt kakel med fasad kant som kontrasterar mot det svartrutiga klinkergolvet.

Alla bilder

Badrum

Intill köket ligger det stilfulla badrummet. Här finns badkar , väggskåp med spegel samt handfat med underskåp. Badrummet går i ljusa färger och har även ett fönster som släpper in ett härligt ljus.

Alla bilder

Övrigt

Bredband är inräknat i månadsavgiften.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. För denna kommer en extra avgift om 315 kr på månadsavin en gång per år.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Huggaren har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades1946 och byggnationen pågick mellan 1946-1949. Föreningen består av 255 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 6 lokaler, varav 3 är upplåtna med bostadsrätt och 3 är hyresrätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1183 kr (2020) och en pantsättningsavgift om 473 kr (2020) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 1% den 1/1 2020. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Pågående just nu är relining av avloppsstammar som påbörjades 2018 och som planeras avslutas under våren 2020.

Renoverat sedan tidigare är bl a:
1990 byttes samtliga fönster.
1994-1998 renoverades balkongerna.
1998 byttes de horisontella stammarna i kök och badrum. Samma år byttes el-stigaren och elen till samtliga lägenheter.
2000 åtgärdades taket och grunden dränerades i samband med ombyggnads av utemiljön.
2004 byttes styrregleringsutrustningen på värmecentralen.
2004-2005 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2005 rensades och spolades de vertikala stammarna från källare till tak. Samma år gjordes en OVK-besiktning med godkänt resultat.
2006 genomfördes en fasadrenovering och balkongerna målades.
2010 totalrenoverades tvättstugorna.
2012 rensades de vertikala stammarna från källare till tak. Samma år fräschades trappuppgångarna upp.
2013 spolades avloppsstammarna och ventilationskanalerna rensades samt tilläggsisolerades vindarna.
2014 kläddes ventilationskanalerna in i rostfria rör.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan består av 9 tvättmaskiner, 5 torktumlare samt 3 torkskåp. Tider kan bokas via internet genom bostadsrättsföreningens hemsida

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och till bredband via Bredband 2, vilket ingår i avgiften. I källaren finns bastu och solarium att nyttja för föreningens medlemmar.

PARKERING
Det råder fri parkering på gatorna i området.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/malmo/huggaren

Alla bilder

Område

På en höjd ligger Kirsebergsstaden som en egen liten stad i staden, området kallas också för "Backarna" i folkmun. I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Här ligger höghus från 60-talet granne med gamla gatuhus och helt nya flerbostadshus. Speciella byggnader, som det gamla vattentornet, Kirsebergsmöllan, tillsammans med livsmedelsbutiker och restauranger bidrar ytterligare till att ge området mångfald och kontrastrikedom. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt samtidigt som motorvägen nås snabbt för den bilburne. Angränsande Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 975 000 kr
Månadsavg. 4 133 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Sandbackegatan 5D
Kommun Malmö
Område Kirseberg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 54 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i sydvästläge
Förening HSB:s Brf Huggaren
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Bredband och grundutbudet i kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 172 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 900 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
900 000 kr Budgivare 1 2020-05-25 16:00