Malmö - Västra Kattarp

Spireagatan 5

Visa på karta

Omfattat renoverat 2017 - Mycket fint - Inredd vind - Garage

Renoverat och mycket fint stenhus med gedigna material. 2017 renoverades huset omfattande av fackmän. 185 m² boyta fördelat över 1 ½ plan och inredd vind. Ljust och generöst vardagsrum i fil med matsal, snyggt kök från 2017, allrum med utgång till trädgården och helkaklad toalett finner ni på entréplanet. Hemmets privata del är på ovanvåningen med 3 stora sovrum och stort helkaklat badrum. Den inredda vinden med takfönster uppskattas verkligen av barnen men kan även nyttjas som lyxigt sovrum. Trädgård om hela 750 kvm (tomträtt), ger generös gräsmatta och stora möjligheter. Fina biytor på 99 kvm i källarplanet med bland annat garage och fina förvaringsmöjligheter. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 7
Boarea 185 Kvm
Biarea 99 Kvm
Tomtarea 750 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1942
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Christoffer Carlström
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

I härligt charmiga kvarter finner vi detta omfattat helrenoverade 1 ½-planshus med inredd vind, glädjande trädgård och fina biytor i källarplan. Här bor man utanför de mest hektiska delarna av Malmö, men ändå inte långt ifrån city. Fina fönsterpartier ger ett fint ljusinsläpp och en härlig känsla av rymd. Husets planlösning erbjuder massor av möjligheter beroende på nästa ägares behov och önskemål. Boendet passar både barnfamiljen eller paret som önskar ett kompromisslöst och rymligt boende.

Alla bilder

Trädgård

Stor trädgård om hela 750 kvm (tomträtt) med generöst tilltagen gräsmatta vilken är perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. Här finns både en skyddad stenlagd uteplats samt ett trädäck där man kan njuta av solen hela dagen. Trädgården är helt inhägnad vilket är perfekt då barnen är små.

Alla bilder

Renoveringar

Huset har genomgått omfattande renoveringar och det mesta är renoverat 2017.

2017 byttes taket inkl. papp, läkt och råspont.

2017 helrenoverades badrummet på ovanvåningen.

2017 byttes elen i huset och det finns två elcentraler.

2017 byttes vattenstammen till kök samt till badrum.

2017 byttes köket.

2017 byttes alla golven till enhetliga parkettgolv.

2017 målades huset invändigt.

2017 renoverades allrummet.

2017 byttes alla innerdörrar.

2017 installerades garderober med skjutdörrar i hallen.

2013-2017 byttes samtliga fönster.

2013 dränerades huset.

Källaren omfattades inte av de inre renoveringarna.

Larm kan övertas.

Öppen fiber via Telia.

I fastighetsregistret är boarean registrerad till 140 kvm och biarean registrerad till 76 kvm. Faktisk uppmätning enligt gällande regler är gjord och protokollet finns under dokument.

Tomträttsavgälden är på 18 272:-/år och löper med 10 års-avtal och nästa omskrivning är 2021-01-01 och då kommer avgälden sänkas till 16 790:-/år. Tomträttsavgälden är avdragsgill med 30% precis som bankräntan.

Alla bilder

Entréhall

Vacker och inbjudande entréhall med vita väggar och en snygg askparkett, vilken är genomgående i hela huset för ett enhetligt och stilsäkert intryck. I entréhallen finner ni längs ena väggen en bred skjutdörrsgarderob som rymmer massor plus en separat klädkammare till ytterligare förvaring. Här hittar ni också en helkaklad toalett och den snygga vitmålade trappan som leder upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp i dubbla väderstreck och utsikt över trädgården. Ljus askparkett på golv som tröskellöst fortsätter in mot matrummet. I vardagsrummet ryms med lätthet en större soffgrupp och här finns även en öppen spis som dock inte är använd på flera år. Tack vare det angränsande matrummet blir vardagsrummet genomgående och får således ljus från totalt tre väderstreck.

Alla bilder

Matsal

I fil med vardagsrummet ligger denna rymliga matsal med direkt närhet till det renoverade köket. Här finns gott om utrymme till stort matbord för hela familjen och det går även duka långbord in mot vardagsrummet så att hela släkten ryms. Fönsterpartier i två väderstreck låter ljuset flöda fritt.

Alla bilder

Kök

Modern köksdröm från 2017 går i strålande vitt och harmoniserar med de ljusa bänkskivorna i kompositmaterial och den ljusa askparketten på golvet. Klassisk u-form på köket ger bra med både arbetsytor och förvaringsmöjligheter samtidigt som det frigör yta för en bra matplats. Stort fönster mot trädgården ger bra med dagsljus och framåt skymningen kan ni tända upp de infällda och dimbara spotlighten i kökets tak för extra ljus. Köket är naturligtvis fullutrustat med spishäll, spisfläkt, ugn och mikro inbyggda i praktisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek vilka också är integrerade bakom vita skåpluckor för att hålla ett stilrent designspråk.

Alla bilder

Allrum

Via kökets matplats når ni det trevliga allrummet varifrån ni kommer vidare ut i den stora trädgården. Stora fönsterpartier i tre väderstreck gör att detta rum formligen badar i dagsljus. Perfekt som avskilt tv-rum eller kanske en plats för avslappning med en god bok. Samma inbjudande askparkett som i övriga huset och i taket finner ni infällda spotlights.

Alla bilder

Toalett

I entréplanets hall finner ni en helkaklad toalett som även den renoverades under 2016 med svart klinkergolv och vita väggar. Vidare finner ni wc, handfat med kommod och ett snyggt väggskåp med spegeldörrar och belysning.

Alla bilder

Ovanvåning

Ovanvåningen är husets privata del med tre sovrum som alla är i väldigt bra storlek, Master bedroom erbjuder dessutom balkong, samt stort renoverat och helkaklat badrum.

Alla bilder

Master bedroom

Husets Master bedroom är beläget med fönster och balkong i väster, varifrån solnedgången kan beskådas och samtidigt ger en trevlig utsikt över grannskapet. Generöst tilltaget till ytan gör att dubbelsängen enkelt ryms tillsammans med övrigt möblemang såsom fristående garderober och till och med kanske en soffa eller fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. I hallen direkt utanför sovrummet finns dessutom ett snyggt hyllsystem monterat till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Ovanvåningens andra två sovrum ligger på motsatt gavel och har därmed båda fönster mot trädgården. Bra tilltagna till ytan och fungerar lika bra som barnrum, kontor eller sovrum till föräldrarna. Askparkett ligger som golv i båda rummen.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Det snygga badrummet från 2017 på övre plan är ordentligt stort till ytan. Här finns handfat med snyggt underskåp vid takkupans frostade fönster, dusch med frostade glasväggar och längs motsatta väggen finner ni både tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva ovan. Denna vägg har dessutom en specialanpassad väggspegel som ger badrummet det lilla extra. Stilren och klassisk färgskala i detta badrum då klinkergolvet, med underliggande golvvärme, går i grå ton och samspelar med vita helkaklade väggar.

Alla bilder

Inredd vind

Vinden har inretts och är en stor tillgång för huset. Takfönstret ger tillsammans med de två gavelfönstren våningsplanet bra med dagsljus och hela vinden upplevs som en naturligt integrerad del av huset med sitt genomgående parkettgolv och vita väggar. Charmigt våningsplan som passar perfekt till lekrum för barnen, till tonårshäng med kompisar eller som ett andra vardagsrum. Ytan går också avdela till ett separat sovrum plus allrum om behovet finns.

Alla bilder

Källare

I källaren finns 3 rum, hall samt ett äldre badrum. Intill finns även garage. Nuvarande ägare hade planer på att hyra ut källaren och har därför installerat två elcentraler varav den ena tar hand om källaren. Finns bara ett elavtal.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entrévåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Vindsvåning

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Spireagatan 5
Kommun Malmö
Område Västra Kattarp
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 7
Boarea 185 Kvm (Uppmätt enligt SS 02 10 53)
Biarea 99 Kvm (Uppmätt enligt SS 02 10 53)
Tomtarea 750 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1942
Grundläggning Källare
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 37 506 kr/år varav:
Värme: 15 857 kr
El: 8 200 kr
Vatten/Avlopp: 3 981 kr
Renhållning: 1 950 kr
Försäkring: 7 518 kr
Fastighetsskatt på 8049:-/år tillkommer samt tomträttsavgäld med 18 272:-/år.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 149 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 214 000 kr
Summa pantbrev 1 625 375 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.