Malmö - Röda Höja

Sergeantgatan 26

Visa på karta

Genomgående - Inglasad västerbalkong - Lugnt område

Välkomna till trivsamma Röda Höja och denna rymliga tvåa om hela 71 m² belägen på andra våningen. Inglasad balkong i bästa västerläge med eftermiddags- och kvällssol, gårdsutsikt och helt bilfritt läge. Genomgående lägenhet som erbjuder generösa sällskapsytor, fina förvaringsmöjligheter och ypperlig planlösning med möjlighet till rundgång mellan hall, kök och vardagsrum. Förråd i direkt anslutning till bostaden på samma våning. P-platser och garage finns i denna stora förening, som för övrigt också äger all mark (friköpt). Med närhet till skola, dagis, vårdcentral, mataffär och kommunikationer är detta en optimal bostad för dig som vill bo i ett område som är lugnt men ändå nära stan. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 3 224 kr
Rum 2
Boarea 71 Kvm
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Inglasad västerbalkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Christoffer Carlström
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 250 000 kr – Visa budhistorik

Entréhall

Välkomnande entréhall i vinkel som både erbjuder en rejält stor klädkammare, vilken praktiskt nog gränsar till sovrummet, samt goda avhängningsmöjligheter direkt innanför entrédörren. Från hallen nås hela lägenheten och ytterdörren är en säkerhetsdörr.

Alla bilder

Vardagsrum

Ett härligt och rymligt vardagsrum som strålar av ljus tack vare det stora fönsterpartiet ut mot balkongen i västerläge. Som golv ligger en fin och välbevarad originalparkett och väggarna är ljusa. Vardagsrummet har även en tilltalande planlösning mot kökets matplats varifrån också balkongen nås. I vardagsrummet får ni enkelt plats med både stor soffgrupp och extra matplats om så önskas.

Alla bilder

Kök

Alla rum i bostaden är väl tilltagna i storlek, så även köket vilket är välplanerat och erbjuder bra med arbetsytor plus massor av förvaringsutrymmen i form av över- och underskåp. I köket ryms matplats för 4–6 personer med trevlig utsikt över gården. Köket nås direkt från entréhallen plus att det också finns en tilltalande passage/öppning mot vardagsrummet, dessutom nås den inglasade balkongen via kökets matplats. Köket är utrustat med spis samt kyl/frys.

Alla bilder

Matplats

Köket erbjuder ett perfekt avdelat utrymme för rejäl matplats vid fönstren i väster. Härifrån nås även den inglasade balkongen.

Alla bilder

Inglasad balkong

Balkong är något som de flesta önskar sig när man söker lägenhet. Många balkonger lever dock inte upp till så stora vardagliga trivselpoäng då de kanske är för små, för väderutsatta eller belägna vid starkt trafikerade vägar. Här finns en rejäl balkong, med trätrall på golvet, som det går att umgås på och den är dessutom försedd med inglasning, vilket gör att man inte behöver tänka på att ta bort balkongmöbler inför stundande väderomslag. Lugnt läge, fin utsikt och första parkett inför solnedgången i väster.

Alla bilder

Sovrum

Dubbelsängen ryms med enkelhet och rummets storlek ger också möjlighet till fristående garderober eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Rummet har fönster i öster som låter morgonsolen stråla in.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades under 90-talet. Utrustat med praktisk duschkabin, nyare wc samt handfat med underskåp och högskåp vid sidan. Badrummet har ett stort fönster vilket ger både ljus och vädringsmöjligheter. Badrummets storlek ger möjlighet till installation av tvättmaskin om så önskas.

Alla bilder

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 4,5 kvm, som praktiskt nog är beläget i trapphuset på samma våningsplan som lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad.

Föreningen har gemensamt elavtal med en fast månadskostnad. Verklig förbrukning debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Röda Höja består av 366 lägenheter och 7 lokaler som är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. Husen uppfördes 1967. Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar en överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt den fasta kostnaden för el. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin. Föreningen höjde grundavgiften med 5% 2019-01-01. En höjning med 5% på grundavgiften (vilket motsvara ca 3-3,5% på totalavgiften) planeras även 2020-01-01 för att förbereda inför det kommande stambytet.

KABEL-TV / INTERNET
Kabel-tv via ComHem och bredband via Telenor, 250/250 mbit, ingår i avgiften. Den nyinflyttade får kontakta Telenor och beställa en router (eventuell kostnad för detta).

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är:
1988: 3-glasfönster.
2005: Miljöhus.
2006: Nytt ventilationssystem.
2008: Balkongrenovering.
2009: Fönsterrenovering.
2010-2012: Fasader.
2011: Garage och parkeringsplatser.
2013: Införande av nytt lås-och passersystem.
2014: Isolering av vindar.
2015: Värmecentralerna uppgraderades och styrsystemet byttes.
2015-2016: Gemensam el infördes samt uppgradering av lekplatser.
2017: Byte av ledlampor (ute och inne), byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare, cirkulationspump.
2018: Byte av tvättmaskiner.

2020 Planeras relining av avloppsstammar samt nya tappvattenstammar. I samband med detta planerar föreningen även att rusta upp fasader och tak samt se över om de kan installera solceller. I dagsläget är inga beslut tagna när detta kommer ske.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades i juni 2016 och som sträcker sig 10 år framöver.

PARKERING
Det finns 127 st garageplatser, en plats kostar ca 250 kr/mån. Dessutom finns det 295 st parkeringsplatser till en kostnad om 45 kr/mån. Kösystem tillämpas, kön till garageplats är lång men p-plats ska man kunna få ganska snabbt. I området finns också fri gatuparkering med gott om platser i villakvarteren. Cykelparkering finns att hyra inomhus för 15kr/mån samt utomhus i box för 10kr/mån, kösystem till båda dessa.

GEMENSAMT
I föreningen finns totalt 9 st tvättstugor, 1 st per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningen har en fritidskommité som anordnar olika aktiviteter.

Alla bilder

Område

Höja är ett område i stadsdelen Husie, Malmö med både småhus och flerfamiljshus. Området ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. I folkmun delas området oftast in i de tre större bostadsföreningar som finns nämligen, Gula, Röda och Vita Höja. Området har fått sitt namn då det har Malmös högsta naturligaste läge.

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära skola, förskola, Coop-butik och pizzeria. Inte långt härifrån ligger Jägersro travbana och Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. Nära fina grönområden som Bulltofta rekreationsområde och Husie Mosse.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. På korta avstånd finns också ett flertal förskolor.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser.  Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen. Det finns fri parkering på flera av gatorna runt omkring.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 3 224 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet samt en fast kostnad för gemensam el. Verklig förbrukning debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin.
Adress Sergeantgatan 26
Kommun Malmö
Område Röda Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 71 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Nej
Balkong Inglasad västerbalkong
Byggår 1967
Förening Riksbyggens Brf Röda Höja
Pantsatt Nej
Förråd Förråd i direkt anslutning till bostaden på samma våningsplan
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 5 700 kr/år varav:
El: 3 900 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 132 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 250 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 250 000 kr Budgivare 2 2019-11-20 16:10
1 230 000 kr Budgivare 1 2019-11-20 16:01
1 225 000 kr Budgivare 2 2019-11-20 15:43
1 200 000 kr Budgivare 1 2019-11-20 15:22
1 195 000 kr Budgivare 2 2019-11-20 14:54
1 050 000 kr Budgivare 1 2019-11-19 14:52